Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de panarițiu” (Răspuns pentru M. M. – Pitești, F. AS nr. 1184)

Foto: Shutterstock

Am suferit și eu cumplit, după o pedichiură, la un deget de la picior. O săptămână nu m-am putut încălța și niciun tratament nu m-a ajutat. Ultima speranță era tra­­tamentul chirurgical, dar tocmai cu o zi înainte de a mer­ge la spital, Dumnezeu mi-a trimis o bătrânică în ca­să, care mi-a spus ce să fac. Luați miez de pâine cât o nu­că mare, mestecați-l bine până se îmbibă bine cu sa­­li­vă, pe urmă puneți pe miez sare și frământați bine, apli­­cați pe unghie și legați cu pansament. Eu făceam do­uă aplicații, seara și dimineața. Veți vedea că nu vă mai doa­re.

LARISA D. – Sibiu

„Caut un leac pentru bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru S. D. – București, F. AS nr. 1469)

Pentru afecțiunea de care suferă fiica dvs. există sche­me de tratament date de medicii specialiști, pe care sunt sigură că le-ați aplicat. Ca adjuvant la tratament, eu recomand folosirea aparatului Salin. Principiul de func­ționare este eliberarea de aerosoli salini în at­mos­fera camerei, astfel încât este ase­mănător cu o cură sa­li­nă la Go­vora sau Slănic Pra­hova, dar cu avantajul că poate fi fo­losit zilnic, de câte ori este nevoie. Veți observa că in­fluențează în bine respirația, se reduce tusea, se ră­resc cri­ze­le nocturne și mărește rezistența organismului la îm­­bol­năvirile de sezon (în special cele alergice).

CORINA S. – Focșani

„Sufăr de Zona Zoster pe nervul trigemen” (Răspuns pentru MIHAI T. – București, F. AS nr. 1485)

Vreau să vă spun cum l-am vindecat pe soțul meu în patru zile de Zona Zoster, care îi apăruse după ureche. Avea dureri foarte mari și i se inflamaseră și gan­glionii.

– Pentru creșterea imunității, i-am dat Spirulină (400 mg), trei pe zi (2 pastile dimineața și 1 la prânz, cu 30 de mi­nute înainte de masă) și tinctură de Echinacea    – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi.

– Îm­potriva infecției i-am dat dimineața și seara, pe o bu­cățică de pâine, 30 de picături tinctură de propolis de la Plafar (testați-l întâi, să nu vă provoace alergie).

– Pe lo­cul inflamat i-am pus seara o foaie de varză crudă pre­sată cu sucitorul, prinsă cu o ben­tiță.

– Dimineața, după igi­ena lo­cală, l-am uns cu alifie de Găl­be­nele. Multă să­nătate!

DORINA – Buzău

„Sufăr de fibrilație atrială paroxistică” (Răspuns pentru ȘERBAN D., F. AS nr. 1512)

În cele ce urmează voi încerca să răspund cât mai con­cis întrebărilor dvs. pe care, la rândul meu, mi le-am pus cu ani în urmă, când am suferit de aceeași boală. Fi­bri­lația atrială este o aritmie la nivel atrial, dar cu o pu­ter­nică influență asupra func­ției ini­mii în sensul di­mi­nu­ă­rii acesteia. Ins­talarea fibrilației atri­ale este cauzată de boli car­diace pre­e­xis­tente – precum cardiopatia is­che­mi­că, hi­per­tensiunea arte­rială, febra, di­ges­tia deficitară în­­so­țită de balonare, obo­seala exce­sivă, insomnia, stre­sul, fu­­ma­tul, cafeaua, schimbările rapide din poziția ver­­ti­cală în cea orizontală și invers etc. Con­se­cințele acestei boli pot fi obosirea pre­ma­tură a inimii, deteriorarea val­velor, for­marea chea­gurilor de sânge și, prin urmare, creș­terea ris­cului de in­farct miocardic și ac­cident vas­cular ce­re­bral. Tra­ta­mentul în fi­brilația atri­ală se sta­bi­lește numai de me­di­cul cardiolog și privește atât pe­ri­oa­da de criză, cât și cea de liniște. El constă în ge­neral în ad­minis­tra­rea unor me­di­camente, dar există și un tra­tament ajutător: modul de viață al bol­na­vu­lui de fi­bri­lație atrială, în care fac­torii prin­cipali sunt gre­u­tatea cor­po­rală optimă, re­gim ali­men­tar hiposodat, fără gră­simi ani­male, alcool și cafea, dar bogat în legume și fructe; re­nun­țarea la fumat; di­mi­nuarea consti­pației (dacă există) și a balonărilor; mese ușoare și dese (de cinci ori pe zi); urmărirea per­ma­nen­tă a tensiunii ar­te­riale și aducerea ei la valoarea nor­mală; cât mai multă miș­care în aer curat și, dacă se poa­te, prac­ticarea unor exer­ciții ușoare de gimnas­tică; con­tro­lul res­pi­rației în sen­sul creșterii eficien­ței acesteia; in­ten­si­fi­carea oxi­ge­nării organismului prin exerciții zilnice de ins­pirație și ex­pirație com­pletă; opt ore de somn din 24 de ore, într-o cameră bine aerisită; eliminarea stărilor ner­voa­se și în­lo­cuirea lor cu gândirea po­zitivă, cu op­ti­mis­mul. Eu am ți­nut cont de toate acestea și m-am vin­de­cat. Vă doresc multă să­nă­tate!

DUMITRU T. – București

„Nu mă pot vindeca de acnee polimorfă” (Răspuns pentru L.T. – Craiova, F. AS nr. 1522)

Stimate domn, vă împărtășesc durerea cauzată de această cumplită maladie, eu însămi fiind o victimă a ei, în ur­mă cu 25 de ani. Din fericire, tra­tându-mă după o foarte veche pro­cedură, prin auto­hemoterapie, am reușit să mă vindec. Sub supra­veghere strict medicală, se re­col­tează 2 ml sânge, se schim­­bă acul seringii, și după de­zin­fectare fesie­ră cu al­cool sanitar, se introduce rapid în fesă. În zilele ur­mă­toa­re se crește doza: 4 ml, apoi 6 ml, 8 ml, 10 ml sânge, după care se recoltează des­cres­când doza, respectiv: 8 ml, 6 ml, 4 ml, 2 ml de sânge. După ad­mi­­­nis­tra­rea fesieră, locul se ma­sea­ză foar­te bine cu tam­ponul de va­tă. Așteptați o săp­­tă­mâ­nă și, dacă nu ob­ser­vați nicio îmbunătățire cât de mică, repetați procedura. Vă spun cu toată sin­ce­ri­ta­tea din ex­pe­riența mea pro­fe­sio­nală (sunt asistentă me­di­cală): cu această pro­­cedură am obținut rezultate foarte bune și la bolnavii pe care i-am tra­tat. Poate vi se pare ceva ne­fi­resc și bizar, dar pentru re­zul­tatul scontat merită să în­cer­cați. Dumnezeu să vă ajute și să vă dea sănătate!

F. D. – Alba-Iulia

„Am cheilită cronică cu ragade” (Răspuns pentru MIRELA D. –Craiova, F. AS nr. 1553)

Afecțiunea dvs. este cauzată – conform me­dicinii tra­di­ționale chi­neze – de o deficiență func­țio­nală a splinei și a pancreasului, com­binată cu alți factori perturbatori. Vă reco­mand evitarea dul­ciurilor ra­fi­nate (consumați cât mai puțin zahăr, ciocolată, prăjituri; înlocuiți-le cu fructe și miere), consumați alimente cu gust sărat fără exces, cum ar fi soia, mazărea, fasolea, carnea de pește (în can­ti­tăți foar­te mici). Aveți nevoie de un aport de fructe și legume în can­tități mari (evitați însă citricele – lămâi, portocale etc.). Pentru combaterea infecției, mes­te­cați zilnic 4-5 g de propolis, luați Proposept sau tinctură de propolis; faceți gargară cu ceai de Salvie, Roiniță, Cerențel, coajă de Ste­jar, Crețișoară; beți suc de morcovi, țelină și spanac. Puteți face și un tratament specia­lizat prin acu­punctură și ma­saj chinezesc, care au o eficiență cres­cu­tă în tratarea acestei afecțiuni.

TUDOR D. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian