Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII DECEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Cei care doresc să celebreze Sărbătorile de iarnă departe de casă, ar trebui să-și programeze călătoria după data de 10 Decembrie, dacă vor ca totul să meargă șnur. Până atunci, ne putem trezi în situații conflictuale cu au­to­ritățile sau chiar noi ne putem manifesta autoritatea, într-o manieră nepotrivită. Pentru că suntem mânați de emoții ne­gative, ne putem enerva din orice fleac. De atmosfera magică precursoare a Crăciunului se ocupă marele benefic Ju­piter, care traversează zodia cu tentă mistică a Peștilor. Ne-ar face bine să mergem la o mânăstire sau să ne implicăm în acțiuni de caritate. Pe 21, Jupiter trece în energicul semn al Berbecului, gata de umblat și de colindat. Lu­na nouă se petrece pe 23 în Capricorn, zodia în care s-a născut Mântuitorul, întâlnindu-se acolo cu micul benefic Ve­nus și cu Mercur. Aceștia doi au grijă ca, încă de pe 11, să găsim cadouri, deopotrivă utile și frumoase. Năs­trușnic cum e, Mercur s-a gândit să ne pună la încercare, intrând în mișcare re­trogradă, taman înainte de Revelion (respectiv pe 30).    În consecință, trecerea către Noul An se poate lăsa cu niscaiva încurcături, cel mai probabil însă în registrul minor, de care ne putem amuza –

BERBEC

Fitil aprins

Vă recomandăm în mod cert clasicul Crăciun în familie, dat fiind că Marte e în retrogradație în umblărețul semn al Gemenilor. Conduceți preventiv în jurul lui 10 și să nu vă luați la harță cu persoa­nele temperamentale din anturajul dvs., căci spiritele se pot încinge din te miri ce. Din același motiv e indicat să evitați și locurile în care certurile pot izbucni cu ușurință. Aceste riscuri nu apar însă dacă stați pe lângă casă. Din 21 însă, când marele benefic Jupiter vi se alătură și vă ajută în tot ceea ce întreprindeți până hăt, la mijlocul lui mai, dispuneți de protecția sa și atrageți multă simpatie.

BANI: Din 2021, tot ce-ați început a mers un pic, apoi au intervenit ob­stacole care v-au obligat să schim­bați direcția. Normal că sunteți exas­perați. Dar aspectele acestea repeti­tive între Saturn și Uranus, care v-au ținut în mișcarea aceasta de zig-zag, nu se mai repetă și e loc de construit.

CARIERĂ: Bilanțul de sfârșit de an arată bine, e posibil să primiți o bo­nificație sau chiar să fiți promo­vați, undeva, până pe 28.

DRAGOSTE: Printre colegii de la cursuri sau călătorind prin străină­tate, puteți lega o idilă, cam până pe 10. Din 21, Jupiter vă amplifică far­mecul personal.

SĂNĂTATE: Limfa începe să cir­cule mai ca lumea și ficatul se mai în­viorează, din 21, cu condiția să fiți moderat cu mâncarea și băutura.

TAUR

Avantaj în Decembrie

Pe dvs. vă sfătuim categoric să plecați undeva de sărbători, de preferință peste hotare, dacă vă puteți permite. Ianuarie nu vă e chiar priel­nic. După 29, Mercur re­tro­grad în semnul Capricornului vă în­deamnă să puneți capăt călătoriilor, ca­re ar putea fi însoțite de neplăceri. În jurul datei de 29, ar fi bine să vă ab­țineți și să cri­ti­cați persoane aflate în po­ziții de au­to­ritate, ca să nu vă atrageți dușmănii de care să nici nu aveți ha­bar. Întâl­nirile cu prietenii din străinătate sau rude prin alianță pot fi o adevărată în­cântare, dacă se petrec până pe 20.

BANI: La început de lună, aveți por­niri contradictorii. Adesea ajungeți la concluzia că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Tendința de a fi cheltuitori e pronunțată până pe 10.

CARIERĂ: Raportul între dvs. și șefi se apropie tot mai mult de normal. E po­sibil și ca cineva influent să vă ur­mă­rească cu bunăvoință evoluția și să vă sprijine discret.

DRAGOSTE: În cuplu, parcă nu mai sunteți atât de inconstanți în mani­fes­tări. Dar dacă-l întrebați pe partener, s-ar putea să vă spună că se poate mai bine.

SĂNĂTATE: Vedeți cum vă țineți în frâu apetitul, de Sărbători, căci, din 20, Jupiter favorizează depunerea de grăsime. Iar pentru că el guvernează de asemenea ficatul și bila, și băutura trebuie drămuită.

GEMENI

Artăgoși și nervoși

Cei mai mulți Gemeni nu sunt conflictuali, deși nu le dis­place să caute nod în papură, adesea doar pentru a condimenta discuțiile. Acum, însă, parcă ceva vă face să vă um­pleți de nervi, ceea ce vă poate de­termina să deveniți arță­goși. Din feri­cire, oponenții dvs. par ceva mai concilianți, dar răbdarea lor durează nu­mai până la un punct, iar dvs. riscați să com­pro­miteți o re­lație, dacă insistați. Redeve­niți sociabili și fermecători începând cu 20, sub influența lui    Jupiter. Pe 29, șeful dvs., Mercur, intră în miș­care retrogradă, deci în principiu ar fi bi­ne să stați de Re­ve­lion pe lângă casă.

BANI: Aveți parte de o lună rod­ni­că, după Luna plină în semnul dvs din 8, din punct de vedere al șansei de a încheia contracte cu perspective promițătoare. Intervalul optim e 11-29, când Mercur și Venus se găsesc împreună în Capricorn. Opriți-vă și revizuiți situația dvs. anterioară în­ce­pând din 29.

CARIERĂ: Ar fi păcat să nu pro­fitați de faptul că șefii vă acordă din nou șansa de a promova, mai ales până pe 20.

DRAGOSTE: Nu vă vărsați nervii pe perechea dvs., în special în jurul Lunii pline din 8, când emoțiile v-o iau raz­na și probabil nici n-aveți dreptate.

SĂNĂTATE: Episoadele de in­somnie devin din ce în ce mai rare, mai ales în cea de-a doua parte a lunii.

RAC

Succes în public

Mulți dintre dvs. au fost răs­coliți de puternica eclipsă de Lună din 8 noiembrie, dar după Luna plină din Gemeni, din 8, începeți să vă liniștiți. Da­că vă aduceți aminte de vise și are cine să vă ajute cu in­terpretarea lor, puteți înțele­ge mai bine ce traume emo­ționale au ieșit la suprafață acum. Astfel, procesul de vindecare se accelerează. Până pe 20, faceți figură excelentă în public, participați la cursuri sau ateliere de studiu. Spec­tacolele de calitate și călătoriile în locuri interesante vă pot lărgi ori­zontul.

BANI: Reușiți să scăpați de anumite restricții, precum ratele. În sensul acesta puteți primi ajutor de la un asociat de afaceri, posibil femeie.

CARIERĂ: În prima parte a lunii, în special pe 8 și pe 9, există riscul să vă certați cu colaboratorii. În schimb, da­că vă stăpâniți, echipa va câș­tiga în coeziune. Șefii vă pri­vesc cu bunăvoință până pe 20.

DRAGOSTE: Partenerul are ne­voie să se facă înțeles. Da­că știți să ascultați, un nou echi­­libru se poate instaura în cuplu, sub influ­ența lui Mercur și Ve­nus, până pe 29. Ulterior, vă pu­teți însă enerva dacă partenerul rea­duce pe tapet aceleași probleme.

SĂNĂTATE: Fiți atenți ce mâncați în preajma Lunii pline din 8 și fe­riți-vă de eforturi ce solicită înche­ieturile brațelor.

LEU

Mai ușor cu infatuarea…

Doriți și reușiți în mare parte să demonstrați celorlalți cât de mult talent aveți sau de câtă crea­tivitate știți să dați dovadă. Dar nu apăsați pedala prea tare pe 8 și pe 9, pentru că unii dintre pri­etenii dvs. s-ar putea simți ofen­sați de felul în care încercați să ieșiți cu tot dinadinsul în evi­dență. Buna măsură este, ca în­totdeauna, cheia succesului, mai degrabă decât străduința cu măselele încleștate. Veți fi, dimpotrivă, remar­cați dacă dați dovadă de modestie și mo­derație. În aceste condiții, puteți face o impresie puternică unor persoa­ne care v-ar putea promova.

BANI: O investiție vă poate aduce mai mult profit decât ați sperat inițial, până pe 20. Meritul principal este însă cel al unui partener de afaceri.

CARIERĂ: Începeți să întrezăriți ur­mătoarea etapă. Mai ales că echipa dvs. funcționează deosebit de eficient între 11 și 29. Scurtcircuitele în co­mu­nicare pot începe când Mercur retrogradează în Capricorn.

DRAGOSTE: Puteți trăi o pa­siune, punctată de certuri epice, care ar putea-o destabiliza în­trucâtva dacă se consumă pe 8 și 9. În cuplurile stabile dom­nește mai puțină răceală, mai ales la mijlocul lunii.

SĂNĂTATE: Cu cât mai minuțios vă îngrijiți între 7 și 29, cu atât mai mult scade riscul de a avea probleme cu genunchii sau rinichii, începând din 30.

FECIOARĂ

Și cald, și rece

Momentele petrecute cu cei din familie pot fi alternativ încântătoare și enervante. Tensiunile ar fi de evitat în special pe 8 și pe 9, când ar fi bine să vă gândiți dacă nu cumva aduceți acasă tensiuni acu­mulate la serviciu și vă descărcați pe cei dragi. Aceia dintre dvs. care și-au dorit să plece la drum și au fost îm­piedicați s-o facă pot încerca din nou, cu șanse mari de reușită, la mij­locul lunii, probabil prin intervenția sau la invitația unui prieten. Dar trebuie să vă mișcați rapid, ca să nu pierdeți ocazia.

BANI: O afacere pornită la începu­tul verii poate să redevină ac­tuală din 21.

CARIERĂ: Deși e în continuare loc de mai bine, la capitolul re­la­ții ­cu colegii, ten­si­unea de la serviciu se redu­ce sim­țitor la mij­locul lu­nii. Nu vă temeți că o atitu­dine mai îngăduitoare față de cola­boratori va duce la scăderea eficienței gru­pului.

DRAGOSTE: Perechea dvs. este caldă și deschisă, îndeosebi până pe 20. Poveștile de iubire câști­gă la nivelul comunicare (din 7) și tan­dre­țe (din 11). De abia din 29 pot apă­rea neînțelegeri, în cazul în care per­soa­na iubită începe să repete re­pro­șuri din trecut.

SĂNĂTATE: Cei care nu au negli­jat tratamentul afecțiunilor cronice, mai ales cele vizând oasele, pielea sau den­tiția, vor putea constata, în fine, o îmbunătățire.

BALANȚĂ

Nicăieri nu-i ca acasă

Venus vă îndeamnă să ieșiți la cumpărături cu amicii, iar Mercur, care o însoțește până pe 6, vă asigură că nu veți risipi banii. Riscul de-a achiziționa ceva doar pentru că e un obiect frumos există, doar între 7 și 10. Apoi începeți să vă preo­cupați cu folos de casă, ajutați tot de tandemul Mercur-Venus. Din 11, puteți găsi cadourile cele mai potrivite pentru cei din familie, iar pregătirea casei pentru Crăciun vă face plăcere. Nicăieri nu vă puteți simți mai bine ca acasă, anul acesta. De Anul Nou, însă, Mercur intrat în retro­gra­dație pe 30, anunță certuri cu puștimea sau ne­voia (inopor­tună) de-a face vreo reparație prin casă.

BANI: Cei din familie vă pot da sfaturi bune ori chiar investi în proiectele dvs., din 11. Dar tot cu puștimea sus menționată pot apăra câ­râieli pe teme de bani, înainte de Revelion.   

CARIERĂ: Se simte că nu aveți mare chef de treabă. Poate fi vorba despre un proiect interesant, dar a cărui finalizare trenează.

DRAGOSTE: Din 21, partenerul de cuplu se im­plică din plin în relație. Ideile sale vă sunt pe plac și vă simțiți grozav întreprinzând diverse lucruri îm­­preună. Începe, de asemenea, o perioadă bună pentru consolidarea relațiilor de iubire.

SĂNĂTATE: Deși încep sărbătorile, la dvs. ten­dința de îngrășare poat fi combătută mai ușor după 20.

SCORPION

Pași siguri în carieră

Până pe 10, sunteți preocupați să vă puneți la punct garderoba și, în general, să vă ocu­pați cu atenție de felul în care arătați. Se prea poate să optați pentru un stil mai jucăuș și mai vesel, ceea ce vă va prinde bine. Majoritatea dintre dvs. și-ar dori să petreacă sărbătorile de iarnă undeva, de­parte. În acest caz, cel mai bine ar fi să vă progra­mați plecarea undeva, între 5 și 20. În același in­terval s-ar putea să fiți invitați să ieșiți în față, să vă exprimați convingerile sau cu­noș­tințele în cadrul unui eveniment pu­blic. Există toate premizele să faceți o impresie deosebită.

BANI: Intervalul optim pentru sem­narea unor contracte de muncă noi durează până pe 6 inclusiv. Dar până pe 10 nu este exclus să primiți o bonificație.

CARIERĂ: Constatați că faceți, în fine, progrese. Cu pași mici, dar siguri. Ele se accelerează după 20, sub influența marelui benefic Jupiter.

DRAGOSTE: Dragostea și profesia nu se mai bat cap în cap. Ideal e să ieșiți cât mai mult cu pe­re­chea și cu prietenii. Asta vă ajută să vă reechili­brați. Scorpionii singuri pot întâlni pe cineva în decursul acestor ieșiri.

SĂNĂTATE: Primiți o infuzie de energie pozitivă de la Jupiter după 20, dar pofta de mâncare crește, în timp ce ficatul se lenevește.

SĂGETĂTOR

Veselie la purtător

Începeți ultima lună a anu­lui plini de bună dis­po­ziție și umor. Nu-i de mirare că toată lumea vrea să petrecă timp cu dvs. Micul benefic Venus vă subliniază maximal farmecul, până pe 10 inclusiv. Marele benefic Jupiter, aflat în Pești până pe 20, vă îndeamnă să vă vedeți cât mai des cu cei din familie. Dar după ce se mută în Berbec, preferați să ieșiți în lume, să fiți creativi și să fiți în centrul atenției. Și vă iese. Abțineți-vă însă de la jocuri de noroc. Aceia dintre dvs. care au avut neînțelegeri de durată cu rude mai în vârstă sau ve­cini, ar putea ajunge relativ ușor la împăcă­ciu­ne către mijlocul lunii. Ziua optimă e 13.

BANI: Încă din 7, aveți posibilitatea să obțineți condiții contractuale favorabile, negociind cu abilitate. Și mai simple devin lucrurile după 10, când Venus, patroana banilor, pune și ea umărul, iar câștigul devine lesnicios. Din 29 însă, Mercur retrograd impune un stop-joc.

CARIERĂ: Relațiile de muncă cu colaboratorii dvs. se simplifică întrucâtva. De dvs. depinde însă să aveți răbdare cu ei, fără a abdica de la autoritate.

DRAGOSTE: Perechile consacrate pot avea tărăboi cu partenerul, din pricina lui Marte retrograd în Gemeni. Burlacilor le merge bine. După 20, poate începe chiar o poveste durabilă de amor.

SĂNĂTATE: Aveți grijă să nu vă dați peste cap rutina zilnică, altfel se vor înteți insomniile.

CAPRICORN

Venituri sigure

Miracole se mai întâmplă. Cei care vorbesc pe seama dvs., vă vorbesc de bine, nu de rău. Se prea poate să procedeze așa, pentru că po­menesc de fapte de caritate pe care le-ați făcut. Din 7, Mercur vă face mai comunicativi, în timp ce Venus, care intră în semnul dvs. pe 11, vă conferă mai multă încredere. Mercur în Capricorn face însă cale întoarsă pe 30, iar de atunci ar trebui să re­deveniți prudenți în exprimare.   

BANI: Ați avut diverse responsabilități pe cap, încă de la jumătatea lui 2021, și mereu au intervenit si­tuații care v-au amenințat echilibrul. Veniturile dvs. actuale însă sunt așezate pe baze solide, chiar dacă mai durează câteva săptămâni până vă convingeți.

CARIERĂ: Se poate să aveți de-a face cu colegi nervoși și certăreți, mai ales pe 8-9 și pe 22, dar e important să știți că opinia publică e de partea dvs. Important e să vă păstrați calmul.

DRAGOSTE: Relațiile de iubire au fost și ele cu dus și întors în ultimii doi ani, dar începând din 11 trec printr-o perioadă de stabilizare. E posibil însă ca, din 30, să mai apară neînțelegeri verbale.

SĂNĂTATE: Durerile de cap și puseele de ten­siune pot apărea brusc, mai ales pe 8, 9 și 22. Protejați-vă brațele, dacă faceți sport.

VĂRSĂTOR

Ape liniștite în familie

V-ați cam săturat de tensiunile interioare care sunt accentuate, mai ales din vara lui 2021. Cei din familie par să vă creeze dinadins situații în care trebuie să lăsați totul baltă și să vă ocupați de rezolvarea unor probleme, pentru că n-are cine altcineva să o facă. De acum, aceste în­tre­ru­peri forțate devin mai rare sau mai ușor de depă­șit. În unele cazuri se poate ca dvs. să fi procedat cu prea multă severitate, vrând ca totul să se pe­treacă după voința dvs. În cazul acesta, cei de aca­să vor refuza să vă mai dea ascultare. Dar în ambele variante, apa­re un ventil care permite evacuarea acestor tensiuni.

BANI: Abțineți-vă de la orice acțiuni legate de bani, până pe 4 inclusiv. Ulterior, Neptun redevenit direct, împreună cu prosperul Jupiter vă pot umple contul. Eforturile care vi se cer sunt minime.

CARIERĂ: Există destule persoane binevoitoare, care încearcă să vă ajute, dar nu o pot face direct. Așa că fac un soi de lobby pentru dvs. Acesta vă favorizează, dar numai până pe 29.

DRAGOSTE: Pauzele scurte și dese, după certuri aprinse, nu sunt cheia marilor succese, ci de cele mai multe ori, semnalizează incompatibilitatea ce­lor doi.

SĂNĂTATE: Începând din 11, ar fi bine să vă ocu­pați de îngrijire corporală și înfrumusețare, Ve­nus este cea care vă garantează efecte maxime.

PEȘTI

Protecție jupiteriană

Noul dvs. guvernator, visătorul Neptun, ie­se din mișcarea retrogradă, pe data de 4. Tot în zodia dvs. se găsește și vechiul dvs. guver­nator, marele benefic Jupiter, cel cu mintea clară, și, împreună, ei vă ajută să rezolvați măcar o parte dintre încurcăturile intervenite în ultimele cinci luni. Grăbiți-vă să puneți lucrurile la punct până pe 20 sau măcar să faceți până atunci primul pas în rezolvarea celor mai com­plicate. Vă mai este de folos și faptul că temerile de eșec care au fost periodic paralizante încă din pri­măvara lui 2021 se răresc sau dispar cu totul.

BANI: Când marele benefic Jupiter pătrunde în Berbec, și anume pe 22, unele proiecte care au stag­nat între iulie și octombrie pot redeveni de actualitate.

CARIERĂ: Șefii vă observă în continuare cu atenție parcursul și vă acordă credit. Unii dintre dvs. pot fi promovați.

DRAGOSTE: Nu se poate spune despre dvs. că ați fost prea hotărâți și angajați emoțional, cel pu­țin partenerul de cuplu nu v-a perceput așa. De aceea, se poate ca acesta să fi făcut un pas înapoi. Pu­teți însă să-l recuceriți, odată ce v-ați limpezit sentimentele. Ideal ar fi între 5 și 20.

SĂNĂTATE: Toate bolile cronice, dar în special cele legate de oase, piele și dentiție, trebuie îngri­jite cu minuțiozitate, căci de abia acum în­colo se pot vedea rezultatele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian