Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri populare pentru diabet

Foto: Shutterstock – 3

* Frunze de Pă­pă­die – 6 frunze se spală, se taie mărunt, se a­mes­tecă cu 1/2 lingu­riță de ulei și se con­sumă ca salată, cu o oră înainte de masă. Sau se stoarce sucul din frunze și se bea câte o lingură, la 2 ore după masă.

* Frunzele de Afin conțin o sub­stanță, neo­mirtilina, care re­duce glicemia. Pentru prepara­rea ceaiu­ri­lor se folosesc și cren­guțele tine­re, și fruc­tele. 30 g de Afin se fierb 10 minute în 500 ml apă, se lasă la macerat 30 minute în termos și se stre­coară. Se bea în cantități mari, în loc de apă.

* Semințele de muștar se râșnesc și se con­sumă câte o linguriță, de 3 ori pe zi.

* Suc de sfeclă roșie – câte 100 ml, de patru ori pe zi. Sucul de sfeclă nu se consumă proaspăt stors, el trebuie lăsat 1,5-2 ore să se limpezească.

* Scorțișoara – consumarea zil­ni­că a 1/2 lin­guriță de scorțișoară scade pro­centul de glucoză în plasma sanguină.

* Foi de dafin – se râșnesc în râș­nița de cafea și se consumă de 3 ori pe zi (cât se ia pe vârful cu­ți­tului), o dată înainte de masă și o dată după masă.

* Ouă de prepeliță – se reco­mandă admi­nistrarea zilnică, timp de 2 luni. Primele 3 zile câte 3, apoi câte 5 ouă, care se sparg într-un pa­har și se amestecă cu câteva linguri de lapte căl­duț, ceai sau cafea, sau cu sucul unei portocale.

* Un pahar de fasole boabe se fierbe într-un litru de apă, până când fasolea de­vine semi-moale. Apa se aruncă, se toarnă apă curată în loc și se fierbe până boabele de­vin moi. Apa se scurge și se bea în timpul zilei (fasolea se consumă după pre­ferință). Se prepară zilnic câte o doză.

* O lingură de pereți despăr­țitori de nucă și 1/2 l apă clocotită se infuzează 10-12 ore în ter­mos sau se țin o oră pe un foc foarte slab, într-un vas bine acoperit. După răcire se beau 2 lin­guri, cu 30 minute înainte de masă, timp de 15 zile. Cura se repetă după o pauză de 7 zile.

* Inul – 2 linguri de semințe de In râș­nite se fierb acope­rite, 5 minute, în 0,5 litri de apă. Se ră­cește lichidul până la tem­peratura camerei, timp în care capacul nu se ridică și se bea toată cantitatea odată. Inul regenerează celulele bolnave ale pan­crea­sului și activează creșterea celulelor noi care produc insulină.

* Ceai din rădăcini de Cicoare în loc de alte băuturi. Scade nivelul de zahăr în sân­ge, leagă și elimină din orga­nism toxinele dia­betice, protejând picioarele de can­grenă. Îm­preună cu cafeaua din Ci­coare (care se vin­de la plafar) se adminis­trează zil­nic, o dată pe zi, ju­mătate de linguriță de se­mințe de muștar.

* O metodă bătrânească reco­mandă ca bol­navii de diabet să bea suc de Nuc. Primăvara, în scoarța copacului se face o găurică, în care se in­tro­duce un tub prin care picură suc. Capătul tubu­le­țului se află dea­supra unui borcă­nel, le­gat de tul­pina nu­cului. Sucul se bea o dată pe zi, de pre­fe­rință dimineața, pe ne­mân­cate. Dacă picură foarte pu­țin suc, se fac mai multe orifi­cii, ca să se adune între 150-180 ml de suc. Pen­tru a fi folosit și vara, sucul se păs­­trează înghețat în conge­lator.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian