Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cum să nu ne îngrășăm de Sărbători?

Urmând sfaturile pe care vi le pre­zen­tăm în continuare, veți reuși să de­jucați „intențiile” gurman­de ale Crăciu­nu­lui și Revelionului, fără privațiuni și fără efor­turi prea mari. Cu multă înțe­lep­ciune!

La masă, rezistați tentațiilor

Sunteți musafiri

Foto: Shutterstock

N-are niciun sens să le stricați plă­ce­rea gazdelor declarând că sun­teți la re­gim. Gândiți-vă mai degrabă cum să „limi­tați pagu­bele”.

* Nu plecați de acasă cu stomacul gol. În felul acesta, foamea este su­porta­bilă și im­boldul de a ceda – mai puțin pu­ter­nic. Mân­cați acasă ceva ușor (puțină brân­ză de vaci, un măr…).

* Ca aperitiv, ale­geți șampania – are de trei ori mai puține calorii decât vinul sau alcoolul tare. Evitați cartofii pră­jiți, alu­nele sau foietajele, și gustați fără remuș­cări câteva sandviciuri cu brânză sau cu icre.

* La masă, optați pen­­tru porțiile mici – fără să vă serviți a doua oară – și face­ți-vă că nu ve­deți pâi­nea. Dacă nu puteți re­zista fără ea, alegeți ba­gheta – are miez mai pu­țin și nu con­ține zahăr și grăsimi disimulate.

* Evitați să ameste­cați băuturile și lă­sați per­manent paharul pe ju­mă­tate plin (ca să nu vi-l tot umple). Aten­ție la apa mi­ne­rală gazoasă: faci­li­tează di­ges­tia, dar ac­ce­lerează pă­trunderea al­coolu­lui în sânge.

Sunteți gazde

Fiți atente la calitatea bucatelor, și nu la cantitate: veți fi câști­gă­toare atât în ceea ce privește silueta, cât și în ceea ce pri­veș­te portofelul!

* Preferați salatele de cru­di­tăți celor de boeuf sau ouă­lor um­plute. Au infinit mai pu­ține calorii.

* Optați pentru car­nea de pui sau curcan, mult mai slabă decât cea de porc.

* Subțiați sosurile cu iaurt și ma­io­ne­zele, cu muștar.

* Săriți peste bere, în fa­voarea unui vin sec.

* Serviți mâncărurile în farfurii. În fe­lul acesta, puteți să mâncați mai puțin, fără ca cineva să observe.

* Ca desert, preferați salatele și prăji­tu­rile cu fructe sau cu spumă de fructe ce­lor cu cremă de unt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian