Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu struguri

Foto: Shutterstock

Greu să duci o boabă de stru­gure de la gură pe obraz. Pof­ta bate cosmetica. Boabele trans­lu­cide precum chihlimbarul și dulci ca mierea stârnesc ispite greu de oprit. Totuși, nu vă persecutați obra­zul. Boa­bele de struguri au toate ingre­di­en­tele necesare ca să-l facă „afișul de frumusețe” al toamnei. Încercați!

Mască vitalizantă cu struguri

Ingrediente: 2 lingurițe de mie­re de albine, 1 gălbenuș de ou, câteva boabe strugure.

Mod de preparare și folosire: în­căl­ziți mierea și amesteca­ți-o cu un găl­benuș și o lin­gură de boabe zdrobite de stru­gure. Întindeți com­po­ziția pe fața bine curățată și lăsați-o să acțio­neze o jumătate de oră. Clă­tiți-vă abundent.

Loțiune cu suc de grepfruit și de struguri

Ingrediente: 1 linguriță de apă, 2 lin­gurițe de suc de grepfruit, 2 lin­gurițe de suc de stru­guri și 1/2 de lin­guriță de suc de lă­mâie.

Mod de preparare și folosire: amestecați într-o casoletă toate ingre­dientele. Șter­geți-vă fața seara, după ce v-ați dema­chiat, cu o bu­ca­tă de vată înmu­iată în suc. Aceeași ope­rație se repetă și dimi­neața, înainte de a vă machia.

Mască de struguri și miere

Ingrediente: 6 boabe mari de stru­guri albi, 1/2 lin­guriță de mie­re, 1 linguriță cre­mă de față.

Mod de preparare și folosire: stri­viți boabele de struguri și a­mestecați gelatina obținută cu mierea și cre­ma de față pe care o folosiți de obi­cei. Amestecați com­­ponen­tele bine, apoi în­tindeți mas­ca pe fața bine cură­țată în prea­­labil. Lă­sați să acțio­ne­ze 20 de minute, apoi clă­tiți-vă cu mul­tă apă călduță.

Mască cu ovăz și struguri albi

Ingrediente: 1 pumn boabe de stru­guri albi, 1 lingură fulgi de ovăz.

Mod de preparare și folosire: boa­bele de struguri se zdro­besc bine, apoi se amestecă cu fulgii de ovăz. Se întind pe obraz, pe gât și pe decolteu și se lasă să acționeze 15 mi­nute. (În timpul acesta e bine să stați întinse.) Înainte să vă spălați, freca­ți-vă pielea cu ames­tecul de fructe și cereale. Clă­tiți-vă din a­bun­dență cu apă căl­duță sau, și mai bine, cu apă plată.

Cremă de struguri galbeni

Ingrediente: 1/2 de pumn de boa­be de struguri galbeni, 1 lin­guriță de cremă de față, 1/2 lin­guriță de miere.

Mod de preparare și fo­losire: se spală bine stru­gu­rii și se pre­sează printr-o sită, cu o lin­gură de lemn. Sucul ob­ți­nut se a­mes­­tecă bine cu crema de față și cu mierea de albine. Pe pie­lea bine curățită înainte se în­tinde crema de stru­guri, ma­sând-o ușor cu vârful degete­lor. În țările su­dice, cre­mele pe bază de stru­guri se bu­cură de mare tre­cere prin­tre fe­mei. Dato­rită con­ți­nu­tu­lui său bogat în acizi, su­cul de stru­guri se folo­seș­te și ca lo­țiune astrin­gen­tă: adu­nă po­rii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian