Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Fortificarea inimii prin metode naturale

Luarea de sânge

Foto: Shutterstock

Când ni se ia sânge, tensiunea arterială scade, în medie, cu 16 unități. De aseme­nea, se reduce și concentrația feriti­nei. E vorba despre o proteină care joacă un rol important în stocarea fierului în organism. Dacă este prezentă în cantitate prea mare, ea poate provoca leziuni în pereții vaselor.

Hidroterapia Kneipp

Alternanța de cald și rece în procedurile cu apă reprezintă un antrenament util pentru vasele de sânge, deoarece ele se dilată și se contractă succesiv, în consecință devenind mai elastice. Tensiunea se normali­zează, iar pulsul nu mai înregistrează creșteri bruște, ceea ce con­stituie un avantaj pentru per­soanele cu insuficiență car­diacă.

Băile la brațe

Extrem de eficiente contra tensiunii mărite, ele ajută și în situația când mâi­nile sunt în per­manență reci, așa cum se întâmplă la hiperten­sivi, ca și la oamenii cu insuficiență cardiacă. Se cufundă antebra­țele într-un lighean cu apă la temperatura corpu­lui, apoi se adaugă mereu apă fierbinte, până când temperatura din lighean ajunge la 42°C.

Postul terapeutic

Reglează nivelul glicemiei, al colesterolului și trigliceridelor. Nu este pro­priu-zis o dietă, ci mai curând un prim pas spre o alimentație sănă­toasă și o reducere con­stantă a greutății corpo­rale, aceasta constituind o premisă esențială pen­tru sănătatea inimii.

Tehnici asiatice

Tai Chi, Qi Gong și alte tehnici de relaxare contribuie la o mai bună gestionare a stresului – care, să nu uităm, se nu­mără printre principalii factori de risc ai bolilor cardiovas­cu­lare. Nu este întâmplător fap­tul că, după crizele economice și dezastrele natu­rale din ultimul timp, s-au înmulțit cazurile de infarct.

Meditația

Concentrarea asupra propriei ființe pare a fi benefică pentru inimă. Practicată ca adjuvant alături de alte tera­pii, meditația reduce stresul, coboară nivelul tensiunii mă­rite, activează metabolismul și îm­bunătățește irigația sang­vină deficitară a mușchiului ini­mii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian