Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

A înflorit Mușețelul!

Foto: Shutterstock

Pe lângă virtuțile lui de plantă medicinală, Mușețelul e pre­țuit ca simbol al frumuseții femeilor, fiind nelipsit din cosmetică. Tonifiază pie­lea, dar și calmează epiderma iri­tată, reface elasticitatea naturală a țesu­tului. Unul dintre remediile cele mai apreciate pentru men­ținerea unui aspect sănătos al pielii sunt măștile cu Mu­șețel. Efectele lor de cură­țare, to­ni­­fiere și netezire a obrazului sunt ui­mitoare.

* Pentru tenul gras – Pre­pa­raţi infuzie de Muşe­tel dintr-o lingură de in­flo­res­cenţe şi o cană de apă clo­co­tită. Ju­mă­­tate din infuzia ră­cită se amestecă cu un albuş de ou bătut, se ada­ugă 1 linguriţă de suc de lă­mâie şi se a­plică pe faţă. După 20-30 de mi­nute, faţa se spală cu apă rece.

* Pentru piele sensibilă și iri­tată – 2 linguri de flori de Muşeţel ames­te­cate cu o lingură de Mentă tocată se fierb într-un litru de apă, pe baie de aburi, timp de 2 ore. Apoi se îmbibă un tifon împăturit cu decoctul cald şi se ţine pe faţă timp de 10 mi­nute. Masca se face de 2-3 ori pe săptămână.

* Pentru pielea uscată – Se fierbe, timp de 5 minute, 1/2 lingură de Muşe­ţel, în 150 ml de apă. Se infu­zează până la răcire şi se strecoară. Lichidul se ames­tecă în cantităţi ega­le cu gălbenuş de ou şi smântână. În­muiaţi în amestec un prosopel şi apli­caţi-l pe faţă, pentru 15-20 de minute. Se spală cu apă caldă, apoi se unge pielea cu o cremă hidra­tantă.

* Pentru toate tipu­rile de pie­le – Flori de Muşeţel şi seminţe de Fe­­nicul se amestecă în pro­porţii ega­le. O lingură de amestec pusă pe foc cu 2 căni de apă fierbinte se ţine pe ara­gaz timp de 5-10 minute. Un pro­sopel sau 5-6 straturi de tifon se îmbi­bă cu lichidul fierbinte şi se aplică pe faţă pentru 30-40 de minute. Masca se face de 2-3 ori pe săptămână.

Mască hidratantă cu flori de Mușețel și Coada-șoricelului

Ingrediente: 2 linguri de flori de Mu­șețel, 2 linguri de flori de Coa­da-șori­celului, 1 morcov mic, 1 albuș de ou.

Mod de preparare și folosire: a­mes­tecați flori­le și opări­ți-le cu 100 ml apă clo­cotită. Lăsați-le să se infuzeze 10 minute. A­mes­­te­cați o lingură de ceai cu al­bușul bă­tut spumă și morcovul ras. Aplicați mas­ca căl­duță pe față, vreme de 15 minute. Clă­tiți-vă apoi abun­dent.

Mască de Mușețel, cu ou și smântână

Mod de preparare și folosire: se fierbe, timp de 5 minute, 1/2 lingură de Muşe­ţel, în 150 ml de apă. Se in­fuzează până la ră­cire şi se strecoară. Lichidul se ames­tecă în cantităţi ega­le cu găl­benuş de ou şi smântână. În­tindeți amestecul pe față și aco­periți-l cu un prosopel umed. Lă­sați să-și facă efectul 15-20 de minute. Se spală cu apă caldă, apoi se unge pielea cu o cremă hi­dra­tantă.

Mască hrănitoare cu Muşeţel şi lapte praf

Ingrediente: 2 linguri de infu­zie concentrată de Muşeţel (se ob­­ține din 3 linguri de Mușețel, opărite cu 250 ml apă), 1 lin­gură de lapte praf, 1 lingură de miere.

Mod de preparare și folosire: se ames­tecă toate ingredien­te­le până se obține o pastă omo­ge­nă. Se aplică pe faţa bine cură­țată, se lasă 15 mi­nute, apoi se spală cu infuzia de Mu­șețel rămasă.

Mască cu Muşeţel, drojdie de bere și propolis

Ingrediente: 2 linguri de infu­zie con­centrată de Muşeţel, 2 lin­gurițe de drojdie de bere, 6 pică­turi de tinctură de propolis.

Mod de preparare și folosire: se amestecă droj­dia cu infuzia de Mu­şeţel (preparată din 3 lin­guri de plantă la 250 ml apă), apoi se adau­gă propolisul. Se ob­ține o pastă care se întinde pe faţă şi pe gât și se lasă până se usucă. Se înde­păr­tează cu apă călduţă. Este excelentă pentru tenul ac­neic, cu pori di­lataţi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian