Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Programul scurt pentru Sărbători

Cu câteva zile înaintea sărbă­torilor, practicați cele trei pro­cedee care asigu­ră frumusețea.

Curățirea pielii

Foto: Shutterstock

Este foarte importantă, pentru că iar­na, celulele moarte se adună masiv pe su­prafața pielii, ceea ce împiedică schimbul de substanțe și dimi­nu­ea­ză circulația sang­­vină. Se execută de două ori pe zi, dimi­nea­ța și seara, cu emul­sii dema­chian­te ur­mate de lo­țiuni to­nice. De 2-3 ori pe săp­tămână se face gomaj (se găsesc măști gata pre­parate). Se reco­man­dă și vapo­rizări calde cu aburi de Mu­șețel, Al­băs­trele, Trei-frați-pătați, La­vandă, care reduc excesul de sebum, hi­dra­tează pie­lea și stimulează circulația pe­riferică.

Hrănirea pielii

* Masaje cu cremă – Se alege mai întâi o cremă bogată, pe bază de la­nolină, care să conțină lăptișor de matcă, extract de polen, miere sau alte substanțe biologice active, se întinde pe față, gât și decolteu (bine curățate în prealabil), după care în­ce­pe masajul propriu-zis.

a) Executați mișcări de netezire cu partea superioară a degetelor, de jos în sus și din afară înăuntru, în jurul ochilor și al gurii.

b) Ciupiți energic cu vârfurile de­ge­telor toate zonele supuse masa­jului.

c) Cu mâna făcută pumn, ma­sa­ți-vă fața, urcând spre tâmple și co­borând spre gât și decolteu, execu­tând mișcări de pre­sare și de rotire cu oasele falangelor, in­vers decât sensul de mișcare a acelor de la ceas.

d) Loviți-vă fața ușor cu buricele de­ge­­telor.

e) Ultima mișcare constă în ne­tezirea obrazului cu toată palma.

* Măști energizante – Pătrund în stra­tu­rile profunde ale pielii, deter­minând o regenerare a ei. Exemple. Pentru piele uscată: amestecați 1 ou de prepeliță + 2-3 picături de ulei de măsline + 2-3 picături de miere + 1 lingură de tărâțe de grâu. Pen­tru piele normală și grasă (cu sebum în ex­ces): 1 măr fiert în lapte se freacă cu puțină miere și se aplică pe față. Se stă 20 de minute (cu ochii aco­pe­riți cu tampoane înmuiate în infuzie de Salvie, calmante și relaxante). Se spală masca bine cu apă căl­duță, du­pă care se aplică o cremă de zi.

Tonifierea pielii

Se realizează prin: masaj manual ener­gic, gimnastică facială (cu dinții strânși, emitem de 2 ori sunetul I și cu gura deschisă, emitem de 20 de ori sunetul A), pulve­rizări cu apă mi­ne­rală, infuzii cu su­curi de fructe. În în­che­iere, vă propunem o mască tonifi­antă: o linguriță de miere se ames­tecă cu o lingură de banană zdro­bită și cu o fiolă de lăptișor de matcă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian