Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști contra petelor de bătrânețe

Foto: Shutterstock

Pentru nesuferitele pete de bă­trânețe care apar pe mâini și obraz nu prea există tratamente mo­derne. Nici bisturiul și nici laserul nu au putere asupra lor. Nădejdea rămâ­ne tot la rețetele străbunicilor noas­tre. Marea lor știință legată de ali­mente, azi s-a pierdut. Ce-i drept, au dispărut și alimentele „adevărate”, cu­rate, care-i dădeau viață obrazului. Totuși, merită să încercați! Procura­ți-vă ingrediente „bio” și… mult suc­ces!

Mască de mălai și lapte bătut

Ingrediente: 1 lin­gură de mă­lai, 1 vârf de linguriță de pudră din coajă de portocală (se face din cojile us­cate de la o porto­cală, măci­na­te fin într-o râșniță de ca­fea), 1 lingură de lapte bă­tut, 1 linguriță de ulei de măs­line.

Mod de preparare și folosire:

Amestecați bine ingredientele. Aplicați pasta obținută pe față și pe de­col­teu, lăsând-o să acțio­ne­ze pâ­nă când începe să se usuce. Masați ușor pie­lea cu degetele, până când devine stră­lucitoare. Clătiți fața mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veți îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă și ca­ti­fe­lată.

Mască de pătrunjel cu aspirină

Ingrediente: 3 pastile de aspi­rină, 1/2 linguriţă de acid boric, 2 lin­guriţe de ceai concentrat de pătrun­jel, 1 linguriţă de cremă de faţă de calitate.

Mod de preparare și folosire:

Se amestecă aspirina pi­sa­tă cu restul ingredientelor. Se aplică de două ori pe săp­tămână. Se lasă pe faţă 5 mi­nute în pri­ma zi, apoi tim­pul se măreşte cu 2-3 minute, dar să nu depă­şească 15 mi­nu­te, ca să nu se irite pielea. După spălare, faţa se unge cu o cremă cu efect tonifiant.

Mască de înălbire cu vinete

Mod de preparare și folosire:

Dintr-o vânătă cu­ră­țată de coajă pre­pa­rați un terci rece, dând vână­ta pe răzătoarea mică sau băgând-o în blen­der. Aplicați pe față și lăsați 20 de minute. Clătiți cu apă rece. Al­beș­te pielea și de­colo­rează petele ma­ro­nii. Alternativă: un proso­pel în­muiat în suc de vânătă proas­păt stors.

Mască cu tărâțe de grâu și drojdie de bere

Ingrediente: 1 lingură de tărâțe de grâu, 10 g drojdie de bere, zeamă de lămâie.

Mod de preparare și folosire:

Amestecați tărâțele cu drojdia de bere și zeamă de lămâie, cât cu­prin­de. Omogenizați bine com­poziția până când devine o pastă. Întindeți-o pe față. După 10 mi­nu­te, clătiți bine fața cu apă cal­dă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian