
Am suferit și eu cumplit, după o pedichiură, la un deget de la picior. O săptămână nu m-am putut încălța și niciun tratament nu m-a ajutat. Ultima speranță era tratamentul chirurgical, dar tocmai cu o zi înainte de a merge la spital, Dumnezeu mi-a trimis o bătrânică în casă, care mi-a spus ce să fac. Luați miez de pâine cât o nucă mare, mestecați-l bine până se îmbibă bine cu salivă, pe urmă puneți pe miez sare și frământați bine, aplicați pe unghie și legați cu pansament. Eu făceam două aplicații, seara și dimineața. Veți vedea că nu vă mai doare.
LARISA D. – Sibiu
„Caut un leac pentru bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru S. D. – București, F. AS nr. 1469)
Pentru afecțiunea de care suferă fiica dvs. există scheme de tratament date de medicii specialiști, pe care sunt sigură că le-ați aplicat. Ca adjuvant la tratament, eu recomand folosirea aparatului Salin. Principiul de funcționare este eliberarea de aerosoli salini în atmosfera camerei, astfel încât este asemănător cu o cură salină la Govora sau Slănic Prahova, dar cu avantajul că poate fi folosit zilnic, de câte ori este nevoie. Veți observa că influențează în bine respirația, se reduce tusea, se răresc crizele nocturne și mărește rezistența organismului la îmbolnăvirile de sezon (în special cele alergice).
CORINA S. – Focșani
„Sufăr de Zona Zoster pe nervul trigemen” (Răspuns pentru MIHAI T. – București, F. AS nr. 1485)
Vreau să vă spun cum l-am vindecat pe soțul meu în patru zile de Zona Zoster, care îi apăruse după ureche. Avea dureri foarte mari și i se inflamaseră și ganglionii.
– Pentru creșterea imunității, i-am dat Spirulină (400 mg), trei pe zi (2 pastile dimineața și 1 la prânz, cu 30 de minute înainte de masă) și tinctură de Echinacea – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi.
– Împotriva infecției i-am dat dimineața și seara, pe o bucățică de pâine, 30 de picături tinctură de propolis de la Plafar (testați-l întâi, să nu vă provoace alergie).
– Pe locul inflamat i-am pus seara o foaie de varză crudă presată cu sucitorul, prinsă cu o bentiță.
– Dimineața, după igiena locală, l-am uns cu alifie de Gălbenele. Multă sănătate!
DORINA – Buzău
„Sufăr de fibrilație atrială paroxistică” (Răspuns pentru ȘERBAN D., F. AS nr. 1512)
În cele ce urmează voi încerca să răspund cât mai concis întrebărilor dvs. pe care, la rândul meu, mi le-am pus cu ani în urmă, când am suferit de aceeași boală. Fibrilația atrială este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influență asupra funcției inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea fibrilației atriale este cauzată de boli cardiace preexistente – precum cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, febra, digestia deficitară însoțită de balonare, oboseala excesivă, insomnia, stresul, fumatul, cafeaua, schimbările rapide din poziția verticală în cea orizontală și invers etc. Consecințele acestei boli pot fi obosirea prematură a inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge și, prin urmare, creșterea riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Tratamentul în fibrilația atrială se stabilește numai de medicul cardiolog și privește atât perioada de criză, cât și cea de liniște. El constă în general în administrarea unor medicamente, dar există și un tratament ajutător: modul de viață al bolnavului de fibrilație atrială, în care factorii principali sunt greutatea corporală optimă, regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale, alcool și cafea, dar bogat în legume și fructe; renunțarea la fumat; diminuarea constipației (dacă există) și a balonărilor; mese ușoare și dese (de cinci ori pe zi); urmărirea permanentă a tensiunii arteriale și aducerea ei la valoarea normală; cât mai multă mișcare în aer curat și, dacă se poate, practicarea unor exerciții ușoare de gimnastică; controlul respirației în sensul creșterii eficienței acesteia; intensificarea oxigenării organismului prin exerciții zilnice de inspirație și expirație completă; opt ore de somn din 24 de ore, într-o cameră bine aerisită; eliminarea stărilor nervoase și înlocuirea lor cu gândirea pozitivă, cu optimismul. Eu am ținut cont de toate acestea și m-am vindecat. Vă doresc multă sănătate!
DUMITRU T. – București
„Nu mă pot vindeca de acnee polimorfă” (Răspuns pentru L.T. – Craiova, F. AS nr. 1522)
Stimate domn, vă împărtășesc durerea cauzată de această cumplită maladie, eu însămi fiind o victimă a ei, în urmă cu 25 de ani. Din fericire, tratându-mă după o foarte veche procedură, prin autohemoterapie, am reușit să mă vindec. Sub supraveghere strict medicală, se recoltează 2 ml sânge, se schimbă acul seringii, și după dezinfectare fesieră cu alcool sanitar, se introduce rapid în fesă. În zilele următoare se crește doza: 4 ml, apoi 6 ml, 8 ml, 10 ml sânge, după care se recoltează descrescând doza, respectiv: 8 ml, 6 ml, 4 ml, 2 ml de sânge. După administrarea fesieră, locul se masează foarte bine cu tamponul de vată. Așteptați o săptămână și, dacă nu observați nicio îmbunătățire cât de mică, repetați procedura. Vă spun cu toată sinceritatea din experiența mea profesională (sunt asistentă medicală): cu această procedură am obținut rezultate foarte bune și la bolnavii pe care i-am tratat. Poate vi se pare ceva nefiresc și bizar, dar pentru rezultatul scontat merită să încercați. Dumnezeu să vă ajute și să vă dea sănătate!
F. D. – Alba-Iulia
„Am cheilită cronică cu ragade” (Răspuns pentru MIRELA D. –Craiova, F. AS nr. 1553)
Afecțiunea dvs. este cauzată – conform medicinii tradiționale chineze – de o deficiență funcțională a splinei și a pancreasului, combinată cu alți factori perturbatori. Vă recomand evitarea dulciurilor rafinate (consumați cât mai puțin zahăr, ciocolată, prăjituri; înlocuiți-le cu fructe și miere), consumați alimente cu gust sărat fără exces, cum ar fi soia, mazărea, fasolea, carnea de pește (în cantități foarte mici). Aveți nevoie de un aport de fructe și legume în cantități mari (evitați însă citricele – lămâi, portocale etc.). Pentru combaterea infecției, mestecați zilnic 4-5 g de propolis, luați Proposept sau tinctură de propolis; faceți gargară cu ceai de Salvie, Roiniță, Cerențel, coajă de Stejar, Crețișoară; beți suc de morcovi, țelină și spanac. Puteți face și un tratament specializat prin acupunctură și masaj chinezesc, care au o eficiență crescută în tratarea acestei afecțiuni.
TUDOR D. – București