Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu dragoste

–  Alimente care stimulează dorința –

Foto: Shutterstock

Bazarurile orientale sunt o adevărată co­moară de ier­buri și tincturi aromate, de pulberi și mixturi magice, preparate din coarne pisate și fel de fel de in­secte, menite să amplifice și să stâr­nească dorința. Experții au pă­reri îm­părțite: unii spun că rezultatul utili­zării lor ar fi zero, alții – că alimentele fără grăsimi și plan­tele aromate au efecte tonice asupra mecanicii se­xuale. În cele ce urmează, vă pre­zentăm rețete veri­ficate științific, pentru creș­­terea apetitului se­xual, rămânând ca dvs. să le încercați… sau pur și sim­­plu să vă amuzați.

Peștele și crustaceele

Știm cu toții că viața noas­tră sexuală este strâns legată de hormoni. Mai puțin cunoscut este însă faptul că producția de hormoni poate fi am­pli­ficată consumând anumite alimente ce ­conțin albumine, mai exact ami­noacizi, „responsabile” de irigarea cu sânge a zonei bazi­nului și deci de stimularea ape­titului sexual. În acest sens, ali­mentele recomandate sunt: peș­­tele, stridiile, homarul, car­nea sla­bă, produsele lactate, dar și fasolea, mazărea și nu­cile.

Nu dați iama în friptura de porc

Cei ce cred că o friptură de porc fragedă și zemoasă poate să figureze într-un „meniu erotic” se în­șală. Carnea de porc conține, pe lângă albu­mină, grăsimi și co­les­terol, iar această combinație nu numai că este grea pen­tru stomac, dar poate duce și la vătămarea vaselor de sânge.

Savanții americani au constatat că bărbații cu co­lesterol ridicat în sânge sunt, în general, impo­tenți. Și încă ceva: excesul de gră­simi stopează producerea testo­steronului (hormonul sexual mas­culin) și provoacă îngră­șarea.

Mulți supraponderali au o viață sexuală mai puțin intensă decât cei cu greutate normală. Concluzia: grăsimea reduce ape­titul sexual cu 50%.

Votați cu vitaminele

Relația dintre vitamine și dra­goste începe să fie lămurită în la­boratoare. Șo­riceii „stimulați” cu ex­tracte de ardei iute, kiwi și ghim­bir s-au dovedit mai focoși cu suratele lor. Oamenii de știință ne garantează că:

Vitamina C influențează viața sexuală benefic, partici­pând direct la producerea hor­monilor care stimulează plă­cerea. De asemenea, ea pro­tejează spermatozoizii, des­tul de amenințați în ultimul timp.

Vitamina E (din uleiurile vege­tale, nuci etc.), numită și „vitamina fertilității”, prote­jea­ză celulele și vasele de sânge.

Acidul folic (din ver­de­țuri și legu­me verzi) combate ste­rilitatea și pre­vine malfor­ma­țiile embrionului.

Zincul și fructele de mare

Casanova consuma zilnic 40 de stridii, așa cel puțin susțin atotștiu­to­rii. Dar făcând abstracție de cantitatea exagerată, un lucru este cert: fructele de mare nu sunt deloc de neglijat când este vorba de dragoste. Căci pe lângă albumine, ele conțin foarte mult Zinc – decisiv pentru ac­tivarea hor­monilor plăcerii. Experții cred, de altfel, că problemele de orgasm sunt cau­zate adeseori de lipsa de zinc.

Cum ar trebui să arate un „meniu erotic” ideal?

Foarte simplu: ușor, variat, cât mai natural și gustos. Pentru că: 1. Sto­macul nu trebuie încărcat peste măsură, astfel încât după ce mâncăm să că­dem ca plumbul în pat. 2. Va­rietatea este o ga­ranție că ceea ce con­sumăm este realmente hrănitor și 3. Gustul, pe lângă forma, culoarea și aroma bu­ca­te­lor, în­flă­că­rea­ză sim­­­­­țurile și creează o stare deo­se­bi­tă.

În plus: un pa­har de șam­panie es­te un sti­mulent ex­ce­lent, la fel ca am­bi­anța. (Far­fu­riile din plas­tic și lu­mina de neon nu sunt deloc ex­­­ci­tan­te). Deci: dați frâu liber fan­te­ziei, consul­tați lista cu a­li­­men­tele „im­pulsio­nan­te” și al­că­tuiți-vă „me­niul erotic” adec­vat.

Rețete fulger

–  Se prepară repede și ușor, și conțin substanțe nutritive care stimulează funcțiile sexuale –

Băutură cu cafea

Pentru un pahar: amestecați o lin­guriță de cacao cu 100 ml lapte cald. Încorporați 100 ml de cafea și adăugați 1-2 lingurițe de miere și un vârf de cuțit de cardamon. Este un amestec clasic: cafeaua creează o stare deosebită, iar cardamonul este excitant datorită uleiurilor eterice pe care le conține.

Iaurt cu fructe

Cel mai simplu e să amestecați iaurtul cu fructe proas­pete: ana­nas sau kiwi. Fruc­tele conțin albu­mine și vitamina C. Cercetătorii ameri­cani recomandă cu căldură ananasul proas­păt: are o aromă revigorantă și este extrem de eficient.

Pâine cu somon afumat

Pe o bucată de pâi­ne integrală unsă cu puțin unt puneți câte­va felii de castravete, o frunză de salată ver­de și deasupra somon afumat. Să­rați, piperați și stropiți cu puțină zeamă de lămâie. Ule­iul de pește și vitamina E protejează celu­lele și vasele de sânge, iar pâinea integrală și legumele aduc un plus de sub­stanțe vegetale.

Un drog al potenței: Alcoolul

Avantaje:

* Are acțiune afro­disiacă și euforizează do­rința.

* Înlătură încor­dările, stimulează e­rec­ția, reduce stresul.

* Sporește plăcerea se­xuală la două femei din trei și la un bărbat din doi.

* Crește cu 0,25 la mie facilitatea erecției.

* Înlătură complexele fizice, dându-ți senti­mentul că ești pregătit pentru dragoste.

Dezavantaje:

* Facilitează tre­ce­rea de la un par­tener la altul în mod superficial.

* Este cauza prin­cipală a renunțării la prezervativ.

* Peste 0,5 la mie alcool în sânge blo­chează și încetinesc procesul de excitație și orgasmul. Curba de excitație a femei­lor scade deja după 0,4 la mie alcool în sânge.

* Scade fertilita­tea: în cantitate prea mare, omoară sper­ma­tozoizii și dă peste cap ciclul menstrual.

DINA BRAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian