Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Din păcate, cancerul mamar poate ucide prin metastazare, pe cale limfatică și sanguină în alte părți ale corpului. Când cancerul este depistat și tratat la timp, dacă este limitat la canalele lactifere, când tumora este mică și înainte ca celelalte celule maligne să se răspândească la ganglionii limfatici, șansele de tratare cu succes sunt de 90-95%. Înțeleg din cele relatate că mama dumneavoastră a depășit această fază, prin practicarea celei mai invazive metode (ablație de sân cu evidare ganglionară), caz în care nu-mi rămâne decât să vă fac cunoscute metodele de tratament post-operator.
Așadar, tratamentul pentru cancerul mamar depinde de mulți factori, dar de cele mai multe ori, presupune o combinație de tratament chirurgical, radioterapie hormonoterapie (înțeleg că i se administrează Tamoxifen) și chimioterapie. Inconvenientul constă în faptul că administrarea Tamoxifenului poate produce, uneori, dezvoltarea unui nou neoplasm, cu predilecție cu localizare uterină. Pentru acest motiv, pacientele care au beneficiat de tratament de substituție hormonală cu estrogeni sunt sfătuite să-l întrerupă.
Anticorpii monoclonali (MOAB) fac parte și ei din tratamentul anti-cancer. Includ medicamentul Transtuzumab (Herceptin) și au afinitate pe suprafața celulelor canceroase, fiind util pentru cancerul care produce cantități crescute de HER-2-neu.
Nu voi vorbi despre radioterapie, deoarece se pare că nu este necesară o astfel de procedură. În schimb, vă propun următorul tratament naturist adecvat cancerului de sân operat: Graviola, Casinovita (vit. B17), Ulei de Tămâie, Ulei de canabis (pe cutie trebuie sa scrie CBD). Seleniu organic 400 mcg zilnic, luate în priza unică, dimineața pe stomacul gol. Celelalte remedii naturiste se vor administra conform prospectului. Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă telefonic!
Să auzim numai de bine!
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]
„Sufăr de otomastoidită cronică colesteatomatoasă” (Răspuns pentru FLORICA D. – jud. Iași, F. AS nr. 1548)

Otita medie supurată cronică este o afecțiune inflamatorie a mucoperiostului urechii medii, caracterizată prin existența unei perforații timpanale și a unui proces supurativ microbian. Se clasifică în otită supurată cronică simplă (beneficiază de tratament medicamentos și naturist) și otită medie supurată cronică colesteatomatoasă, care necesită pentru vindecare tratament combinat, chirurgical și medicamentos. Otita medie supurată cronică simplă se caracterizează clinic printr-o otoree sero-mucoasă recidivantă, cu perioade de suprainfecție bacteriană cu scurgere purulentă și o moderată hipoacuzie (scădere de auz). Tratamentul în otita medie supurată cronică simplă este complex (local, loco-regional, general) și insistent. Planul terapeutic se poate schematiza astfel:
* Recoltarea secreției otice pentru efecuarea antibio-fungigramei.
* Tratament local cu aspirația secrețiilor, toaletă cu alcool boricat 4%, instilații de soluții antiseptice (Betadină diluată), Propolis (soluție 10%, cu acțiune antimicrobiană, antifungică, antiinflamatorie și imunostimulentă).
* Efectuarea a 10 ședințe de unde scurte (doza 2, câte 10 minute, regiunea mastoidiană).
* Tratament loco-regional, patogenic: asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare, dezobstrucție nazo-faringiană, corectarea disfuncției tubare (trompa Eustache) prin aerosoli medicamentoși și aerosolo-salino-terapie.
* Tratament general, care constă în terapia alergiei (Coacăz-negru – monodoze buvabile și ceai din Trei-frați-pătați), susținerea terenului imunologic cu Imunorezistan (extract din Echinacea), și al hipovitaminozelor cu Sirop vitaminizant (extract natural de Măceșe și Cătină – Fares) și 10 injecții cu vitamina B1 și B6, câte una pe zi!
* În cazul evoluției nefavorabile cu apariția complicațiilor (otomastoidită), tratamentul este chirurgical, urmat de pansamente locale și controale periodice la medicul specialist O.R.L., până la vindecarea completă.
Tratamentul complex (naturist și alopat) al otitei cronice supurate recidivante se efectuează la cabinetul medical ORL dr. I. Gh. Mărginean din Sibiu.
Pentru pacienții din țară și străinătate, se asigură cazare, masă și transport.
Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]
„La doar 25 de ani, am circulația periferică deficitară” (Răspuns pentru DIANA F., – București, F. AS nr. 1547)

Dragă Diana, este justificată preocuparea ta privind problemele cu circulația periferică. Dacă se cronicizează, va fi afectat întreg sistemul venos și vor apărea varice, ulcere varicoase, afecțiuni cardiace și alte tulburări motorii. Vinișoarele mici de sânge (pe picioare, pe mâini sau față) sunt simptomele unei fragilități capilare numite telangiectazie. Capilarele sunt dilatate și uneori se sparg.
Principalele cauze ale telangiectaziei sunt: de natură genetică (moștenire de la părinți), expunere prelungită la frig, soare, statul permanent în picioare, fumatul excesiv (dar spuneți că nu fumați), alimentație nesănătoasă (cu regimuri disproporționate în triada proteine/glucide/lipide). De asemenea, unele boli de piele (lupus eritematos, pemfigus vulgar, acnee rozacee) au ca simptom telangiectazia. Întrebi dacă gimnastica este de folos. Gimnastica forțată poate întreține și accentua apariția telangiectaziei.
Pentru circulația periferică deficitară, pe lângă tratamentul clasic (medicamente alopate, laser, chirurgie vasculară sau scleroterapie), recomand și un tratament holistic, care presupune utilizarea unor preparate farmaceutice din plante medicinale.
Se fac tratamente atât intern, cât și extern.
Pentru uz intern: Saschiu, Salcâm japonez, Măceș, Ginkgo biloba, tescovină. (Farmacia Faltis are pe stoc plantele menționate mai sus pe care le cultivă în grădina proprie sau le culege din flora spontană.)
* Saschiu – se utilizează partea aeriană a plantei. Vincamina din compoziția Saschiului regularizează fluxul sanguin la nivelul capilarelor.
Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.
Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.
Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.
Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 linguri) pe zi, după masă.
* Salcâm japonez – se folosesc bobocii florali, care conțin rutozid și vitamina PP. Acestea cresc permeabilitatea pereților vaselor capilare.
Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.
Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.
Vin: se bea câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.
* Măceș – se folosesc fructele uscate, fără semințe, bogate în vitamina C care ajută la refacerea capilarelor sparte.
Pulbere: se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.
Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.
Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.
Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 linguri) pe zi, după masă.
* Ginkgo biloba – se folosesc frunzele, bogate în bioflavonoide, benefice pentru troficitatea capilarelor.
Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi.
Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.
Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.
Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml de vin (2 linguri) pe zi, după masă.
* Tescovină – se folosesc cojile și semințele de la strugurii roșii. Tescovina conține resveratrol, antociani (pigmenți solubili în apă) și acizi grași nesaturați, benefici pentru elasticitatea vaselor capilare.
Pulbere: Se iau câte 2 lingurițe de pulbere pe zi, după masă, în iaurt, sana, lapte bătut sau miere.
Capsule: Se iau câte 3 capsule pe zi.
Tinctură: Se administrează de 3 ori câte 30 de picături pe zi, după masă.
(Ceaiurile și tincturile se pot folosi simple sau în amestec. Farmacia Faltis are un mix de tincturi din aceste plante. Preparatul se numește Venotrof.)
Pentru uz extern
Pentru a îmbunătăți circulația periferică deficitară, Farmacia Faltis prepară o cremă specială care are în compoziție extract moale de: Castan sălbatic, Salcâm japonez și tescovină.
Notă: Aceste recomandări nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.
Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier cu plata ramburs la primirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77
„Sora mea are un nodul rece la tiroidă” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Brăila, F. AS nr. 1546)

Sora dumneavoastră are instincte bune: dacă medicii elimină tiroida, ce pun în loc? Orice organ are o funcție foarte importantă, inclusiv apendicele!
Argila „ALGO” dizolvă lent și fără efecte secundare acel nodul, câțiva milimetri în fiecare lună. Nu ați menționat ce dimensiuni are, nu pot să estimez în cât timp dispare integral. Îi recomand surorii dvs. să consume 150 g argilă „ALGO” pe zi. După 3 luni, să facă o ecografie și să mă contacteze. Detalii la tel. 0788/23.38.73.