Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

De ce sunt atât de sănătoase semințele de in

Foto: Shutterstock

Deși par neînsemnate, micile se­mințe conțin multe substanțe bene­fice pentru organismul nostru. In­dife­rent că le con­su­măm dimi­neața, puse în müsli, sau le adău­găm în salate, se­mințele de in nu doar că dau mâncării un gust de nucă, ci ne stimulează și sănătatea. Și asta, în nu mai puțin de cinci feluri.

Protejează sistemul cardiovascular

Semințele de in conțin acizi grași Omega-3, care protejează inima și reduc tensiunea arterială. Con­form mai multor studii, 30 de grame de semințe de in pe zi reprezintă doza ideală.

Ajută la reducerea greutății

Și persoanelor supraponderale le poate fi de ajutor să apeleze la semințele de in. Motivul ține de conținutul mare de fibre, care dă o senzație de sație­tate pe termen lung, și astfel, foamea nestăvilită nu mai are cum să apară. O recomandare supli­mentară e aceea de a încorpora semințele de in în micul dejun, bând și un pahar mare de apă sau de ceai ne­îndulcit. În acest fel, semințele se umflă în tractul digestiv, ceea ce stimulează în mod supli­mentar senzația de sațietate.

Previn pe termen lung diabetul

Dacă adăugăm zilnic o linguriță de semințe de in în mâncare, acest fapt va frâna procesul creșterii glicemiei din sânge. Iar asta ne poate ajuta să împie­dicăm apariția diabetului de tip 2.

Stimulează digestia

Mucilagiile conținute în semințele de in rețin lichidul în intestin. Astfel, digestia este stimulată și se combate și constipația.

Susțin sistemul imunitar

Semințele de in conțin așa-numiții lignani. Aceștia au un efect antioxidant, protejându-ne celu­lele și susținându-ne sistemul imunitar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian