Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

REȚETE CELEBRE – Sistemul LASZLO

Foto: Shutterstock

Dr. Erno Laszlo a fost un celebru dermatolog american care s-a născut în Transilvania. A fost „sfet­nicul” celor mai mari frumuseți ale lumii, pe vremea când nu exista moda operațiilor estetice. Și-a do­bândit notorietatea cu cliente de talia Gretei Garbo și a ducesei de Windsor. Unele dintre teoriile despre frumu­sețe ale lui Laszlo sună de-a dreptul revolu­ționar și sunt destul de diferite de prac­ti­cile cosmetice de azi, motiv pentru care adversarii săi sunt la fel de nu­me­roși ca adepții. Polemici stâr­nește mai ales sistemul lui de curățire a tenului. Laszlo consideră că mijloa­cele ideale de întreținere a pielii sunt… săpunul și apa fierbinte, pe care le recomandă mai ales în cazul tenului uscat. Prin săpun, derma­tologul american înțelege cel pen­tru copii, sau săpunurile uleioase, iar prin apă – înțelege chiar apa fier­binte, nu cea căldicică sau rece. Și anu­me, apa trebuie să fie așa de fierbinte, încât să-ți ardă mâinile.

Procedeul este următorul: la înce­put, se înmoaie un tampon de vată în unt­delemn din germeni de grâu sau de măs­line și se șterge cu el ma­chiajul. Apoi, se spală fața cu săpun din belșug, masându-se clăbucul în piele cu ambele mâini. În final, urmează clătitul cu apă fierbinte, care trebuie repetat de 30 de ori. Apa tre­buie să fie neapărat fier­bin­te, pentru că numai așa acționează, îm­preună cu săpunul, asupra celulelor epi­dermei, pe care le stimulează, regle­men­tând și producția de sebum. După șter­gerea cu un prosop de cânepă sau bum­bac, obrazul trebuie curățit cu o apă acră de față (apă + suc de lămâie sau oțet de mere). În final, se aplică un strat subțire de cremă grasă.

Metoda de curățire a tenului cu să­pun și apă fierbinte are foarte multe adep­te în America, care o consideră mult mai eficientă decât toate tehni­cile moderne ce folosesc produse cosmetice sofisticate (lapte, spume și gel de obraz). În caz de cuperoză, se reco­man­dă folosirea apei călduțe și evitarea celei fierbinți.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian