Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

6 rețete ca să arătați bine

– Ten ofilit, expresie tris­tă… Nu este totul pierdut! Cu câteva gesturi simple și două-trei trucuri cosme­tice, în câteva minute n-o să vă mai recunoașteți –

1. Treziți-vă pielea

Foto: Shutterstock

În zilele când tenul arată rău, re­nunțați la demachierea cu lapte de față, în favoarea unui săpun lichid spu­mant, care să conțină eventual și par­ti­cule de nisip (în comerț există o ofertă cât se poate de generoasă). Întindeți pro­dusul pe față, masați-l, apoi clătiți-vă abundent. E o soluție eficientă de îm­prospătare a obrajilor. Terminați cu o clătire cu apă minerală rece. Tonifiază (la fel de eficient este și procedeul pe care vi l-am mai recoman­dat la ru­brica noastră de fru­musețe: spălatul cu apă fierbinte și foarte rece – de 30 de ori).

2. Vitalizați-vă obrazul

Practicați un masaj ușor. Chiar și uscat, fără cremă. Făcând sângele să urce la suprafață, el împlinește trăsă­tu­rile, ne face să arătăm bine, opti­mi­zează pătrunderea produselor de în­gri­jire a feței. Deci: pișcături, alune­cări la­terale sau simple apăsări, vre­me de 10 minute, vor avea un efect surprin­zător. Important este să acțio­nați cu blân­dețe.

3. Ochi dulci

Cu două tampoane de vată îmbi­bate cu apă de trandafiri, de tei sau de mu­șețel, sau prin aplicarea unor pli­cu­lețe de ceai opărite și apoi ținute la ghea­­ță, pungile de sub ochi se de­zum­flă imediat. La fel de eficientă este o lin­guriță ținută în congelator. Apli­ca­ți-o pe umflături cu partea bom­bată și ma­­sa­ți-le ușu­rel.

4. Privire luminoasă

Aplicați pe sub ochi, în zona obiș­nuită a cearcănelor, un fond de ten mai deschis sau un creion corector. Ca fard de ochi, renunțați la culorile violente sau strălucitoare, în favoarea celor naturale și pastelate. Preferați der­matograful și nu eye-li­ner-ul. Ale­geți rimelul maro, nu negru.

5. Mere roșii

O dâră subțire de roșu pe obraz – roz pal sau în culoarea caisei – creează o imagine proaspătă, de sănă­tate. Apli­cați fardul ușor, pe pomeți, către tâm­ple. Nu e voie să se observe demarcații fa­ță de restul obrazului, așa că estom­pați cu vârful degetelor.

6. Un surâs de adolescentă

Decât să vă machiați complet (ochi, buze, pomeți), puneți accent doar pe buze, cu ruj în culori deschise și vesele, dar neapărat transparente (gloss), pentru a aduce lumina în an­samblul obrazului.

COSMETICA NATURII

Sfaturi rapide și eficiente

* În fiecare dimineață, șterge­ți-vă fața cu un tampon de vată îm­bibat în bere. Lăsați-o să acțio­neze 3-5 minute, apoi clătiți-vă. O­brazul dvs. va fi proaspăt în perma­nență.

* După demachiere, clătiți-vă fa­ța cu infuzie de mușețel (15 flori la 1 li­tru de apă). Înmoaie tenul uscat și iritat.

* Dacă vreți să fiți bronzate tot anul, beți suc de morcov, un pahar în fiecare dimineață, două săptămâni din lună.

* Dacă vă cade părul, masați-vă pie­lea capului cu o esență concen­trată de ceai. Repetați operația în fiecare zi, vre­me de o săptămână.

* Dacă aveți tenul gras, aplicați pe fa­ță un sfert de oră miez ras de dovleac. Spă­lați-vă apoi cu apă de la chiuvetă.

* Câteva rondele de castravete apli­cate pe pomeți potolesc roșeața (cuperoza).

* Protejați-vă mușchii gâtului masân­du-i în fiecare dimineață cu un cub de gheață. Își vor conserva elasti­citatea. Gâtul îmbătrânește foarte repede.

* Dacă vă apar pete de pe­cingine pe obraz, aplicați în fiecare seară pe ele rondele de cartofi cruzi sau o compresă cu piure de spanac.

* Dacă vă epilați subsuorile fo­losind aparatul de ras, pentru a evita iritațiile, adeseori dureroase, ra­deți-vă după ce faceți baie și nu îna­inte. Apoi aplicați pudră de talc men­tolată sau o cremă mai grasă. Nu vă radeți mai mult de o dată pe săptă­mână, altfel părul crește puternic și des.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian