Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ALEXANDRU E. – jud. Dâmbovița, F. AS nr 1552: „Am două chisturi seroase pe rinichi”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Chisturile renale sunt niște săculeți rotunzi, de dimensiuni mici, cu pereții subțiri și umpluți cu un lichid apos. Apar pe măsura înaintării în vârstă, fie pe suprafața rinichilor, fie în interiorul nefronilor. Cele mai multe persoane dezvoltă un asemenea chist la un singur rinichi, dar este posibil să se formeze chisturi și la cel de-al doi­lea. Unele chisturi renale sunt con­siderate simple, pentru că există puține șanse ca ele să se malignizeze. Există posibilitatea ca, în unele ca­zuri, pereții chisturilor să se îngroașe și la testele imagis­tice să arate neregulate. Din nefericire, unele dintre aceste chisturi ar putea fi asociate cu cancerele renale. Nu se știe care este cauza formării chisturilor renale, însă cea mai plauzibilă teorie este aceea conform căreia chistul se dezvoltă atunci când stra­tul de la suprafața acestui organ slăbește. O altă ipoteză este legată de tubulii care colectează urina. Dacă un astfel de tub se blochează, se ajunge la inflamarea și um­plerea lui cu lichid. De ase­me­nea, există o afecțiune care se numește boala poli­chistică renală, ca­racterizată de modificarea ge­nelor care sunt transmise ereditar. Boala polichis­tică poate sta la baza hipertensiunii arteriale, iar în cazuri severe, se poate ajunge la deficiențe prezente pe vasele de sânge din creier și inimă. Dacă boala polichistică nu este tratată la timp, poate duce la insuficiența renală sau la boală renală în stadiu final. Dacă sunt simple, chisturile rini­chiului nu provoacă simp­tome. Dar dacă un chist se dezvoltă suficient de mult, simptomele care apar pot fi următoarele: durere în partea inferioară a spatelui, febră, fri­soane, funcție renală afectată, dureri la nivelul sto­macului.

Tratamentul chistului renal este stabilit de medicul urolog. În cazul în care chistul este mic, este posibil să nu se instituie niciun tratament. Se practică realizarea de teste imagistice la fiecare 6-12 luni, pentru a se urmări evoluția chistului. În cazul chisturilor mai mari sau a celor care pro­voacă simptome, tratamentele pot să includă scle­roterapia și chiar intervenția chirurgicală. Cum intervenția chirurgicală nu vă surâde, rămâne să optați pentru scleroterapia chistului, metodă prin care acesta se drenează.

Fără a intra în mai multe amănunte, vă propun următorul tratament naturist al chistului renal: Zanocin – capsule, Ulei de germeni de Grâu, Ex­tract de mlădițe de Ienupăr și extract de sevă de Mesteacan, Ulei de Cânepă cu CBD, Essiac, Super Rhodiola.

În încheiere, vă informez că și uleiul de Tămâie este un remediu care acționează în chisturile și boala chistică renală, dar și în chisturile cu alte localizări.

Vă stau la dispoziție și cu alte lămuriri despre managementul chistului renal. Contactați-mă tele­fonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

„Fiica mea are rinită alergică” (Răspuns pentru ALEXIA – București, F. AS 1518)

Stimată doamnă, rinita este definită ca o infla­mație a membranelor nazale. Cea mai frecventă este forma alergică. Rinita alergică poate fi foarte severă, cu risc mortal, atunci când este în­soțită de astm sever sau de anafilaxie. Cauza propriu-zisă a ri­nitei alergice este ne­cunoscută. Apariția ei este favorizată de reacții inflamatorii, declanșate de o reac­ție imunologică alergică la imunoglobulina de tip E.

Factori de risc pentru rinita alergică:

– O mamă fumătoare în primul an de viață al copilului.

– Rudă apropiată cu rinită, astm sau dermatită atopică.

– Expunere la fum sau mi­rosuri puternice.

– Expunerea la alergeni, pentru perioade prelungite.

Simptomele cele mai im­por­tante: congestie nazală, strănut, mâncărimi nazale, lăcrimare și scurgeri nazale apoase.

Tipuri de rinită, în funcție de cauze:

– Vasomotorie – provocată de fum, mirosuri puternice, chi­micale, schimbări de tempe­ra­tură și umezeală.

– Hormonală – provocată de contraceptive orale și boli ti­roidiene.

– Rinită medicamentoasă – provocată de medicamente pen­tru hipertensiune, aspirină, abuz de cocaină sau chiar medica­mente pentru decon­gestionarea nazală.

– Anatomică – provocată de o deviație de sept nazal, de un corp străin, tumoră nazală, polip nazal, scurgerea lichidului cefalorahidian.

– Alimentară – provocată de băuturi sau ali­mente fierbinți sau condimentate, alcool, anumiți coloranți sau conservanți alimentari.

– Produsă de emoții – stres puternic, stimulare sexuală.

– Produsă de boli – sarcoidoză, boală Wegener

În afară de simptome nazale, rinita alergică poa­te produce și alte semne: tul­burări de somn, sinuzită, otită, du­reri de dinți. Toate acestea pot afecta cali­tatea vieții, precum și performanța la locul de muncă.

Tratamente naturiste:

– Evitarea fumatului – poate exacerba simptomele rinitei și crește riscul apariției bolii la copiii mici.

– Alcoolul – poate agrava simptomele de rinită.

– Igiena locuinței – trebuie aspirat cât mai ales în casă, pentru a elimina nu doar acarienii și praful, ci și excrementele de gândaci de bucătărie, care creea­ză probleme. Evitați plantele la care sunteți alergici.

– Irigare nazală cu ser fiziologic.

– Inhalații – cu aburi de Mentă, Rozmarin, Eucalipt, ulei de Arbore de ceai.

– Mișcarea – oferă trupului un tonus adițional.

– Practici antistres – yoga, meditație și alte exerciții care reduc stresul psihic.

– Dietă – trebuie evitate alimentele foarte condimentate, cele cu mulți conservanți și alți aditivi. Se recomandă alimente cu mai puține grăsimi animale (în special lactate), preponderent vegetale: ardei iute, Măceșe (bogate în vitamina C), Urzică (Urtica dioca), Ghimbir, Usturoi.

– Miere de albine – care să nu provină din plante la care pacienții sunt alergici.

– Probiotice – echilibrează microbiomul și ate­nuează simptomele inflamatorii.

– Acupunctura – poate fi de mare ajutor în com­baterea simptomelor de rinită alergică.

– Homeopatia – este un tratament ideal îm­po­triva rinitei. Medicamentele indicate: Allium cepa, Ambrosia, Arsenicum album, Euphrasia, Pulsatilla. Totuși, rezultate optime se obțin printr-un tratament personalizat.

Având în vedere că rinita alergică poate fi asociată unor boli grave (anafilaxie) și că nu toate rinitele sunt benigne, este bine să consultați me­dicul specialist!

Vă urez succes!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Rețin apă în corp, mai ales vara” (Răspuns pentru DANIELA – București, F. AS nr. 1537)

Nu trebuie să mai faceți alte investigații. Reten­ția de apă din corp are o singură cauză: insuficiența renală. Din fericire, există o soluție naturistă pentru vindecarea rinichilor; argila „ALGO”. Dacă stu­diați arhiva revistei „Formula AS”, veți avea ocazia să citiți mărturiile ce­lor care și-au vindecat rinichii, inclu­siv scrisoarea lui Moisa Ardelean, care a fost prima persoană din USA care a scăpat de coșmarul ședințelor de dializă, consumând două luni, câte 200 g de argilă „ALGO” pe zi.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Mama e chinuită de cârcei” (Răspuns pentru OANA S. – Câmpulung Moldovenesc, F. AS nr. 1539)

Se prepară un extract format din: rădăcină de hrean ras, ardei iute mărunţit şi boabe de muştar, în proporţie 1/3 din fiecare, peste care se adaugă oţet de mere şi miere, până la acoperirea cu o palmă a plantelor supuse extracţiei. Se lasă la macerat 15 zile, timp în care se agită amestecul, după care se filtrează, iar cu soluţia filtrată se ma­sează uşor zonele dureroase, ori de câte ori apar cârceii, în special seara, înainte de cul­care. Dacă acest extract produce ustu­rimi/ mâncărimi sau iritaţie la locul de im­pact cu pielea, se poate dilua ex­trac­tul cu puţin oţet de mere şi miere sau cu ceai de Mentă. Intern, se pot admi­nistra două linguri de oţet de mere şi miere + 1 linguriţă de miere de albine, totul ames­tecat într-o cană de ceai de Mentă. Se iau de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

„Ce pot face să scap de pruritul dermic?” (Răspuns pentru LIVIU D. – Bucureşti, F. AS nr. 1539)

Schimbaţi regimul alimentar! Treceţi pe o hra­nă 100% vegetariană şi veţi uita că v-a mâncat pie­lea vreodată! Scoateţi definitiv din ali­mentaţie tot ce înseamnă carne de porc şi deri­vate, unt, smân­tână, băuturi carbogazoase intens colo­rate (Coca Cola, Pepsi Cola etc), dulciuri şi foitaje de cofe­tărie sau patiserie! De la lobodă, ştevie, spanac, plăcintă de mere şi de dovleac, com­pot preparate în casă, în veci nu vă mai mănâncă pielea.

„Mi s-a pus diagnosticul de cataractă în evoluţie” (Răspuns pentru ELENA F., F. AS nr. 1543)

Farmacia „Aroma-tis” din loc. Coşna, jud. Su­ceava, prepară un produs specific afecţiunilor oftalmologice, numit: „Restore ocular” (pulbere de uz intern, compusă din extrase de plante şi plan­te măcinate, ce refac acuitatea vizuală). Extern, pre­parăm un „Extract apos de Propolis”, din care se administrează 1 picătură, de 2-3 ori pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian