Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Foto: Shutterstock

– Cel puțin până pe data de 18 Februarie, viața noastră socială are o pondere mai mare decât de obicei. Felul în care decurg relațiile poate determina o reușită profesională sau, dimpotrivă, un eșec. Cea de-a doua variantă este probabilă în jurul datei de 16, când riscăm să comitem o gafă față de o persoană influentă, fălindu-ne cu cunoștințele noastre. Impresie bună putem face însă în preajma datei de 23, când știm să ascultăm și să punem întrebări pertinente. În preajma Lunii pline din Leu din 5 februarie, e important să ne ferim de orice tip de solicitări care ne pot ridica tensiunea, tulbura vederea sau afecta buna funcționare a încheieturilor, mai ales a gleznelor și a umerilor. Până pe 20, Venus și Neptun ne transpun într-o stare de vis, care ne poate inspira, dacă avem firi artistice, sau determina să mergem la evenimente culturale. După Luna nouă din 20, putem începe cu folos proiecte ce presupun creativitate și inspirație. Din 21, Venus preferă compania lui Jupiter, iar energia cumulată a celor doi benefici ne dă un tonus bun, un raport corect între mișcare și repaus, gândire și acțiune –

BERBEC

Comunicare cu… mănuși

Unele invitații le onorați pen­tru că aveți ocazia să întâl­niți persoane respectate din do­meniul în care lucrați, altele pen­tru că vă face pur și simplu plăcere compania celorlalți oaspeți. Pe data de 5, când emoțiile, mai ales ale fe­meilor, sunt accentuate de Luna plină, e bine să-i tratați pe cei cu ca­re lucrați, cu mănuși, iar cu so­mi­tățile nu e cazul să vă luați la între­cere pe 16. În schimb, puteți face impresie bună pe 23. Din 21, când Venus i se alătură lui Jupiter în sem­nul dvs., totul vă reu­șește ca prin minune.

BANI: În preajma Lunii pline din 5, există atât riscul de a vă certa cu fe­mei sau cu cei din familie în le­gătură cu banii, cât și să faceți ceva impulsiv ce să ducă la pierderi. Un risc similar apare în jurul lui 22, când nu este nicidecum indicat să negociați sau să semnați contracte.

CARIERĂ: Cei care lucrează la un proiect care necesită cercetare și atenție la detaliu pot face progrese remarcabile până pe 11.

DRAGOSTE: Până pe 20, vă pu­teți delecta cu o relație secretă. Din 21, perechile consacrate redesco­pe­ră de ce se iubesc. Cei necăsătoriți se pot decide să facă pasul următor. Cununiile făcute acum se petrec sub auspicii foarte bune.

SĂNĂTATE: Energia se recupe­rea­ză repede și bine, cu condiția să vă permiteți chiar și nouă ore de somn, până pe 20. Purtați încălță­minte comodă, deoarece picioarele vi se pot umfla cu ușurință.

TAUR

O lună cu prieteni

Vă face mare plăcere să petre­ceți timp în compania priete­nilor. Cel mai bine vă simțiți dacă puteți să mergeți cu ei la un spectacol sau la un concert de calitate. Cu aceas­tă ocazie, nu este exclus să întâlniți noi persoane cu interese și gusturi si­milare cu ale dvs., pe care le puteți adăuga cercului dvs. de prieteni. Nu vă tentează deloc să faceți mișcare sau activități ce presupun multă energie, cu excepția dansului. Nici nu știți că ați câștigat aprecierea unor persoane influente și că acestea nu contenesc să vă laude, mai ales după 20. Întreaga lună este potrivită pentru activități de ordin spiritual, pe care le practicați singuri sau într-un cerc restrâns.

BANI: Începe să se dreagă busuiocul. Mai ales la început de lună și în preaj­ma lui 23, puteți recupera niște pier­deri suferite între noiembrie 2022 și 13 ianuarie.

CARIERĂ: Pe 5 și pe 22, ar fi bine să vă luați liber. Pe 5 poate izbucni un răz­boi mai degrabă subiectiv cu șe­fe­le, iar pe 22 nu rezonați deloc cu ar­gu­­mentele șefilor.

DRAGOSTE: Taurii solitari pot des­coperi în anturajul lor sau prin inter­me­diul amicilor o ființă care să le aprindă atât imaginația, cât și călcâie­le, cel mai probabil până pe 20.

SĂNĂTATE: Veți vedea un efect mai intens al activităților de îngrijire cor­porală, începând din 21. Nu vă apropi­ați de oameni care tușesc.

GEMENI

Energie cu folos

Acum, că ați pus stăpânire pe energia lui Marte, care vă traversează semnul de la sfârșitul lui august 2022, puteți să o direcționați cu folos, fie către un domeniu nou de studiu care v-a trezit curiozitatea, fie pentru aprofundarea unor cunoștințe pe care le aveți deja, dar vă dați seama că nu v-ar strica și o diplomă care să vă certifice nivelul de pre­gătire. Mulți dintre dvs. se vor simți tentați să facă acest lucru în străinătate. În preajma Lunii pline din Leu, din data de 5, nu e in­dicat nici să circulați pe distanțe lungi sau scurte, nici să vă întâlniți cu familia, căci se pot produce ciocniri.

BANI: Tot în jurul Lunii pline există riscul de a vă antrena în tot felul de jocuri care se pot solda cu pierderi. În schimb, la capitolul afaceri știți să cer­cetați cum se cuvine toate fa­țetele, până pe 11.

CARIERĂ: Până pe 20, vă menți­neți în grațiile șefilor mai degra­bă prin farmec decât prin eficiență. Ul­te­rior, veți putea fi luați la bani mă­runți.   

DRAGOSTE: Nu ratați nicio întru­nire organizată de prietenii dvs., în special după 20, căci puteți să vă îndră­gostiți de o persoană cu care realmente vă potriviți. Sin­gurul risc e să o idealizați.

SĂNĂTATE: Pe 5 și pe 22 e de pre­ferat să nu practicați sporturi extre­me sau să încercați să atingeți per­for­manță, căci gleznele și umerii sunt vulnerabile.

RAC

Avans profesional

Dacă vă trece prin cap să vă schimbați stilul vestimentar, bijuteriile sau mașina în preajma Lunii pline din 5, eventual la sugestia unor prieteni, ar fi de preferat să mai așteptați, deoarece rezultatele nu vor fi pe placul dvs. Veți găsi so­luții mai potrivite pen­tru dvs. în preajma Lunii noi din 20. Tot până pe 20, vă puteți re­laxa de minune călătorind, asistând la ma­ni­fes­tări culturale sau, de ce nu, im­pli­cându-vă chiar dvs. în orga­ni­za­rea unora. În preajma datelor de 5 și de 22, puteți fi deosebit de frus­trați da­că meritele vă sunt trecute cu vederea.

BANI: Luna plină din Leu, de pe 5, vă dă ghes dvs., care vă numărați prin­tre semnele chibzuite, să arun­cați cu banii în dreapta și în stânga. Pe 22, e posibil să dați prea mulți bani pentru fleacuri. Idei financiare bune legate de afaceri pot apărea până pe 4, iar apoi pe 23.

CARIERĂ: Probabil simțiți și dvs. vântul în pânze: acesta vă poa­te duce departe, într-o direcție nouă, din mo­mentul în care micul benefic Venus i se alătură lui Jupiter în Berbec, pe 21.

DRAGOSTE: Veți putea fi sur­prinși în preajma zilei de 10 de cât de bine se cunoaște partenerul dvs. în relație cu dvs. E ca o ree­va­luare lu­cidă, dar nu rece, a statutului cu­plului.

SĂNĂTATE: Nu vă agitați deloc pe 5. Menajați-vă gâtul, gleznele și umerii, pe 22.

LEU

Dorință de remarcare

Luna plină din data de 5, în sem­nul dvs., vă trezește sentimente puternice, cum ar fi curajul și dorința de-a vă face remarcați. Dar a încerca să ieșiți în evidență cu tot dinadinsul nu e o idee bună, căci nu veți atrage genul de aten­ție pe care o doriți. Starea de fond e una de agitație și ne­liniște. Dacă vă moderați aceas­tă energie, puteți face însă o im­presie puternică și plăcută celor care vă urmăresc, în special după data de 20, sub influența cumulată a celor doi benefici, Venus și Jupiter, reuniți în Berbec. Dacă aveți de susținut exa­mene, vă prezentați excelent, iar în ca­zul în care călătoriți, puteți să cu­noaș­teți persoane influente. Excepția o face data de 5.

BANI: Tot în preajma datei de 5, flerul la bani nu prea funcționează, aveți tendința de-a cheltui haotic, risc care se amplifică în jurul lui 16, dar aveți și încasări destule. Un proiect nou poate fi inițiat după Luna nouă din 20.

CARIERĂ: Până pe 11, nu vă scapă nimic din ceea ce fac colaboratorii dvs. Aveți un ochi pronunțat pentru detaliile sem­ni­ficative și munca de cerce­tare.

DRAGOSTE: Deși co­mu­ni­carea se îmbunătățește din 12, pe 16 tot riscați să ajungeți la discuții ne­plăcute sau cu urmări pe termen lung, deci nu vă implicați în certuri.

SĂNĂTATE: Cardiacii și cei cu pro­bleme de circulație ar trebui să se fe­reas­că de efort în preajma Lunii pline din 5.

FECIOARĂ

Super-relații cu copiii

Vă interesează deosebit de mult să fiți bine văzuți în lume și faceți destule eforturi în acest sens. De regulă, strădaniile dvs. dau rezultate, însă nu și în preaj­ma datei de 5, weekend în care ar fi de pre­ferat să fiți mai retrași. Până pe 11 inclusiv, implicarea dvs. în educația copiilor este cât se poate de pro­ductivă. Vă puteți da seama mai bine ca altă dăți dacă au însușiri care me­rită dezvoltate. Jucați-vă cu ei, pu­ne­ți-le întrebări, ascultați-i. Încer­cați să vă conștientizați, de asemenea, propriile calități.

BANI: Dacă luna asta, cel mai târziu după 21, nu vă intră puzderie de bani în cont, sigur faceți dvs. ceva greșit, deoarece de la această dată aveți la dispo­zi­ție, atât energia bă­noa­sei Venus, cât și pe cea a pros­perului Jupiter.

CARIERĂ: Marte vă dă atât energie, cât și forță de afir­mare, cu condiția să nu vă încontrați cu cei în poziții de autoritate. Ofe­riți-vă ideile, ele pot fi bine primite, dar nu insistați să le impuneți.

DRAGOSTE: Aveți ocazia de-a ex­plora cu mintea, fără să intelectua­lizați, natura și profunzimea relației care vă leagă demult de o anumită persoană. Perechea vă înconjoară cu dragoste și tandrețe.

SĂNĂTATE: Coloana, inima și sto­macul vă pot da de furcă în preajma Lunii pline din 5. Afecțiunile cro­nice osoase și dermatologice pot in­tra în fază acută pe final de lună.

BALANȚĂ

Seducție maximă

Pentru că planeta dvs. guvernatoare Venus trece prin Pești, până pe 20, iar în această zodie își manifestă cel mai abitir farmecul, sunteți și mai seducători ca de obicei. Mai ales că subtilul Neptun, aflat tot în Pești, îi determină pe cei cu care aveți de-a face să își proiecteze asupra dvs. vi­surile. Este deci necesară puțină prudență, în sensul de-a nu le trezi ce știu eu ce așteptări celor care doresc să obțină ceva de la dvs. Aceia dintre dvs. care au preocupări artistice ar putea găsi o manieră de a-și structura ideea. În cazul în care odrasla dvs. are un talent, puteți să-i găsiți un profesor sau instructor potrivit.

BANI: Pe 5 nu e cazul să vă dedați speculațiilor fi­nanciare, chiar dacă anturajul vă îndeamnă insis­tent, iar în preajma lui 22 n-ar fi tocmai indicat să semnați contracte.

CARIERĂ: Colaboratorii dvs. pot fi încântați de inspirația și creativitatea dvs., dar pentru ca după 20 să nu se constate că multe amănunte au rămas nerezolvate aveți nevoie de ochiul cuiva lu­cid și obiectiv.

DRAGOSTE: Și în poveștile de amor, și în cu­pluri, lucrurile merg bine. În primul caz e indicat să evitați discuțiile despre cine ce responsabilități are, în preajma lui 16.

SĂNĂTATE: Tot ce trebuie să faceți, ca să fiți în formă, e să vă abțineți de la dulciuri (măcar până pe 20) și să puneți rinichii la treabă.

SCORPION

Viață de echipă

Aveți de rezolvat o sumedenie de treburi legate de casă și familie. Dar fiți atenți să nu vă aglomerați în preajma datei de 16, când este de asemenea o perioadă nepotrivită pentru a umbla la structura de rezistență a casei ori de-a vă lua la har­ță cu persoanele mai în vârstă din familie. Lu­cră­rile de consolidare sau legate de rețeaua elec­trică reușesc, însă, după 16. Discuțiile purtate cu anturajul până pe 11 vă pot face să înțelegeți lu­cruri care vă preocupă de o bună bu­cată de vreme.

BANI: Cu excepția datei de 5, când e improbabil să luați decizii financiare strălucite, puteți să vă apucați să dez­voltați proiecte care au stagnat până pe 13 ianuarie.

CARIERĂ: Echipa dvs. funcționează impecabil. Mai ales din 21 încoace, se vede cât este de sudată și din punct de vedere al colegialității. Există o atmosferă bună, dar nu vă hazardați să vă propuneți scopuri prea ambițioase.

DRAGOSTE: Idilele înfloresc, până pe 20, sub influența cumulată a lui Venus și Neptun, după care începeți să coborâți cu picioarele pe pământ. Pe­re­chile se pot ciondăni pe 16, pe moti­ve gospodărești.

SĂNĂTATE: Beneficiați deja de energia de bună calitate a lui Jupiter, dar când Venus o adaugă pe-a ei, pe 21, tonusul devine și mai bun.

SĂGETĂTOR

Puși pe joacă

N-ați face altceva decât să vă distrați și să vă jucați, iar dacă vă puteți permite asta ar trebui să și faceți, mai ales începând din 21, când cei doi benefici, Jupiter și Venus, se întrec să vă dea ghes în acest sens. Chiar și în joacă, e posibil să vă dezvoltați o însușire care v-ar putea fi de folos ulterior. Dacă vă jucați cu copiii, puteți descoperi la ei calități care până acum au trecut neobser­vate. Nici până pe 21 nu vă puteți plânge, căci re­lațiile de familie sunt calde și vă puteți da seama cu cine din familie semănați, din punct de vedere al înzestrării.

BANI: Dacă vă luați timp să faceți o analiză amănunțită a câștigurilor dvs. directe, până pe 11, puteți să aveți un tablou relevant asu­pra capa­cităților dvs. de-a accesa diverse surse de venit.

CARIERĂ: Nu sunteți prea dornici de afirmare luna asta. Unii dintre dvs. ar putea fi de-a dreptul recalcitranți. Dacă asta se întâmplă pe 5 sau 22, ar putea exista consecințe, deci mai bine nu.

DRAGOSTE: Doar pe 5, în weekend, s-ar putea să vă supărați perechea, dacă flirtați cu altcineva. Din 21, vă puteți amoreza până peste cap de ci­neva cu o personalitate strălucitoare.

SĂNĂTATE: Un risc de probleme vizând gâtul și ceafa se anunță pe 5, când nu e cazul să faceți sport la greu, că se poate lăsa cu torticolis, și nici să beți băuturi cu gheață.

CAPRICORN

Căsnicași

Inteligentul Mercur îl însoțește pe Pluton, ma­estrul în cercetare științifică, până pe 11, iar pe 10 conjuncția este exactă. Această combinație poate fi dirijată către interior, în cazul în care doriți să vă cunoașteți mai bine sau să depășiți traume mai vechi, care s-au transformat în adevărate obstacole în calea dezvoltării dvs., ori puteți să le aplicați în cadrul unui proiect de studiu, prin care puteți să de­veniți respectați în comunitatea egalilor dvs. din domeniul respectiv.

BANI: Până acum ați procedat din multe puncte de vedere cu teamă, iar această tendință poate deveni din nou dominantă în preajma lui 16. Nu-i cedați, luați lucrurile încet, și veți putea încheia contracte bune pe termen lung.

CARIERĂ: Așa de bine vă simțiți alături de cei de acasă, în special din 21 încolo, încât nici măcar o fi­re atât de chitită pe carieră ca a dvs. nu se oste­nește în mod special.

DRAGOSTE: Pe 5, discuțiile în cuplu pot porni de la bani, iar pe 22 mărul discordiei l-ar putea repre­zenta copiii.

SĂNĂTATE: Fiți atenți, pe 4 și pe 5, cum mânuiți eventualele instrumente tăioase ori obiecte încinse de la serviciu. Supravegheați-vă tensiunea.

VĂRSĂTOR

Autoritari și convingători

Nu mai puțin de trei planete (Soarele, până pe 18, Mercur, din 12, și Saturn, toată luna) se perindă prin semnul dvs. Vă manifestați ne­stingheriți autoritatea (excese pot surveni doar pe 16), comunicați cu obișnuita dvs. putere de con­vingere și originalitate, începând din 12, iar tot ceea ce aveți de spus se transmite sub o formă bine structurată, ușor de înțeles. E drept că aveți și rivali care vă analizează orice mișcare, până pe 11, poate în scopul de a vă fura ideile. Fiți, deci, discreți și atenți cu documentele și informațiile pe care le dețineți. Amicii vă stimulează și vă susțin, lucru pe care-l simțiți cel mai intens după 20.

BANI: Fluxul constant și abundent de bani de care beneficiați până pe 20 vă poate face neglijenți în privința cumpărăturilor. E bine să vă întrebați: dacă un obiect este frumos, este oare și util?

CARIERĂ: Dacă ați ști cine vă urmărește în taină progresele, probabil pentru a-și însuși anumite idei, v-ați putea feri de concurența neloială.

DRAGOSTE: Aveți de-a face cu un partener plin de temperament, pasional sau gelos, după caz, în preajma Lunii pline din 5. Pentru echilibru în cu­plu, ocupația cea mai potrivită este să mergeți la un spectacol.

SĂNĂTATE: Organismul e într-un proces rapid de regenerare până pe 10, dar asta poate presu­pu­ne și erupția unei infecții latente.

PEȘTI

Farmec irezistibil

Multă lume își proiectează idealurile asu­pra dvs., până pe 20, când Venus, care se simte perfect în semnul dvs. (unde e „în exal­tare”), vă înzestrează cu un farmec irezistibil. Da­că adăugăm și energia lui Neptun, cel care reu­șește să vă facă să păreți că întruchipați tot ce așteaptă ceilalți de la dvs., puteți deja să vă suiți pe un piedestal. Aveți însă grijă că un ideal aflat pe un piedestal nu are niciun fel de libertate de mișcare. E mai bine să descurajați idealizările.

Mulți vorbesc despre dvs. fără să știți. Părerile sunt împărțite, dar predominant obiective.

BANI: Din 21, patroana banilor se însoțește cu planeta prosperității, ceea ce vă priește nespus dacă nu vă apucați să cheltuiți cu ambele mâini.

CARIERĂ: În culise se schimbă multe păreri la adresa competenței dvs. Pentru a ieși în avantaj, ar trebui să vă demonstrați creativitatea pe 5, fără a încerca să epatați.

DRAGOSTE: Nu uitați că până pe 20 inclusiv puteți fi mai degrabă îndrăgostiți de starea de îndrăgosteală decât de o persoană propriu-zisă. Du­pă Luna nouă din 20 puteți iniția ceva în cu­noștință de cauză.

SĂNĂTATE: Cei cu probleme cardiace, circu­la­torii sau ale coloanei, trebuie să se menajeze pe Luna plină din Leu, de pe 5.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian