Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru V. F., F. AS nr. 1531: „Am o infecție cu coci gram pozitivi pe uretră”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Înainte de apariția antibioticelor, uretritele cu coci gram pozitivi se tratau cu cașete cu albastru de metilen și metenamină, iar extern se făceau instilații cu solu­ție de azotat de argint, în concentrație terapeutică adecvată. Dacă nu găsiți preparatele în București, vi le tri­mitem noi, de la Brăila.

Pentru a curăța canalul uretral, vă recomand să beți zilnic, timp de 30 de zile, câte două căni de ceai de Zămoșită, împreună cu ceai de Coada-calului. Având în ve­dere ca Zămoșița este o plantă medicinală mai puțin cunos­cută, vă dau câteva detalii despre ea. Este o plantă er­bacee anuală, întreaga plantă fiind acoperită cu peri rigizi. Florile au petalele gălbui, cu baza purpuriu închis. Crește ca buruiană, în culturile pră­șitoare, cu deosebire în po­rumb și culturi legumicole. Se folosește partea aeriană, re­coltată în perioada înfloririi (lunile Iulie-August), mai pu­țin fructele. Conține flavonoi­de și substanțe mucilaginoase. Este indicată în afecțiunile uro­logice.

Pentru atenuarea us­tu­ri­milor se folosesc prepa­rate din Iederă.

Decoct: se beau câte 2 ceşti pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură, de două ori pe zi, după masă.

Pentru creșterea imunității – vă recomand o cură de două luni cu ceai din flori de Echinacea.

Infuzie: se administrează câte trei căni pe zi, îndulcite, după gust, cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se beau trei linguri, de două ori pe zi, după masă.

Dacă sunteți interesat de preparatele noastre, vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Ro­mâ­nă, cu plata ramburs, la primirea coletului. Sunt ne­cesare: nume, prenume, adresă, număr de tele­fon.

„Sufăr de dermatoză la nivelul scalpului” (Răspuns pentru MONICA – București, F. AS nr. 1531)

Dermatoza la nivelul scalpului, cunoscută și sub denumirea de dermatită seboreică sau eczema sebo­reică a pielii capului este o afecțiune care se mani­festă prin scuame, prurit (mâncărimi) și apare frec­vent pe un teren seboreic caracterizat prin secreție seboreică abundentă și pori foliculari dilatați.    Fiind gras, sebumul este un mediu prielnic pentru germe­nii pato­geni, care-l descom­pun în acizi poline­saturați, care sunt iritanți pentru piele. Excesul de sebum se oxidează, se usucă și se transformă în scuame (cruste), care aderă la rădă­cina firului de păr. Cau­zele terenului seboreic sunt ipotetice, fiind incri­minați următorii factori: secre­ția crescută a glan­delor endocrine (hormoni estro­geni la femei sau androgeni la bărbați), stări de stres, suprain­fecții cu germeni patogeni, iritanți chi­mici de natură gazoasă, din atmosferă. O formă minoră de dermatită seboreică a pielii capului o reprezintă mătreața. Recidi­vele sunt frecvente atâta timp cât există o secreție de sebum în exces. Ne­tratată corespun­zător și suficient, dermatita sebo­reică a scalpului poate deter­mina apa­riția cheliei (cal­viția hipo­cra­tică).

Gama medicamentelor ca­re se găsesc în farmacii pen­tru tratamentul dermatozei de la nivelul scalpului este destul de sărăcăcioasă. Far­macia Faltis oferă o schemă de tra­tament pentru această boală de piele.

Loțiunea A conține cloral hidrat, rezorcină, acid sali­cilic, camfor, ichtiol, alcool izopropilic. Lo­țiunea B con­ține tinctură de nuc, țelină, tătă­neasă.    Amănunte despre modul de administrare și prețul acestui tratament le găsiți pe site-ul farmaciei,    www.farmaciafaltis.ro.

Dacă sunteți interesată de aceste preparate vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Română cu plata ramburs, la primirea coletului. Sunt nece­sare: nume, prenume, adresă, număr de telefon.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Cum se tratează fibromialgia?” (Răspuns pentru A.E, F. AS nr. 1535)

Vă preparaţi dimineaţa doi litri de decoct, compus din: coajă de Salcie, coajă de Mesteacăn, frunze de Mentă. Din această combinaţie beţi un litru, înghițitură de înghițitură, din oră în oră, ca să epuizaţi astfel conţinutul până seara la culcare. Celălalt litru îl folosiţi extern, masându-vă cu el pe locurile dure­roase, de 4 – 5 ori pe zi. În paralel, să vă administraţi intern Propolis gli­colic, câte 1/2 linguriţă, de 2 – 3 ori pe zi. Vă avertizez că Propolisul glicolic nu se amestecă cu ceai, apă sau orice alt lichid, ci se administrează singur, de regulă între mese. O alimentaţie preponderent vegetariană, fără carne de porc şi derivate, fără prăjeli şi tocături, v-ar fi utile. Dacă acest tratament nu aduce alinarea semnificativă a suferinţei dvs., contactaţi-mă.

„Sufăr de chist hidatic recidivant” (Răspuns pentru CORINA D. – Buzău, F. AS nr. 1535)

Majoritatea covârşitoare a maladiilor hepatice sunt cauzate de o alimentaţie mult prea bogată în proteine şi grăsimi animale, abundent condimentate şi cu prea puţine vegetale! De la Lobodă, Ștevie şi Spanac nu a făcut şi nu va face nimeni, niciodată, chisturi hidatice, ci totul se datorează mititeilor, cârnaţilor, chiftelelor, hamburgerilor, sarmalelor, fripturilor de porc la grătar, untului şi smântânei, consumate zilnic! Vă sugerez să mă contactaţi pen­tru a stabili împreună un tratament naturist şi un stil de viaţă şi de alimentaţie adecvat.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Caut un tratament naturist pentru arteriopatie” (Răspuns pentru VASILE T. – București, F. AS nr. 1535)

Menționați că medicamentele nu vă ajută cu nimic; nicio afecțiune nu se vindecă cu medica­mentele de sinteză chimică. Acestea acționează asupra efectului și nu asupra cauzei. Cu toate că sunt menționate efecte multiple secundare ale fiecărui medica­ment, nimeni nu este interesat de ele! Orice compus de sinteză chimică generează în organism radicali liberi, care sunt precur­sorii celulelor canceroase. Ro­mânia este pe primul loc în lume la consumul de antibiotice și medica­mente, dar și la toate tipurile de cancer/cap de lo­cuitor!

Circulația dumneavoastră periferică se va îm­bu­nătăți semnificativ dacă consumați 200 g de argilă „ALGO” pe zi, timp de 3 luni. În continuare trebuie să consumați fără pauze, 3 linguri cu ar­gilă/zi.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian