Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LOREDANA, F. AS nr. 1542: „Mama suferă de sindrom mielodisplazic’’

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Sindromul mielodisplazic, considerat și drept stare preleucemică, produce o scădere a numărului de celule sanguine normale, funcțio­nale. Cu alte cuvinte, aceste celule nu se maturizează corect, ducând la scăderea numărului hematiilor, leu­cocitelor și plachetelor (trombocite). Ca urmare a acestui proces patolo­gic, apar semne și simptome traduse prin oboseală cronică, infecții frec­vente, sângerări și chiar echimoze la nivel cutanat. Deseori, acest sindrom apare fără niciun alt motiv decât procesul firesc de îmbătrâ­nire. Totodată, el poate apărea la ani de zile distanță față de un trata­ment chimio– și radio­te­rapie, expunerea la substanțe to­xice (benzen în special) și are, une­ori, aspect familial. Sindromul mielodisplazic poate fi unul ușor, cu evoluție cronică simplă. Pe de altă parte, unele tipuri sunt mai agresive și pot progresa spre leu­cemia cronică mielocitară. Din păcate, pentru majoritatea oame­nilor care dezvoltă acest sindrom, vindecarea rămâne o iluzie, tra­tamentul fiind în spe­cial orientat spre controlul simp­tomelor și îm­bunătățirea calității vieții. Trata­mentul este, în esen­ță, cu trans­fuzii de sânge (pentru controlul anemiei) și trom­bocite (pentru controlul episoadelor de sângerare). Antibioticele se pot administra, pentru a ajuta la controlul infecțiilor asociate cu scăderea leuco­citelor. Totodată, se pot administra factori de creș­tere, substanțe proteice naturale aflate în orga­nism, care pot ajuta la stimularea producției de ce­lule sangvine sănătoase. Deși ar fi câteva soluții alter­native care pot controla boala, singura șansă reală de vindecare depinde de succesul unui trans­plant de celule stem, cu specificația că ele nu sunt, în general, bine tolerate de adulții vârstnici, ci doar de cei cu vârsta mai mică de 60 de ani.

Revenind la soluțiile naturiste de tratament, se pot administra următoarele remedii:

Cordyceps – intensifică funcția imunitară, crește numărul de eritrocite (globule roșii) și întărește rezistența lor.

Lăptișor de matcă – intensifică procesul de for­mare a globulelor roșii, elimină defectele mor­fo­logice ale eritrocitelor și previne procesele anor­male de distrucție ale acestora.

Extractul din muguri de Carpen – util în dis­globulinemie, sindroamele hemoragice și trombo­citemii de diferite etiologii.

Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă te­le­­fonic! Să auzim numai de bine!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Cum pot scăpa de durerile menstruale?” (Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 1544)

Carmen Ponoran

Pentru că nu ați găsit rezolvarea dismenoreei foarte puternice cu tratamentele prescrise de me­dicii ginecologi (cum spuneți, sunt dureri insu­por­tabile), încercați și abordarea prin gemoterapie și homeopatie. Vă sugerez să urmați o cură de două luni cu Extract din mlădițe de Zmeur (două admi­nistrări pe zi) și Extract din amenți de Salcie (o administrare pe zi) – pentru reechi­librare hormo­nală. Puteți completa cura cu Ex­tract din muguri de Măr pădureț, din a 14-a zi a ciclului menstrual, cu efect reglator, dacă există un deficit de progesteron. La apariția menstrei, luați pe lângă Zmeur și Salcie (o dată pe zi din fiecare) și Extract din muguri de Călin, Ex­tract din muguri de Castan comestibil și Magnesia phospho­rica CH5 – cu acțiune spasmolitică, pentru reduce­rea spasmelor și a durerii și acțiune decon­gestio­nantă, pentru reducerea congestiei din zona pel­vină. Acestea din urmă (Călin, Castan comes­tibil și Magnesia phosphorica) le puteți lua împre­ună, de 2-3 ori pe zi, pe perioada menstrei sau până la redu­cerea durerii. Extractele gemoterapice se adminis­trează câte 2 ml, diluate în apă, iar medi­camentul homeopat, câte 3 granule, dizolvate în puțină apă călduță.

Numai bine!

„Mă chinui de 6 ani, dar nu mă vindec de cistită” (Răspuns pentru D. R. – București, F. AS nr. 1545)

Tratamentele îndelungate cu antibiotice și anti­micotice pe care le-ați urmat au dus la scăderea imu­nității, astfel încât cistita re­ci­divează frecvent. Pentru că sun­teți din București, vă reco­mand un consult la doamna dr. Gabriela Ion – cu specializarea nefrologie și formare ca medic homeopat și ge­mo­terapeut, ca­dru didactic univer­sitar la UMF „Carol Davila” și lec­tor al cursu­rilor de formare post­uni­versitară a medicilor în home­o­patie și gemoterapie. Gemote­rapia și ho­meopatia vor ajuta la întărirea imunitară și vindecarea cistitei, pentru care se impune, în cazul dumneavoastră, un tratament in­dividualizat și urmărirea evolu­ției spre vindecare de medic.

Vă doresc însănătoșire grab­nică și împlinirea visului de a avea copii!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Mama mea a fost diagnosticată cu dermatită de stază” (Răspuns pentru DORINA – București, F. AS nr. 1539)

Ion Bobaru

Dermatita de stază este o boală care apare frec­vent la persoanele imobilizate la pat, pe fondul unei circulații periferice deficitare. Principalele simpto­me sunt: edeme, scuame, atrofiere a muș­chilor, dureri, roșeață sau cu­loarea maronie a pielii. Tratamentul complet constă în activarea cir­cula­ției periferice deficitare și vinde­ca­rea eczemei.

Ca terapie integrativă pentru circulația periferi­că, pe lângă un tratament alopat recomandat de me­dicii de specialitate, vă propun câteva forme far­maceutice obținute din următoarele plante: Salcâm japonez, Saschiu, Ginkgo biloba, Castan sălbatic. Aceste plante se pot folosi singure sau asociate.

* Salcâm japonez – se folosesc bobocii florali.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se administrează câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după mese.

* Saschiu – se folosește par­tea aeriană, din care se prepa­ră de­coct, tinctură sau vin terapeutic.

Decoct: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se administrează câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după mese.

* Ginkgo biloba – se folosesc frunzele, din care se prepară: infuzie, tinctură sau vin terapeutic.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se administrează câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după mese.

* Castanul sălbatic – se folosesc fructele.

Pulbere: se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

Farmacia Faltis prepară un amestec de tincturi din: Salcâm japonez, Castan, Saschiu și Ginkgo biloba, precum și o cremă pentru insuficiența ve­noasă și una pentru eczema din dermatita de stază. Dacă sunteți interesată de aceste preparate, vi le pu­tem trimite prin poștă, cu plata ramburs la primirea coletului. Avem nevoie de adresa exactă și un nr. de telefon.

Notă: Aceste recomandări nu substituie un con­sult medical de specialitate. Ele completează te­rapia medicală prescrisă de medicii curanți.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Băiețelul meu face crize de hipocalcemie” (Răspuns pentru LUMINIȚA – București, F. AS nr. 1540)

Perfuziile cu glucoză nu îl ajută cu nimic, pentru că organismul copilului dvs., în vârstă de 8 ani, nu o asimilează. Învățați co­pilul să stea la soare, la ore potrivite (stratul de ozon s-a refăcut în propor­ție de 85% și soarele nu mai este no­civ!). Razele solare activează transfor­ma­rea pro-vitaminei D în vitamina D3 perfect naturală. Aceasta rezolvă cau­za problemei și copilul va asimila cal­ciul în mod echilibrat. În zilele când nu face plajă, trebuie să consu­me 1.000 u.i. vitamina D3 naturală (vă reco­mand firmele românești Her­bagetica sau Secom).

Argila „ALGO” are calciu natural, foarte ușor asimilabil; nu se depune decât pe oase. Obișnuiți copilul să consume zilnic 2 linguri din acest produs care îi echilibrează hormonal organismul, elimină toxinele și metalele grele, pansează tubul digestiv și îi vindecă toate organele interne.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Fiica mea are dureri de cap şi medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MARIA D. – Bucureşti, F. AS nr. 1536)

Se poate că migrena fiicei dvs. să fie legată de perturbările hormonale ale pubertăţii. La farmacia galenică „Aroma-tis” din loc. Coşna, jud. Suceava, se prepară un produs naturist, numit „Non-dolor”, sub formă de sirop şi pudră buvabilă, special gândi­te pentru migrene de diverse etiologii. Contactaţi-ne.

„Spondiloza cervicală îmi provoacă ameţeli insuportabile” (Răspuns pentru ALEXANDRU B. – Tg. Mureş, F. AS nr. 1536)

La 91 de ani ai dvs., alături de componenta inflamatorie a spondilozei cervicale, sigur intervine şi circulaţia periferică cere­brală deficitară. La farmacia „Aroma-tis”, din loc. Coşna, jud. Su­ceava, preparăm din plante un produs naturist de uz extern şi intern, pentru ame­lio­rarea spon­dilo­zei cervicale, dar şi pentru îm­bunătăţirea cir­culaţiei sangui­ne craniene. Contactaţi-ne!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian