Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru DORINA C. – Piatra-Neamt, F. AS nr. 1543: „Am amigdalită de tip cazeum”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected], www.san-med.ro

Faringo-amigdalita este inflamația amigdalelor, a mucoasei faringiene și a întregului inel limfatic Waldayer. Cauzele cele mai frecvente sunt: adenovirusurile și streptococii cu transmitere aerogenă. Dacă este suspectată o infecție strep­tococică (febră, depozite alb-gălbui pe amigdale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confirma diagnosticul prin testul rapid (one step diagnostic) și va iniția schema de moldaminizare.

O problemă importantă în diagnostic o reprezintă eti­che­tarea amigdalelor bolnave drept focar de infecție (pe baza unor criterii clinice și paraclinice) responsabile de unele complicații la distanță: reumatism articular acut, glo­merulonefrită, determinări car­diace etc. În acest caz, in­dicația operatorie    (amig­da­lec­­tomia), ca mijloc de trata­ment, se va pune cu mult    dis­cernământ de me­dicul specia­list ORL.

În cazul dvs., vă recomand următoarea schemă de trata­ment:

* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie, in­dividualizată) și ulei de Cătină: 3×2 picături pe zi, în nas.

* Hidratare corespunzătoare    și gargară cu ceai călduț    din: Mușețel, Salvie, Gălbenele.

* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau glicerină iodurată (atenție la alergia la propolis sau iod!)     

* Apiterapie (miere de albine cristalizată, fagure de miere căpăcit sau Proposept: 1 tabletă de trei ori pe zi.

* Susținerea terenului imunologic cu Imuno­rezistan Forte – Fares (un extract din Echina­cea purpurea).

* Tonsilotren (medicament homeopat) – 1 ta­ble­tă, de 3 ori pe zi.

* Decasept, tablete masticabile (conțin ulei de Eucalipt, Cedru, Cimbru și Mentă) – 1 tabletă, de 3 ori pe zi.

* Administrarea a 10 ședințe de aerosoli salini    cu extract din plante medicinale aromatice la C.M.I. ORL    „SANOMED” din Sibiu. Pentru pa­ci­en­ții din țară și străinătate, se asigură: cazare, masă și transport.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Soțul meu are urticarie cronică” (Răspuns pentru NINA T., – Bârlad, F. AS. nr. 1550)

Urticaria este o boală care se manifestă în prin­cipal prin umflături (tumefacții) și eriteme la nivelul pielii. Pruritul este principalul simptom care neliniștește bolnavul. Factorii care declanșează urti­caria pot fi: stresul, factori psihogeni, alergii medicamentoase, unele alimente (mai ales conservanții sau aditivii alimentari), infecții virale (hepatita). Agenții fizici, precum lumina soa­relui, frigul, căldura ori traumatis­mele ușoare, comple­tează lista cau­zelor ce duc la apariția urticariei. De asemenea, este adesea întâlnită urticaria la ambrozie.

Pentru tratamentul unei urticarii acute sunt suficiente antihista­minicele orale (Aerius și Claritin sunt cele mai utilizate) și glucocorticoizii (Pred­nison sau Dexametazonă).

Pentru urticaria cronică de care suferă soțul dvs., folosirea Predni­sonului nu este o soluție tera­peutică, deoarece reacțiile adverse care apar în timpul tratamentului prelungit cu Prednison sunt mai dăunătoare pentru organism decât urticaria propriu-zisă.   

Și, pentru că apelați la revista „Formula AS”, ca să vă recomande cineva un tratament naturist, îmi asum riscul și vă propun un tratament holistic, cu următoarele plante medicinale: Trei-frați-pătați, Iederă, Salcâm japonez, Echinacea și Crețișoară. Acestea se administrează sub formă de ceaiuri (infuzii sau decocturi), tincturi sau vinuri tera­peu­tice. Se pot folosi singure, dar com­binate efectul te­rapeutic este mult mai mare.

Farmacia Faltis are pe stoc aceste plante și preparate far­ma­ceutice obținute din aceste plante.

l Trei-frați-pătați – ma­teria primă folosită pentru ob­ținerea de preparate farmaceu­tice este planta întreagă (tulpi­nă, frunze, flori), fără rădăcini.

Decoct: câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: câte 30 de pică­turi, de două ori pe zi.

Vin: o lingură de vin, de două ori pe zi.

l Iederă – se folosesc frun­­­zele tinere crescute pe ra­murile anuale.

Infuzie: câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctură: câte 30 de pică­turi, de trei ori pe zi, adăugate în puţină apă.

Vin: câte două linguri de vin pe zi, după masă.

l Salcâm japonez – se folosesc bobocii flo­rali.

Infuzie: câte trei căni de ceai pe zi, îndulcite după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: o lingură de vin, de două ori pe zi.

l Echinacea – se folosesc florile.

Infuzie: câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: o lingură de vin, de două ori pe zi.

l Crețișoară – materia primă este formată din părțile aeriene ale plantei.

Decoct: câte două căni de ceai pe zi, îndulcite după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: o lingură de vin, de două ori pe zi.

(Farmacia Faltis prepară pentru uz intern Pică­turi antipruriginoase ce conțin un amestec de tincturi din plantele menționate mai sus.)

De un real folos, în urticarie, sunt și trata­mentele aplicate extern, pe piele.

Iată trei preparate Faltis: – Loțiune pe bază de mentol, oxid de zinc, talc, dermatol. – Cremă anti­alergică cu extract din Crețișoară. – Cremă emo­lientă. Mâncărimea rebelă de piele, de care nu scapă soțul dvs., poate fi cauzată și de bătrânețe, când pielea devine mai uscată.   

Notă: Recomandările mele nu pot substitui sfaturile unui medic specialist. Ele sunt completări la aceste sfaturi.   

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele noastre, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier, cu plata ramburs la primirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Băiețelul meu are sindrom nefrotic” (Răspuns pentru MARINELA – Bacău, F. AS nr. 1543)

Ați constatat pe pielea băiețelului că Medrolul (Prednison) are efecte secundare; în urmă cu un secol, Rockefeller a fost primul miliardar din istorie care s-a îmbogățit din extracția petrolului și vân­zarea produselor derivate din acesta. A constatat că poate valorifica la prețuri uriașe petrolul, dacă îl vinde sub formă de medicamente de sinteză chi­mică. A plătit politicieni și alte persoane cu in­fluență ca să discrediteze terapiile naturiste. (Me­dicina ayurvedică oferă 11.000 de remedii pentru aproape orice boală, inclusiv pentru cancere. În Japonia se poate ajunge la un medic alopat doar cu trimitere    de la medicul naturopat, dacă acesta nu a avut soluții pentru vindecare.)

Eu recomand clienților mei care consumă în permanență medicamente de sinteză să scrie pe o foaie A4 efectele secundare, pe rând, de la toa­te; îi doare mâna. Și vitamina C de sinteză are efec­te adverse și se asimilează doar 0,75%.

Toate afecțiunile renale se vindecă cu argila „ALGO”, mai puțin rinichii polichistici. Alt reme­diu nu există. Băiețelul de 5 ani trebuie să consume 2-3 linguri cu argilă zilnic, până la vindecarea completă (3-6 luni) și în continuare apa tulbure cu argilă, care poate fi consumată de întreaga familie, fără pauze. Aceasta elimină toxinele, metalele grele și celulele canceroase proaspete. În aer, apă, ali­mente sunt peste 1.000 de compuși chimici.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Caut un remediu pentru vasculită nodulară” (Răspuns pentru ELENA T., F. AS nr. 1539)

Vasculita nodulară are conotaţii infecţioase, cir­culatorii şi alergice. Dacă sunteţi suprapon­de­rală, trebuie să slăbiţi. Hrana trebuie să fie pre­ponderent vegetariană, se exclud definitiv carnea de porc şi derivatele, untul şi smân­tâna. Mers pe jos, cel puţin 60 minute pe zi. Ca tra­tament, este utilă o cură de extract de Propolis glicolic – 1/2 lin­guriţă de 2 ori pe zi (dimineaţa – sea­ra), timp de 30 zile, apoi 1/2 linguriţă numai seara, timp înde­lungat. Local, folosiţi un un­guent pe bază de Gălbe­nele, Mărul-lupului şi Propolis, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Consumaţi zilnic câte 3-4 căni de ceai de Mu­şeţel şi Gălbenele. Dacă această me­todă nu dă rezultatele dorite, contactaţi-mă, trimi­ţându-mi şi câteva poze cu erupţiile cutanate respective, pe WhatsApp.

„Mă balonez după fiecare masă şi sunt foarte slabă” (Răspuns pentru MAGDA F., F. AS nr. 1539)

Pentru starea de balonare, vă sugerez să folosiţi Argilă „Algo”, câte o lingură rasă, la circa 2 ore du­pă mesele principale + una înainte de culcare. Pu­dra de Argilă o luaţi cu 1/2 pahar de ceai de Men­tă şi/sau Muşeţel, dar acest amestec nu-l înghiţiţi ime­diat, ci faceţi o formă de gargară cu el, înainte de a-l înghiţi. Cantitatea de Argilă trebuie reglată în funcţie de consistenţa bolului fecal, deoarece Ar­gi­la are proprietăţi constipante. Că sunteţi slabă, nu-i o supărare! Dar dacă ape­tenţa dvs. este scăzută, vă recomand să vă preparaţi în casă o tinctură de ardei iute, dintr-o mână de ardei iuţi mărunţiţi şi un pahar de alcool alimentar (palincă). Lăsaţi ames­tecul la macerat 15 zile, apoi îl filtraţi şi folosiți cca 10-12 picături din această tinctură diluate în ceai, apă sau compot, înainte cu 1/2 oră de mesele principale, pentru mărirea poftei de mâncare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian