Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Remedii homeopate pentru toamnă

– Zilele devin tot mai răcoroase. Dar n-avem motive să ne temem de amenințarea frigului și a umezelii. Ne prote­jează granulele homeopate, care activează forțele de auto­vindecare ale propriului nostru corp. Administrate corect, au efecte rapide și niciun fel de urmări neplăcute –

Răgușeală

Foto: Shutterstock

Principala regulă este să nu șoptiți, fiindcă v-ați tensiona și mai mult corzile vocale. Vorbiți normal, dar pe un ton scăzut. Contra răgușelii sunt indicate Capsicum și Causticum în diluția D6. Începeți cu câte 5 granule pe oră, iar din mo­mentul când observați o ameliorare, luați-le doar de 3-4 ori pe zi.

Dureri în gât

Dacă simțiți o durere înțepătoare, iar mucoasa faringiană este roșie și inflamată, apelați la Apis. Când durerea apare dimineața și mai ales pe partea stângă a gâtului, aveți nevoie de Bella­donna. Dozajul va fi același ca mai sus: 5 gra­nule, din oră în oră, apoi, după ce simptomele dau semne că cedează, de 3-4 ori pe zi.

Gripă

Aveți dureri în membre și febră? Vă reamin­tim că la adulți, febră în­seam­nă o temperatură care de­pășește 38°C. Împotriva ei se recomandă cât mai multă odihnă, iar dintre remediile homeo­pate, Aconitum și Bella­donna. Tusea iritativă, care vă provoacă dureri în piept, o puteți trata cu Bryo­nia, 5 granule la fiecare oră (diluția D6).

Stări depresive

Odată cu mercurul din termometre, coboară și cota optimismului: ne cuprinde melancolia de toamnă. Homeopatia ne vine în ajutor cu diverse preparate, din care îl vom alege pe cel potrivit, în funcție de natura indis­poziției noastre. De exem­plu, stările depresive le putem combate cu Aurum metallicum D12, iar labi­litatea emoțională – cu Pulsatilla pratensis D12.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian