Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri populare contra afecțiunilor primăverii: ANEMIA

Foto: Shutterstock

Dialectica naturii este neînduplecată: fie­care anotimp vine cu frumusețea și dez­a­vantajele lui. Splendoarea imaculată a iernii e sabo­tată de gripe și de răceli, frumusețea colorată a toam­nei aduce cu sine depresii, vara cea imperial însorită ațâță intestinele, inima și bolile epidermei. Primăvara – cel mai vesel și așteptat ano­timp – nu face, nici ea, aba­tere de la lege. Splendoarea ei, presărată cu mu­guri, cu lumină și flori, cu zile lungi și soare fierbinte, e compromisă de numeroase probleme de sănătate: alergii, avita­minoze, migrene, transpirații nesuferite și inesteti­ce, stârnite de căldura ce crește prea brusc. Din feri­cire, pentru toate aceste probleme, atât de nepotri­vite cu bucuria care ne înconjoară, există remedii ușoare și, mai cu seamă, efi­ciente. Între ele, la loc de frunte se află leacurile populare, rezultat benefic al unei experiențe veri­fi­cate și îmbogățite pe durata a sute, poa­te chiar mii de ani. Vi le oferim cu tot dra­gul, însoțite de urarea: „Să vă fie de leac”.

Remedii împotriva anemiei

Mere cu untură de porc

Acest vechi tratament practicat în Siberia era totdeauna încununat de rezultate excelente.

Mod de preparare: se iau 350 g un­tu­ră de porc și se amestecă cu 6 mere mari, tăia­te în bucățele. Se pun la cup­tor și se lasă să se topească, fără însă a le arde. Între timp, se amestecă 12 găl­benușuri crude cu un pahar de zahăr, până când se va face o spu­mă albă. Se adaugă 350 g de cio­colată rasă. Se sepa­ră merele de slă­nină prin strecurare. Merele se ames­tecă cu gălbenușurile de ou și ciocolata și se păstrează la rece.

Mod de folosire: Se unge crema de cio­colată pe pâine în fiecare dimi­neață, du­pă care se bea lapte cald. În cazurile în care alte trata­mente nu au dat rezultat, această metodă e sigură, pacientul în­tă­rindu-se imediat.

Terapia cu gălbenuș de ou

În anul 1986, o fetiță de 7 ani a fost lovită de o for­mă de tuberculoză pe­­ricu­loasă. Doctorii, după ce au exa­minat-o, au declarat cazul ei incu­ra­bil. În final, un doctor siberian, pe nume De­dov, care stu­dia în Har­bin, a decis să în­cerce un remediu vechi si­berian, me­nit să vinde­ce anemia provocată de tuber­cu­loză. Con­si­derând că me­di­cina nu mai putea oferi nimic, părinții copilului și-au dat con­sim­ță­mân­tul.

Tratamentul a fost simplu – copilul trebuia să mă­nân­ce găl­benușuri crude în cantități e­nor­me: 50 de găl­benușuri pe zi. În patru luni, cu acest „regim” dras­tic, copilul s-a vindecat, apoi tratamentul s-a între­rupt. Se spune că de atunci nimeni nu l-a mai încercat niciodată.

Dieta alimentară

Toți practicienii în medicina populară pre­scriau un regim bogat de hrană: carne, ficat, găl­benuș de ou, creier de vițel, lapte, unt, icre, dife­rite legume și totdeauna usturoi și ceapă. Sarea era importantă. Fie­care pacient trebuia să bea cel pu­țin 2 litri de lapte cald, proaspăt, pe zi. Dacă nu se găsea lap­te direct de la sursă, se putea înlocui cu laptele fiert, dar băut cald. Adesea, se adăuga și puțin cărbune în lapte.

Fiertură cu orz și ovăz

Următorul preparat, originar din Urali, era foar­­te recomandat. Se umple pe trei sferturi un vas emailat cu orz sau ovăz proas­păt. Se adaugă apoi lapte, de ase­me­nea proaspăt, în­cât să acope­re boa­bele, și puțină slănină de porc topi­tă, cam de 1,5 cm grosime. Se aco­peră vasul și se fierbe la foc mic, într-un cup­tor, până când boabele devin moi și îm­­­bi­bate. Dacă este nece­sar, se mai ada­u­gă lapte. Se bea masa lichidă care re­zul­tă, de trei ori pe zi. Doza: 1-2 linguri.

Ceai dublu

Se iau tulpina și frunzele plantei nu­mite Talpa-gâștei (Leonorus cardiaca) și rădăcină de Cicoare (Chicorium in­tubus) în cantități egale și se fierb într-un vas cu apă, timp de 10 minute.

Doza: un pahar, de trei ori pe zi.

Nouă luni cu acest tratament sunt suficiente ca să vindece orice anemie.

Rețete cu Aloe

Planta Aloe a fost folosită în Caucaz și în Asia Cen­tra­lă. Iată două rețete dintre cele mai des fo­lo­site:

1. Patru frunze de Aloe se lasă într-o sti­clă cu vin, la macerat, cel puțin 4 zile. Doza: un pahar, de trei ori pe zi.

2. Același preparat, dar în locul vi­nului se întrebuințează alcool distilat. Se pun 4 frunze la 500 ml alcool. Doza: 40 pică­turi luate în apă caldă, de trei ori pe zi.

Un măr cu cuie

Fierul este esențial în toate cazurile de anemie. În Siberia, se recomanda metoda următoare: vara, se iau 5-10 cuie de fier (nu din    oțel), se spală și se înfig într-un măr verde. Mărul se mănâncă după 24 de ore. Doza obișnuită este de trei mere pe zi. Iarna, se pune într-un pahar cu apă un cui mare și se lasă 24 de ore. Apoi „apa de fier” va fi băută. Doza: o lingură, de trei ori pe zi. Se continuă tra­tamentul cu apa din același pahar. Cuiul se lasă în apă, dar se scutură conținutul înainte de întrebuin­țare. Înainte ca paha­rul să se golească, se pregătește un altul. Dinții se spală după fiecare lingură de „apă de fier”, pentru a preveni cariile dentare.

Decoct de ovăz și tărâțe

Se prescriu, de asemenea, și decocturi de ovăz și tă­râțe, care se beau în loc de apă. Se strecoară, înde­păr­tându-se ovăzul și tărâ­țele. Se pun 360 g de ovăz și tă­râțe amestecate la 2 l de apă. Se îndulcește conținu­tul cu miere.

Gălbenuș de ou

După fiecare masă, luați un gălbenuș de ou ames­tecat cu sucul unei jumătăți de lămâie. Toți bolnavii de tuberculoză și anemie tre­buie să mănânce, din două în două ore, acest preparat. Se vor lua 6-7 gălbenușuri pe zi.

Ouă cu lămâie

Pregătirea medicamentului: se pun 10 ouă crude (cu coajă) într-un borcan. Ouăle se acoperă apoi cu suc de lămâie. Se așteaptă până când coaja oului se dizolvă complet (în aproximativ două săptămâni). Se adaugă 360 g de miere și un pahar de coniac (de struguri). Se amestecă bine. Se păs­trează la loc rece și întunecos. Doza: un păhărel, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă.

Preparat cu hrean

Se amestecă în cantități egale hrean (preferabil negru), morcovi, suc de sfeclă și miere. Se pun într-o sticlă și se îngroapă în pământ 13 zile. Doza: un pa­har, de trei ori pe zi, înainte de masă. Se scutură înain­te de întrebuințare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian