Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Procedee care declanșează slăbitul

Apa rece arde caloriile

Foto: Shutterstock

Preotul Kneipp (1821-1897) a fost pri­­mul cercetător al naturii care a de­mon­strat că apa poate ajuta să­nătatea. Una din virtuțile ei este faptul că ac­ce­lerează metabolismul și ajută la ar­derea mai rapidă a calo­riilor. Prac­­ticați du­șu­rile al­terna­tive: la în­ce­put mai cald (du­rează mai mult), apoi un duș scurt cu apă că­lâie. Res­­pectați și sistemul lui Kneipp: mai întâi băgați sub apă rece picioarele (pe rând), apoi bra­țele (tot pe rând), pe urmă pân­tecul, pieptul și spa­tele. Bună pen­­tru slăbit este și spălarea zilnică dimi­neața cu apă rece până la brâu.

Oțet de mere înainte de micul dejun

Și oțetul de mere ațâță metabolis­mul, dar un oțet bun și curat, preparat în casă sau cumpărat de la api­cultori. Dimi­neața, pe sto­macul gol, amestecați do­uă linguri de oțet într-un pahar cu apă lăsată să stea peste noapte, adău­gați două lin­gurițe de miere și beți în­trea­ga canti­tate înainte de micul dejun.

Urzica „pișcă” metabolismul

Nesuferita urzică este în realitate o plantă minune, de mare folos orga­nis­mului ome­nesc. Dincolo de toate virtu­țile curative cunos­­cu­te până acum, s-a des­co­perit recent că ea sti­mu­lează pu­ternic meta­bo­lis­mul. Da­că vreți efectiv să slăbiți, beți zilnic 1-2 căni de ceai pre­parat din frun­ze opărite cu 1/4 litru de apă în clocot, lăsat să se infu­ze­ze un mi­nut. Fierbinte e mai ușor de băut decât rece, când gus­tul ei devine leșios.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian