Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Energicul Marte a intrat în retrogradație în Gemeni, o zodie obișnuită, la rândul ei, cu viteza. Atunci când Marte o ia de-a-ndoaselea, ne pune nervii la încercare. Ne trebuie parcă de două ori mai mult efort să ne achităm de sarcinile zilnice, iar proiectele care ne-au motivat până acum ne par mai degrabă o povară. De aceea ar trebui să fim pregătiți ca anumite planuri sau călătorii să sufere amânări. Zilele cele mai tensionate sunt cele cuprinse între 19 și 22 Noiembrie. Ultima eclipsă a acestui an se petrece pe 8, fiind o eclipsă totală de Lună, în zodia Taurului. Cu toate că este însoțită de energia micului benefic Venus, în calitate de planetă gu­vernatoare a eclipsei, ea anunță și neplăceri pentru călători, precum și faptul că nimic nu ne pică mură-n gură, ci tre­buie să muncim pe rupte. Cei care reușesc să-și controleze ieșirile temperamentale pot obține în final „bogății și ono­ruri”. Tot Venus pare-se că ne va scăpa de secetă și va aduce (cât de cât) armonie între popor și legiuitori. Optimismul ne crește în cea de-a doua parte a lunii, mai ales după ce marele benefic Jupiter, stăpânitorul acestui an astrologic, își va relua mișcarea directă în Pești, respectiv din 24, sporindu-ne credința și disponibilitatea de a-i ajuta pe cei aflați în suferință –

BERBEC

Ochii în patru la oboseală!

Ritmul vieții de zi cu zi poate deveni unul obositor și se poate ca, în ciuda vitalității dvs. puternice, să vă ajungă din urmă oboseala sau exasperarea că v-ați făcut un program atât de încărcat. De dvs. depinde să reprogramați întâlnirile, fără a-i supăra pe cei cu care nu aveți de discutat probleme urgente. Cel mai riscant se poate dovedi intervalul 19-22, când n-ar trebui să șofați, să bricolați ori să lucrați cu foc deschis. Acest pericol reapare în ultimele zile ale lunii, dar sub o formă atenuată, ba chiar une­le încurcături, de exemplu la școală, pot duce la situații favo­rabile. În mod cert, optimismul vă revine, precum și simțul umorului.

BANI: Aceia dintre dvs. care au învățat ce înseamnă risc calculat își pot diversifica investițiile sau ex­tinde anumite contracte până pe 17, evitând însă intervalul 8-11.

CARIERĂ: La mijlocul lunii pu­teți să-i impresionați pe șefii dvs. prin informațiile privilegiate la ca­re ați avut acces și prin competența cu care le-ați prelucrat.   

DRAGOSTE: Nu vă lansați într-o escapadă pasională, între 9 și 11. Pentru o legătură discretă, fără ur­mări neplăcute, așteptați    mijlocul lunii.

SĂNĂTATE: Somnul devine mai odihnitor, iar ficatul dvs. funcțio­nează mai bine după 24. Nici zona lombară și șoldurile nu vă mai su­pără rău.

TAUR

Asocieri profitabile

Eclipsa totală de Lună din sem­nul dvs. vă poate trezi o sume­denie de temeri legate de familie sau bunuri. După ziua de 7 și până la Luna nouă din Săgetător, din 23, călătoriile nu se desfășoară în condiții favorabile. Femeile însărcinate ar trebui să evite eforturile sau o dietă nesănătoasă, pen­tru a nu ajunge la complicații pro­vocate de eclipsa totală de Lună. Este posibil de asemenea să aveți de-a face cu persoane încăpățânate care vă scot din sărite (încercați să vă stăpâniți nervii) ori să deveniți dvs. cei care pro­voacă mânia unor persoane, față de care nu știți să vă arătați deloc cooperanți.

BANI: N-ar fi exclus să se discute des­pre o asociere în care partenerul să vină cu un ajutor substanțial, mate­rial sau creativ. E important însă ca mai întâi să consolidați ce aveți deja, nu să încercați să vă extindeți.

CARIERĂ: De abia după 24 începeți să recâștigați, treptat, încrederea șefi­lor. Nu încercați să grăbiți procesul, mai aveți multe de dovedit.

DRAGOSTE: Perechea dvs. vă de­monstrează în fel și chip afecțiunea prin cuvinte și gesturi, dar, între 16 și 22, se va supăra dacă nu răspundeți cu aceeași monedă.

SĂNĂTATE: Aceia dintre dvs. care au avut probleme serioase legate de inimă, articulații sau rinichi ar putea găsi, după 16, remedii eficiente care să le amelioreze semnificativ sănătatea.

GEMENI

Marte retrograd pune frâne

Dvs. sunteți obișnuiți să acțio­nați rapid, odată ce ați luat o hotărâre, și sunteți de asemenea cu­noscuți pentru capacitatea ieșită din co­mun de a duce cu bine la sfârșit mai multe sarcini deodată. Ei bine, Mar­te retrograd în semnul dvs., cum n-a mai fost de la în­cepu­tul lui 2008, vă obligă fie să o luați mai ușor, fie chiar să vă opriți din anumite activități, ceea ce vă poate exaspera. Aceste frâne se fac simțite mai ales între 19 și 22, pe 24, când lucrurile par să nu se miște în nicio direcție, iar apoi pe 29-30. În restul lunii, reușiți să vă descurcați, dar mai degrabă șontâc-șontâc.

BANI: Nu vă luați după ponturile pe care vi le furnizează o femeie sau ci­neva din familie, mai ales în preaj­ma datei de 8, deoarece, chiar dacă persoana respectivă e convinsă că vă dă informații bune, ele se pot dovedi greșite.

CARIERĂ: Nu încercați, în special între 19 și 22, să rezolvați niște probleme de mântuială, căci șefii nu doar că se vor prinde, dar se vor și enerva. Începeți să vă recâș­tigați prestigiul după 24.

DRAGOSTE: Viața devine frumoasă în cea de-a doua parte a lunii, când romantica Venus, stăpânul dvs. Mercur și Soarele cel expansiv intră, pe rând, în semnul Săgetătorului.   

SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă serios de afecțiunile cronice, mai ales cele legate de gât și sistemul osos. Pe 8, stomacul este sensibil.

RAC

Dispar blocajele legate de bani

Pe 8, Luna, cea care vă gu­ver­nează, trece printr-o eclipsă totală în zodia Taurului. S-ar putea ca energiile premergătoare eclipsei să vă umbrească re­lațiile sociale încă de la în­cepu­tul lunii. Sau, dacă este vor­ba despre prieteni pe ca­re, dacă vreți să-i vedeți, tre­buie să porniți la drum, e bi­ne să știți că aceste scurte călătorii pot fi însoțite de neplăceri. Mulțu­miți-vă deocamdată cu întrevederi on­line, care nu presupun inconve­niente. Femeile însărcinate ar trebui să se menajeze din toate punctele de vedere o lună de la eclipsă încolo. Dacă sunteți într-o situație con­flic­tuală și vă mobilizați forțele, puteți avea câștig de cauză, cu condiția să nu vă lăsați pra­dă izbucnirilor nervoase.

BANI: Nu se întâmplă rapid, dar un blocaj care persistă cu întreruperi, încă de anul trecut, poate fi depășit cu răbdare. Primele rezultate se pot vedea deja la sfârșit de lună.

CARIERĂ: Aveți rivali care în­cearcă să vă pună bețe în roate, dar puteți să-i puneți cu botul pe labe după 27. Înșiși colaboratorii dvs. vă sunt aliați.

DRAGOSTE: O notă de sta­bi­litate și de căldură se resimte la mij­locul lunii atât în cuplurile stabile, cât și în relațiile de dragoste.

SĂNĂTATE: Între 19 și 22 e ne­vo­ie să vă menajați încheieturile brațe­lor, dar și capul, mai ales dacă faceți sport de performanță.

LEU

Rămâneți pe baricade!

Aveți spor la rezolvarea pro­blemelor gospodărești. Întrea­ga familie se mobilizează pentru a le re­zolva, deci, după încheierea travaliului, vă simțiți ca o echi­pă sudată și vă bucurați de pre­zența celorlalți. E un interval po­trivit și pentru a organiza pe­treceri acasă, dar și pentru a vă înfrumuseța locuința. Cel mai potrivit interval pentru aseme­nea activități se extinde până pe 16 inclusiv, exceptând însă perioada 9-11. În cea de-a doua ju­mătate a lunii, vă recâștigați încrede­rea în creativitatea dvs. sau vă bucurați de talentele co­piilor dvs.

BANI: O afacere de la care sperați multe, dar care a început să stagneze pe perioada verii, poate să prindă din nou avânt după 24, sub influența pros­perului Jupiter, care-și reia mișcarea directă în Pești.

CARIERĂ: Mobilizați-vă întreaga îndrăzneală și inventivitate și nu vă lăsați intimidați de obstacolele pe care le poate aduce cu sine eclipsa totală de Lună din Taur, de pe 8. Dacă reușiți să nu vă pierdeți cumpătul și rămâneți pe baricade, puteți avea câștig de cauză.

DRAGOSTE: Chiar dacă re­în­călzirea relațiilor de cuplu se petrece încet, important e că începe. Din 17, Leii solitari se pot îndrăgosti de cine trebuie.

SĂNĂTATE: Procesul de regenerare energetică ce a început luna trecută se intensifică după 24.

FECIOARĂ

Eficiență maximă

Rezolvați cu ușurință o serie de probleme administrative, puneți la punct detalii contractuale privitoare la utilități, vă documentați    pentru studii sau duceți discuții pro­ductive cu rudele și amicii. Discu­ții­le pot fi nu doar plăcute, ci și efi­cien­te, în sensul că vă pot veni idei despre cum v-ați putea organiza ast­fel încât să îmbinați utilul și plăcu­tul, unindu-vă resursele. Astfel, pe lân­gă a vă ajuta între voi, puteți des­coperi că sistemul pe care l-ați pus la punct poate fi folosit și ca sursă de venit. Eclipsa totală de Lună din Taur, din 8, vă avertizează asupra unor greutăți dacă plecați la drum ori vă aflați în străinătate. În special femeile însărcinate ar trebui să stea acasă. Și performanțele dvs. la examene pot fi afec­tate.

BANI: Găsiți mai ușor colaborări noi, până pe 16. Între 9 și 11 nu merită însă să faceți vreun de­mers în sensul acesta, căci șansele sunt minime.

CARIERĂ: Șefii vă iau la puricat activitatea din urmă și taxează cu ne­cruțare greșelile. Această atitudine vă poate descuraja, poate chiar blo­ca, în anumite situații.

DRAGOSTE: Între 19 și 22, pro­ble­me profesionale pot tulbura echi­li­brul în cuplu. După 24, vă recâș­tigați încrederea în perechea dvs.

SĂNĂTATE: Chiar dacă între 9 și 11 și pe final de lună problemele cro­nice se mai fac simțite, per total vă simțiți mai bine.

BALANȚĂ

Apreciați de șefi

Timp de circa o lună după eclipsa totală de Lună în Taur, Balanțele, în special femeile zodiei, n-ar prea trebui să pornească la drum lung. O atenționare valabilă cu precădere în cazul celor gra­vide. Simțul dvs. diplomatic e diminuat de eclip­­să, ceea ce poate avea repercusiuni în privința relațiilor de familie, îndeosebi cu femeile. Dacă aveți de făcut apariții publice sau să vă faceți cunoscute opiniile, pregătiți-vă din timp, ca să nu-i ofensați din greșeală pe unii sau pe alții. Dar din 17 încolo veți constata că viața dvs. socială devine tot mai agreabilă și e bine să dați curs invitațiilor primite, ceea ce vă va demonstra că vă bucurați de multă simpatie.

BANI: Timp de o lună, nu v-am recomanda să vă lansați în vreo afacere nouă, mai ales dacă e vorba despre una de familie. Ar fi însă util să luați la verificat bazele legale ale investițiilor dvs.

CARIERĂ: La mijlocul lunii, șefii vor aprecia ide­ile și creativitatea dvs.    Anumite proiecte încurcate, poate din pricina unor colaboratori neserioși, pot fi repuse pe picioare după 24.

DRAGOSTE: Către finele lunii vă vine mai ușor să vă descurcați cu responsabilitățile preluate de dragul persoanei iubite.

SĂNĂTATE: Ficatul începe să funcționeze mai bine din 25, când și problemele legate de șolduri și coapse își pot găsi mai ușor rezolvarea.

SCORPION

Înnorări în cuplu

Încet-încet, vechile și complicatele dvs. pro­blemele legate de gospodărie sau de familie încep să-și găsească rezolvarea. În ultimele zile ale lunii, pot fi finalizate, în sfârșit, reparații care au de-a face cu încălzirea ori cu motoarele, poate cu ajutorul cuiva care a mai încercat o dată să vă aju­te. Puteți găsi formatul potrivit pentru a concretiza un proiect creativ în care v-ați im­plicat la începutul verii, fără a avea însă sufi­cientă claritate în pri­vința felului în care ar trebui să-l gestionați. Pri­mele progrese devin vizibile după 24.

BANI: Fiți circumspecți cu privire la noile asocieri, îndeosebi la cele cu femei. Acestea se pot suci, lăsându-vă de izbeliște. Riscul durează o lună, începând cu data de 8. Veniturile di­recte pot crește din 17 încolo. Din 18 devine opor­tu­nă și semnarea contractelor.

CARIERĂ: Problemele casnice ori familiale men­ționate vă consumă multă energie, motiv pentru care nu vă puteți concentra pe profesie.

DRAGOSTE: Eclipsa din Taur, din 8, poate să tulbure echilibrul în cuplu. Mai ales bărbații zodiei se pot aștepta la una caldă, una rece din partea pe­rechii. Oscilațiile comportamentale pot dura o lună.

SĂNĂTATE: Micul benefic Venus vă traversează semnul până pe 16, iar unul dintre efectele sale este armonizarea energiilor.

SĂGETĂTOR

De bine și de rău…

Eclipsa totală de Lună din Taur, din data de 8, vă afectează mai puțin decât pe alții, care trebuie să-i suporte efectele destabilizatoare timp de o lună. În cazul dvs., acestea se pot manifesta în primul rând pe parcursul deplasărilor în interes de serviciu, pe care ar fi bine să le evitați, dacă puteți, până pe data de 16, căci pot fi însoțite de o serie de neplăceri, provocate mai cu seamă de femei. Ulterior sunteți cruțați de asemenea pro­bleme sau, dacă intervin, sunt minore. Din 17, aveți parte nu doar de energia micului benefic Venus în semnul dvs., ci și de cea a agilului Mercur, din 18, și a Soarelui, din 22, deci vă pu­teți pune în valoare din plin.

BANI: Lăsați deoparte activitățile legate de bani între 9 și 11, căci de abia la mijlocul lunii apar oca­zii menite să vă sporească veniturile.

CARIERĂ: Ciuliți urechile la ceea ce discută colegele, până pe 16, căci puteți afla informații uti­le, dar nu vă apucați să le răspândiți. În preaj­ma eclipsei din 8, aveți nevoie de multă răbdare cu colaboratoarele, care vă pot încurca în înde­plinirea sarcinilor.

DRAGOSTE: De unde până acum partenerul a fost dinamic, în sensul constructiv al cuvântului, acum se poate pune de-a curmezișul propriilor sale planuri. Enervant.

SĂNĂTATE: Luna nouă din 24 în semnul dvs. contribuie la procesul de împrospătare a ener­giilor dvs.

CAPRICORN

Multă afecțiune

Cu excepția intervalului 9-11, când se pot pro­duce tot felul de neînțelegeri cu prietenii, veți avea parte de dovezi că ei țin la dvs. mai mult decât credeați. Dovezi de loialitate și afecțiune pu­teți primi și din partea unor rude sau vecini, care v-au neglijat în ultimele luni, dar încep să vă caute din nou după 22. Tensiunile dvs. interioare, temerile și nesiguranțele încep să vă părăsească gradat. Pe final de lună, simțiți mai pregnant ușurarea. Ener­gii­le, care încep să se risipească acum, s-au acu­mu­lat de mai bine de un an și jumătate.

BANI: Și la acest capitol începeți să zăriți pro­ver­biala luminiță de la capătul portofelului. În ultima parte a lunii nu veți mai avea cheltuieli neașteptate.

CARIERĂ: Lucrurile se mișcau într-un ritm alert, când au început să intervină brusc tot felul de pro­bleme în echipă. Încercați să nu vă repeziți la co­laboratorii dvs., mai bine progresați încet și sigur, decât repede și prost.   

DRAGOSTE: Banii pot fi o sursă de conflict, în special după eclipsa totală de Lună din Taur, de pe data de 8. N-ar fi o idee bună să cedați de dragul armoniei cu persoana iubită, că altfel situațiile de acest fel se vor repeta.

SĂNĂTATE: Problemele profesionale pot să vă dea dureri de cap la propriu, până pe 17, când, dacă vă răsfățați și vă îngrijiți, reveniți în formă.

VĂRSĂTOR

Gospodăria, pe primul loc

Pe parcursul acestei luni, se prea poate să vă dați seama cât de derutant a fost compor­tamentul dvs., mai ales față de cei din familie, pe care uneori i-ați adus la exasperare. Conștienti­za­rea poate să înceapă în preajma eclipsei totale de Lună din data de 8, când pot să iasă la suprafață o sumedenie de probleme privitoare la gospodărie și relațiile cu femeile. Poate fi vorba despre nevoia dvs. de-a dis­pune de mai mult spațiu în casă. Sau in­tervin reparații de urgență, ceea ce generează complicații. Duceți-le bine până la capăt, ca să nu aveți din nou surprize, până-ntr-o lună. Compa­nia prietenilor se dovedește un adevărat balsam pentru dvs., din 17 încolo.

BANI: Din august încoace, mulți dintre dvs. n-au înțeles pe ce s-au dus banii. Sursele de veni­turi au început probabil să scadă. Dar situația se poate co­recta, din 24, când Jupiter își reia mișcarea directă.

CARIERĂ: E mai bine să nu aveți de-a face cu șe­fii, între 9 și 11. La mijlocul lunii veți conlucra într-o manieră productivă și amicală.

DRAGOSTE: Deși nu mai sunteți atât de de­fen­sivi, s-ar putea ca între 19 și 22 să aveți de-a face cu o atitudine mai agresivă din partea persoanei iubite. Puneți lucrurile la punct, dar cu calm.

SĂNĂTATE: Energia vi se regenerează, la mijlo­cul lunii, dar între 9 și 11 există riscul să contractați infecții urogenitale.

PEȘTI

Optimism jupiterian

Din august încolo, comportamentul dvs. a fost ceva gen lasă-mă să te las, chiar dacă înțelegeați că este nevoie să vă mobilizați, pentru a duce la capăt niște proiecte personale trenante. Din 24 încolo, vă puteți aduna mai ușor, pentru că marele benefic Jupiter o ia din nou în mișcare directă pe ceruri, și anume în zodia dvs. Primiți o nouă doză de optimism și încredere, ceea ce îi face pe cei din jur să se strângă în jurul dvs. Eclip­sa totală de Lună din Taur, de pe 8, vă atențio­nează cu privire la drumurile zilnice. Fie aveți probleme tehnice cu mașina, fie se ivesc neplăceri în decursul rezolvării problemelor curente. Ar fi ideal dacă ați putea recurge la transportul în comun, în primul caz, ori să rugați pe cineva să vă ajute cu chestiunile administrative.

BANI: Se poate să constatați, mai ales între 19 și 22, că unele reparații nu tocmai ușoare nu mai suportă amânare. Și nu se dovedesc ieftine.

CARIERĂ: Din 17, când Venus, apoi Mercur (pe 18) și în fine Soarele (pe 22) intră în Săgetător, pers­pectivele dvs. profesionale încep să se îmbu­nă­tățească simțitor. Nu e exclusă o promovare.

DRAGOSTE: Din 24, atrageți atenția multora, vă place să flirtați, dar cel mai probabil nu sunteți dispuși să vă angajați serios într-o relație.

SĂNĂTATE: Treptat, problemele de insomnie și circulație periferică deficitară încep să se rezolve.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian