Sirop de ridiche neagră

Tăiați o ridiche bine spălată în felii subțiri, peste care presărați zahăr sau miere. După 24 ore, adunați siropul rezultat. Se iau 4-5 lingurițe pe zi.
Recomandări: tuse, răceală, gripă, bronșită, pneumonie, astm, alte boli cu inflamații ale sistemului respirator.
Suc de ridiche neagră și ceai de mesteacăn
Se prepară în storcător suc proaspăt de ridiche neagră. Se beau de 2 ori pe zi, înainte de mese, câte 20 ml de suc în primele trei zile, apoi cantitatea crește progresiv, până la 150 ml pe zi. În paralel, se bea ceai din frunze de mesteacăn. Se prepară un ceai din 2 linguriţe cu frunze de mesteacăn, opărite cu o cană de apă. Se lasă la infuzat până se răceşte, apoi se strecoară şi se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se beau două căni pe zi.
Recomandări: tratamentul este benefic pentru dizolvarea calculilor la nivelul tractului urinar (rinichi, vezică sau pe căile urinare – uretere, uretră).
Suc de ridiche neagră și morcovi
Amestecați 50 ml suc de ridiche neagră cu 50 ml suc de morcovi și beți de două pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese.
Recomandări: insuficiență hepatică, colecistită, dischinezie biliară, litiază biliară.
Suc de ridiche neagră, morcov și țelină
Amestecați 20 ml suc de ridiche neagră cu 20 ml suc de țelină și 40 ml suc de morcovi și beți de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese.
Recomandări: rinită, sinuzită și răceli.
Salată de ridiche neagră
Preparați o salată din ridiche neagră, curățată de coajă și dată pe răzătoarea fină, cu puțin suc de lămâie, ulei și sare. Se poate combina și cu morcovi sau mere rase. Consumați o porție de salată pe zi (100-150 grame).
Recomandări: stimulează peristaltismul intestinal și producția de suc digestiv, vindecă microflora intestinală, combate constipația cronică, promovează eliminarea toxinelor și a excesului de apă.