Ingrediente: 2 l de apă, 1 kilogram de prune și două mere.
Mod de preparare: Spălați fructele, scoateți-le sâmburii și tăiați fiecare prună în bucăți mici. Spălați merele. Îndepărtați-le cotorul și tăiați-le în bucăți. Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați prunele și merele. Fierbeți-le aproximativ 15 minute, la foc mic. Se lasă apoi compotul la răcit. Nu se pun zahăr, miere sau alte adaosuri dulci, dar se poate adăuga puțină scorțișoară sau alt condiment preferat.
Mod de folosire: Timp de 3 zile pe săptămână, înlocuiți masa de seară (care trebuie să fie luată cu cel puțin trei ore înainte de culcare) cu o porție sau două porții de compot de prune.
La celelalte mese axați-vă pe carne slabă fiartă sau friptă, peşte slab, ouă fierte, legume sub formă de salate, supe sau ciorbe – toate în porții mici. Evitați produsele cu zahăr, grase sau prea sărate. Se recomandă să beți minimum doi litri de apă pe zi. Cafeaua și ceaiurile din plante fără zahăr sunt permise. Slăbiți până la 2 kilograme pe săptămână.