Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Lipsă de calciu în organism

Stimată doamnă Sânziana Pop,

Cu această scrisoare, încerc să fiu de folos celor care au probleme deter­minate de lipsa calciului în organism. Cu ani în urmă am avut și eu astfel de probleme. Tratamen­tele medicamentoase prescrise aveau efect o peri­oadă relativ scurtă și deoarece crizele de tetanie reve­neau tot mai des, m-am hotă­rât să încerc și varianta naturistă. Am citit tot ce s-a găsit pe atunci legat de acest gen de tratament și n-a fost degeaba. M-au ajutat foarte mult. De atunci nu mai am nevoie de tratamente de urgență, iar analizele sunt bune.

Deficitul de fixare al calciului în organism este de­terminat de carențele de fosfor, flor, magneziu, cu­pru, ale vitaminelor D2 și C. Dar mai ales mag­ne­­ziul insuficient provoacă numeroase tulburări. Cel mai bun rezultat l-am avut după tratamentul fă­cut cu polen uscat și miere, ceai din Cătină măci­nată, varză proaspătă crudă (pe tot parcursul anu­lui), consumată ca salată, asociată cu toate crudi­tă­țile de sezon (nu am „iertat” nici fructele proas­pete). Sfeclă roșie crudă (!), rasă în salate. Facul­tativ, se poate consuma grâu încolțit cu miere, fier­tură de cereale (orez, grâu, porumb, fasole boabe uscată, mazăre uscată, linte) – câte o lingură de supă din fiecare, fierte timp de 3 ore în 3 l de apă, cu un pic de sare. În rândurile care urmează, vă recomand cura cu polen, așa cum am folosit-o eu, cu succes.

Polenul – Se iau 1-3 lingurițe pe zi, timp de o lună    și jumătate – până la 2 luni (maximum). Pen­tru copiii sub 10 ani, doza este de 1/2 linguriță, în fiecare dimineață, timp de 1-2 luni. Se fac câte 2-3 cure anuale. Efectul polenului crește dacă este luat cu miere. În acest caz, polenul uscat se dă prin râșnița de cafea, iar praful obținut se amestecă cu miere, în proporție de 1 la 1. Dacă se consumă gra­nu­lele nemăcinate, este preferabil să fie ținute în gură și supte pentru a favoriza asimilarea.

Contraindicații: Polenul nu trebuie administrat în următoarele cazuri: boli neuropsihice (mânie, hiperexcitabilitate sexuală, ateroscleroză cerebra­lă), afecțiuni endocrino-metabolice (diabet zaharat avansat, adenom de prostată, obezitate), virilism pilar (păr exagerat de mult la femei), în toate cazurile de excese de colesterol și de grăsimi în sânge, în afecțiuni alergice, mai ales în alergia la polen.

VELA I. – Caransebeș

Două rețete simple contra aterosclerozei

Iată două leacuri simple și eficiente contra aterosclerozei.

Suc de ceapă cu miere de albine

Se amestecă o jumătate de pahar de suc de cea­pă roșie, cu 2-3 linguri de miere, din flora mon­tană. Se ia câte o treime din preparat, înaintea sau după cele trei mese principale ale unei zile. Întreaga cantitate se consumă în ziua preparării. Cura du­rează 3-4 luni, cu o pauză de o lună. Este indicată în congestia cerebrală și în combaterea aterosclero­zei.

Macerat de usturoi cu lămâie

Se iau o căpățână de usturoi curățat și pisat, o lă­mâie și un litru de apă. Într-un vas se pune ustu­roiul, coaja rasă și zeama de la o lămâie, precum și apa clocotită. Se acoperă și se lasă în repaus timp de două zile. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, timp îndelungat. Se folo­sește în tratamentul și preve­nirea aterosclerozei.

Ateroscleroza ar fi, după unii cercetători, gene­rată de carența de vitamina C, deci se recomandă un regim dietetic foarte bogat în această vitamină.

EUGENIU R. – Iași

Leacurile Nănașei Floarea

M-a crescut, după ce am rămas orfan de ambii părinți, și pe lângă respectul față de muncă și ome­nie, mi-a lăsat moștenire și câteva leacuri vechi, bătrânești, pe care le-am folosit cu succes, și eu, și alte persoane, cărora le-am recomandat. Le dau mai departe și cititorilor care au nevoie de ele, sperând că le vor fi de folos.

Antidiaree și antidizenterie

Se prepară un amestec din două linguri de ulei, o pătrățică de zahăr, zeama de la o felie de lămâie, ori, în lipsa acesteia, se pune săricică (sare de lămâie), cât un grăunte de porumb.

Se pisează zahărul, se dizolvă în zeama de lă­mâie și apoi se amestecă cu untdelemnul. Acest pre­parat se ia pe nemâncate, după care, timp de 24 de ore, nu se mă­nâncă absolut nimic, ci se bea doar ceai de Mușețel în­dulcit, după voie, cât de mult. Ames­tecul de mai sus se admi­nistrează adoles­cenților și adul­ților.

Dacă în răstimpul a 24 de ore după administrarea amestecului de mai sus, bolnavului i se va da ceva de mâncare, în afară de ceai de Mu­șețel îndulcit, îl va în­toarce boala.

Leac pentru tuse

Se pisează pe o cârpă 5-10 căței de usturoi și mujdeiul ast­fel obținut, distribuit corespun­zător pe cârpă, se aplică pe talpa unui picior și se ține până ustură (la adulți, eventual chiar toată noaptea). Dacă mai este nevoie, puneți și a doua seară usturoi la celălalt picior, făcând cu schim­bul, cel mult 3 zile consecutive. În niciun caz nu se pune în aceeași seară la ambele    tălpi, deoarece se anulează efectul. Tratamentul este efi­cient atât în tusea obișnuită, cât și în cea convul­sivă. Are, de asemenea, efecte benefice în astm, gripă, în îndepărtarea bătăturilor de pe tălpile pi­cioa­relor.

MITRUȚ G. – Dorohoi

Gastrita și Ghințura

Sunt căsătorită, am 36 de ani, și în urmă cu ceva timp, am fost numită în funcția de director al unei firme, iar stresul și tensiunile emoționale de la locul de muncă și-au pus, din păcate, amprenta pe sănă­tatea mea. Mai exact, gastrita pe care o aveam s-a agravat foarte tare, iar primăvara trecută, crizele au fost atât de puternice, încât mi-am luat concediu medical și m-am dus la investigații, atât în țară, cât și în străinătate. Radiografia a arătat că mi se for­mase deja o nișă, adică un fel de rană pe pereții sto­macului. Era de mari dimensiuni, și dacă proce­sul ar fi continuat, cu siguranță că aș fi ajuns la cuțit, pentru că pansa­mentele și calmantele gastrice nu mă ajutau mai deloc. Fiind tot pe drumuri, am cu­noscut un tânăr la o expoziție care se ocupa cu pro­duse naturiste tradiționale, moștenind rețetarele din tată-n fiu. Acesta mi-a recoman­dat tinctura mira­culoasă de Ghin­țură. Tânărul acela era atât de sin­cer convins de eficiența ace­lor produse, încât am ajuns acasă cu cinci sticle de tincturi, adică toate pe care le avea în raft. A doua zi a venit și mo­mentul ade­vărului, când au început din nou durerile de stomac și am luat prima linguriță de tinc­tură din plante. După un sfert de oră, durerile s-au diminuat. În schimb, după-amiaza, au apărut din nou arsurile cumplite și am fost un pic dezamăgită, dar am mai luat o doză și din nou s-au calmat. Îmi găsisem leacul. Tinctura de Ghințură și-a meritat banii, pentru că am reușit de fiecare dată să ies din criză cu aju­torul ei. La radio­grafia din iarnă, nișa din sto­macul meu se micșorase in­cre­dibil de mult. Am recomandat acest produs tuturor cunoș­tințelor mele și cele mai multe dintre ele au răspuns la fel de bine la tra­tament. Tinctura de Ghințură se găsește în plafaruri sau la producătorii de preparate din plante din Munții Apuseni. Eu mi-am procurat-o de la Albuț Dănuț, Poienii de Jos, jud. Bihor, tel. 0742/09.27.17 sau 0745/70.18.84.

Cu considerație,

DORA

Un leac universal: KAVA

Este o tufă ale cărei frunze și rădăcini au devenit faimoase fiindcă din extrasele acestora, sub formă de ceai, picături, con­centrate în bomboane, se pot obține cele mai benefice efecte: calmante, sedative, anxiolitice, medicamente împotriva insom­niei și a simptomelor menopauzei.

În SUA, lumea cheltuiește anual 50 de milioane dolari pen­tru preparatele din Kava, ca să lupte împotriva stresului, fricii, insomniei.

Atenție: pe preparatele de Kava este trecută con­centrația de kavalactonă, principiul activ al medi­camentului. Doza zilnică normală este de 60-120 mg de kavalactonă pe zi. Kava este dăunătoare fica­tului, dacă este întrebuin­țată mai mult de 4 săp­tămâni în șir. Este apoi contraindicată persoanelor care beau zilnic băuturi alcoolice.

Oase sfărâmicioase, osteoporoză

Beți două cești de ceai de Kava pe zi și veți avea oasele mai puternice și cu 6,2% mai dense. Acesta este rezultatul unei cercetări medicale din Taiwan, pe 4000 de indivizi. Efectul benefic se datorează fluorurilor, flavonoidelor și fitoes­tro­genilor din ceai. Deci pacientele mai în vârstă, cu    osteoporoză, pot să-și mineralizeze oasele, mai ales cele ale bazinului, bând ceai de Kava.

Riscul fracturilor

La pacientele mai în vârstă, se recomandă pre­parate de calciu și biofosfonate. O nouă clasă de estrogeni, de exemplu Raloxifanul, promite îmbu­nă­tățiri în structura oaselor. Apoi beți lapte!

Dar, înainte de toate, mișcare, gimnastică și hal­tere mici!

MIHAIL N. – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian