Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiurile esențiale și super-imunitatea

Foto: Shutterstock

În urmă cu mai puțin de un an, România traversa val după val de pandemie. Proble­mele momentului erau vaccinarea, purtarea măștii de protecție, raportarea miilor de morți… Acum, aceste lucruri par îndepărtate, dar ce urmea­ză? Greu de spus cu exactitate! În mod natural vor urma valuri de viroze. Nu e vorba doar de SARS-CoV-2, ci și de obișnuitele gripe, pneumonii bacte­riene și multe altele, al căror efect va fi mult mai dur. De ce? Pentru că sistemul imunitar al celor mai mulți din­tre noi a luat o pauză de doi ani, pier­zându-și obișnuința de a lupta cu infecțiile. Anul trecut nu au existat cazuri de amig­dalită la copii, gripe sau gutu­raiuri la adulți, dato­rită mă­su­rilor sanitare. Cum sezo­nul rece care tocmai începe va fi o adevărată piatră de încer­care pentru imuni­tatea colec­tivă, este mo­men­tul oportun să vor­bim despre măsuri de pro­tecție. Invitatul nostru de astăzi este reprezentantul unei echipe de specialiști în me­dicină natu­ristă: d-na In­grid Toma, direc­tor de co­municare al fir­mei româ­nești LIFE, spe­cia­lizată în preparate anti­infecțioase și imunostimu­lente naturale.

– Cum ne putem pregăti imunitatea în toamna asta, având în vedere că anul acesta ne vom con­frunta cu valul de gripe și răceli slăbiți de lupta corp la corp cu Covidul?

– În primul rând, având un regim alimentar să­nătos, cu multe legume și fructe, și făcând miș­care în aer liber. Două recomandări banale în apa­rență, dar fundamentale. Apoi, există remedii pe bază de plante, ce pot stimula și regla imunitatea foarte eficient. În momentul de față, folosim cu mult suc­ces două plante foarte puternice: Astraga­lusul și Cătina – un tandem redutabil, foarte util pentru refacerea imunității. Avem și produsul AS­TRA­GAL 10 MAX, un foarte puternic activator al siste­mului imunitar. Acesta este ajutat de capsulele cu Ulei extravirgin de Cătină, benefic pentru refacerea primei linii de apărare a organismului.

– Cătina este un fruct care crește din abun­dență în România, și oamenii au încredere în el. Cum ajută uleiul extravirgin de Cătină sistemul imunitar?

Ingrid Toma

– O cură cu Ulei de Cătină de 3-4 săptămâni, timp în care se iau 2-3 capsule pe zi, ajută la refa­cerea țesuturilor protective ale aparatului respirator. Bacteriile sau virușii nu pot pătrunde în organism dacă mucoasa nazală sau esofagiană este foarte sănătoasă. Epiteliile respiratorii care includ aceste mucoase sunt prima linie de apărare a organismului în fața infecțiilor. Cătina, mai exact uleiul extras din coaja sa, este foarte bogat în vitaminele E și A, care sunt un regenerant puternic al acestei linii de apărare. Mai mult, antioxidanții din Cătină au un efect tonic și întineritor asupra organismului, scurtând durata bolii și perioada de convalescență. Persoanele cu deficiențe imunitare care suferă de răceli frecvente ar trebui să facă o cură cu aceste capsule înainte de debutul infecțiilor sezoniere.

– Firma LIFE, pe care o reprezentați, este spe­cializată mai ales în uleiuri esențiale. Care dintre ele sunt implicate în întărirea imunității?

– Uleiurile esențiale au un rol important în pre­venirea și tratarea infecțiilor respiratorii, dar în alt fel decât capsulele cu ulei de Cătină sau ASTRA­GAL 10 MAX. În plantele din care sunt extrase, uleiurile esențiale joacă un rol similar cu cel al anticorpilor din organismul uman. Mai exact, principalul rol al uleiurilor esențial este să distrugă virușii, bacteriile sau fungii care amenință sănătatea plantelor. În timpul valurilor pandemice, simpla adăugare pe mască a unor uleiuri precum Eucalip­tul, Oregano și Menta a asigurat o pro­tecție deplină împotriva infectării.

– Totuși, e greu de crezut că uleiurile esențiale pot asigura o protecție de 100% împotriva infec­tărilor, fie ele și aplicate pe masca de protecție!

– Vă contrazic, spunându-vă că aici este vorba despre o biochimie relativ simplă: uleiurile esen­țiale atacă, cu o eficiență de 100%, proteinele care alcătuiesc organismele virale. În masca de protecție pe care s-au aplicat 1-2 picături dintr-o combinație de uleiuri esențiale se formează aerosoli care se „lipesc” de particulele vi­rale, distrugându-le structura proteică. Un proces similar se petrece și cu bacteriile. Și, dacă în cazul măștii de protecție im­pregnată cu uleiuri esențiale, eficiența este de 100%, rezul­tate bune se înregistrează și la uleiurile esențiale dispersate în aer, cu ajutorul difuzoarelor cu ul­trasunete. Oricât de anti­patice ne-ar fi masca de pro­tecție și alte mijloace de acest gen, prevenția infectării ră­mâne de mare actualitate în acest sezon. Cât despre sti­mularea imunității, practicată în exces, ea ar putea fi dăunătoare de la un anumit punct, pentru că poate genera reacții autoimune și fenomene aler­gice. Până la urmă, chiar și mult discutatele vacci­nuri repre­zintă o stimulare imunitară direcționată. Noi folosim regulatoare imunitare ca ASTRAGAL 10 MAX – capsu­le care conțin trei tipuri de ex­tracte din rădăcină de Astragalus, dar și din alte plante medicinale cu rol în modularea reac­ției imunitare. Fo­lo­­sirea ASTRAGAL 10 MAX ca mijloc de pre­venție și de interven­ție în cazul virozelor deja declan­șate diminuează mult severitatea viroze­lor. De multe ori, răce­lile sau stările gripale devin asimptomatice sau foarte slab simptomatice, prin administrarea acestui produs.

– Ce facem atunci când o viroză deja s-a in­stalat, în afara administrării de ASTRAGAL 10 MAX?

– În acest punct, uleiurile esențiale se dovedesc un ajutor foarte prețios. Noi am elaborat o formulă N-VIR 10 FORTE, sub formă de capsule, cu care obținem rezultate excepționale. Este o rețetă inova­toare, care conține nu mai puțin de zece uleiuri esențiale integrale de calitate superioară. Unele din­tre acestea, cum ar fi uleiurile de Cimbru, Cui­șoare sau Oregano sălbatic, au foarte puternice efecte anti­virale. Altele, ca cele de Eucalipt și Sal­vie, reglează reacția imunitară, reduc infla­mațiile și amelio­rează simptomele virozelor.

– În cât timp își face efec­tul N-VIR 10 FORTE în virozele respiratorii cele mai răspândite și pe­riculoase?

– La câteva zeci de mi­nute după administrare, ule­iu­rile esențiale din aceste capsule acționează asupra căi­lor respiratorii, la nivelul arborelui bron­șic, faringelui și sinusurilor. Substanțele active pe care le conțin reduc congestia, calmează tusea, previn suprain­fectările și inhibă evoluția virozelor. Pentru un efect mai puternic, recomandăm și in­halațiile cu uleiul N-VIR 10 FORTE, care se gă­sește ambalat în fla­coane. Doar două picături din acest amestec de uleiuri esențiale integrale, puse în apă fierbinte și inhalate, au un efect aproape in­stantaneu de desfun­dare a nasului și de stimulare a eliminării excesului de secreții. Mai mult, inhala­țiile cu N-VIR 10 FORTE distrug organismele vira­le de la nivelul sinusurilor, locul predilect de multiplicare a aces­tora. Foarte mulți pacienți ne relatează că, după 1-2 zile de tratament cu N-VIR 10 FORTE sub formă de capsule și inhalații, infecțiile gripale sau Covid-19 au devenit slab simptomatice sau au dispărut, pur și simplu.

– Ce soluții aveți împotriva pneumoniilor și a altor infecții bac­teriene rezistente la antibio­tice?

– Am realizat o întreagă gamă pe bază de uleiuri esențiale în capsu­le, numită N-BIOT 1C, pentru a ajuta tratamentul cu antibiotice clasice, dacă sunt im­plicate infecții cu tulpini multirezistente. Pentru tratarea pneumoniilor, de exemplu, folosim produ­sul N-BIOT 1C RES­PI­RATOR, în paralel cu anti­bio­­ticele prescrise de medic. Împotriva infecțiilor urinare recidivante, în special cele cu E. coli, rezul­tate foarte bune am obți­nut cu N-BIOT 1C URI­NAR, administrat în para­lel cu antibioticele clasice. Gama N-BIOT 1C a fost dezvoltată pornind de la studii de ultimă oră, care arată că antibioticele sunt foarte mult potențate de unele uleiuri esențiale. Astfel se ajunge ca unele infecții bacteriene – inclusiv cele intraspitalicești, imposibil de tratat cu an­ti­biotice, chiar și de ulti­mă generație – să cedeze la administrarea în tan­dem a capsulelor N-BIOT 1C.

– Pentru copiii bol­navi de pneumonie aveți soluții la fel de eficiente?

– În cazul copiilor cu pneumonie, terapia de­pin­de de vârstă și de simp­tome. Pentru copiii de peste 5 ani, care deja pot să înghită capsule, recomandăm N-BIOT 1C RESPIRATOR, despre care tocmai am vorbit. La copiii sub 5 ani, rezultate bune s-au obținut adăugând în apa de baie două lingurițe de bicarbonat, în care au fost amestecate, în prealabil, două picături de ulei esențial integral de Eucalipt și două picături de ulei de Ravintsara. Din aceeași combinație – ulei de Eucalipt și ulei de Ravintsara – se administrează și intern, câte o pică­tură pusă în miere, de trei ori pe zi.

EDUARD COMAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian