Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Toamna nu e întotdeauna de… aur

Foto: Shutterstock

Zilele devin tot mai scurte și se apropie brumele. Florile ce­dea­­ză, pe rând. Numai crizantemele și tu­fănelele mai încearcă să reziste. Și obra­zul femeilor, o altă „floare” amenințată de toamnă. Fără ajutor, nu va reuși să învingă. Pielea își va pierde prospe­ți­mea, iar culoarea ei sănătoasă va deveni cenușie. Dar de ce să cadă drobul de sare să omoare copilul, în loc să scoa­tem copaia din casă? Sunt destule soluții care să ne treacă prin toamnă cu obrazul curat. Iată câteva dintre ele:

* Spălați-vă fața cu infuzii de plante medicinale (mușețel, nalbă, salvie, găl­benele) și aplicați un strat subțire din crema dvs. obișnuită de zi, înainte de a ieși din casă.

* Ungeți-vă buzele cu balsam, să nu crape.

* Femeile cu tenul uscat să folo­sească, obligatoriu, creme grase de noapte.

* Femeile cu tenul gras să folo­sească creme hidratante, cu vitamine.

Măști de protecție

Mască cu gălbenuș și miere

Un gălbenuș de ou se amestecă cu ulei de soia, picătură de picătură, fre­când ca la maioneză. Când compo­zi­ția de­vine den­să, se adaugă o lingu­riță de miere, amestecând pâ­nă ce com­poziția se unifor­mizează. Masca se aplică cu degetele pe față și pe gât. După 20 de minute, se înlătură cu un tampon de vată înmuiat în apă căl­duță. Apoi se limpezește îndelung fața cu apă rece.

Esență de rozmarin

Se obține adăugând la un pahar de vin roșu (pentru tenurile uscate sau nor­male) sau de vodcă (pentru tenu­rile gra­se) o lingură rasă de rozmarin. Ames­te­cul se toarnă într-o sticlă închisă erme­tic și se lasă să ma­ce­reze 6 săptă­mâni, agi­tând-o din două în două    zile. Se păstrează în­tr-un loc în­tu­necat și ră­coros. De două ori pe zi, după spălare, gâtul și fața se tampo­nează cu vată în­mu­iată în esență de rozmarin. Menține suple­țea pielii și preîntâmpină rida­rea.

Sucul de struguri

Toamna se poate folosi în mod cu­rent masca cu suc de struguri, mai ales că necesită timp puțin pentru a o pre­para. Dimineața se curăță fața cu lapte demachiant, apoi se întinde pe pleoa­pe, pe față și gât miez stors de la boabele de stru­guri, curățate de pieliță. Preferați strugurii roșii. Mas­ca se lasă pe față 20-30 de minute, timp în care vă puteți ocupa de alte îndeletniciri cas­nice. Apoi vă spălați cu apă rece. Pielea este hrănită intens și capătă o nete­zime plăcută.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian