Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dulci ca MIEREA

– E suficient să-i privești cu­loarea de aur topit și să-i guști dulceața cu arome de flori, ca să știi sigur că mie­rea este un elixir. Minunată la gust și bună la sănătate, era imposibil să nu fie și leac pen­tru frumusețe. Dar este! Cu o condiție: să fie ade­vă­rată, „de stup”, fără adaos de zahăr sau coloranți –

Unguent pentru față și corp

Aplicată pur și simplu pe piele, mierea este unul dintre cei mai buni aliați ai frumuseții. Se aplică pe față sau pe zonele corpului care au nevoie de îngrijire, se lasă să acționeze cel puțin 25 de minute, apoi se clătește bine cu apă caldă. Este un remediu rapid și eficient.

Cremă energizantă pentru față

Ingrediente: două lin­guri miere, două picături ulei esențial de tran­dafiri.

Se amestecă ingredientele, apoi preparatul se întinde și se masează ușor pe piele. Se clătește cu apă cal­dă.

Albirea pielii

Ingrediente: două linguri miere lichidă sau zaharisită, o linguriță suc de lă­mâie.

Se amestecă ingredi­en­tele într-un bol de sti­clă sau porțelan și se apli­că pe față cu masaj delicat. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se înde­părtează cu apă călduță.

Tratament antirid

Ingrediente: o lingură miere, o jumătate avocado copt.

Se amestecă mierea cu pulpa de avocado, zdrobită ca un piure. Se întinde uniform pe față, se lasă să ac­ționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă caldă.

Gel de duș tonifiant

Ingrediente: două lingurițe de miere, o linguriță de făină de hrișcă, o linguriță de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, o pică­tură ulei esențial de lavandă. Se com­­­bină ingredientele și se folosesc ca gel de duș.

Exfoliant cu miere

Ingrediente: patru linguri zahăr, două linguri miere de salcâm.

Se amestecă mierea și zahărul într-un castron, imediat înainte de uti­lizare. Se aplică la duș, pe corpul umed, cu masaj circular, apoi se clă­tește. Se poate folosi și pentru ten.

Tratament cu miere împotriva părului lipsit de strălucire

Ingrediente: o lingură de miere, jumătate de litru de apă caldă.

Dizolvați mierea în apa caldă și clătiți cu acest amestec pă­rul proaspăt spălat. Lăsați să acționeze timp de 10 minute, clătiți cu apă căl­duță. Trata­men­tul se repetă de 3 ori pe săptă­mână.   

Mască restructurantă pentru păr deteriorat

Ingrediente: 50 g unt de shea, o lingură miere.

Topiți untul de shea pe bain-ma­rie, adăugați mierea și amestecați. În­tin­deți crema pe toată lungimea pă­rului umed, acoperiți cu o folie de plastic, apoi cu un prosop. Lăsați să acționeze timp de o oră. Spălați-vă apoi părul cu șampon obișnuit. Masca pe bază de miere și unt de shea se aplică o dată pe săptămână.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian