Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru NICU D. – Brăila, F. AS nr. 1562: „Sufăr de degenerescență maculară”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Degenerescența maculară este o afecțiune oftal­mologică caracterizată prin pierderea vederii centrale și care apare după vârsta de 50 de ani. Netratată, poate duce la pierderea definitivă    a vede­rii. Dacă este descoperită în faze inci­piente, poate fi tratată. În degene­rescența maculară, vederea centrală se estompează în timp, câteodată mai lent, alteori accelerat. Principala cau­ză este degradarea ochiului pe fondul îmbătrânirii. Astfel, apar leziuni la nivelul maculei, partea din spatele ochiului responsabilă pentru vederea clară. Fără a intra în amănunte, trebuie menționat că degenerescența maculară este de două tipuri. De­generescența maculară umedă este o formă    rară, dar mult mai gravă, deoarece vasele de sânge apar sub retină, ceea ce poate duce la spargerea acestora, și la cicatrici maculare. Dege­ne­rescența maculară uscată este o formă comună, în care părți ale maculei devin tot mai subțiri și se formează aglo­merări mici care cresc și deter­mină pierderea ve­de­rii centrale. Dintre cauzele apa­riției acestei afecțiuni se pot men­ționa: moște­nirea genetică, înain­tarea în vârstă, hiperten­siu­nea ar­te­rială, hipercoles­terole­mia, obe­zitatea, alimentația neco­respun­zătoare, expunerea la o sur­să de lumină puternică, fumatul.

Despre manifestările degene­res­cenței maculare nu voi face re­ferire, deoarece vă sunt cu si­gu­ranță cunoscute. Însă despre op­țiu­nile de tratament se pot evi­den­ția următoarele căi terapeu­tice:

* Tratamentul medicamentos constă în ad­mi­nistrarea de medicamente pentru blocarea de vase de sânge neformate și a scurgerii din acestea în degenerescența umedă.

* Schimbarea stilului de viață, o dietă cu multe vitamine și minerale pentru sănătatea vederii, ală­turi de suplimente alimentare adecvate situației.

* Injectarea în ochi a unei substanțe pentru a sto­pa evoluția afecțiunii și îmbunătățirea stării retinei.

* Ca tratament special, aveți la îndemână laseroterapia, cu scopul de a sigila vasele de sânge din care se scurge lichid în interiorul maculei.

* Fotocoagularea, tot cu ajutorul laserului, în care se distrug vasele de sânge care pun probleme de acuitate    vizuală.

Tratament naturist

* Un tratament simplu, dar foarte eficient, pre­supune administrarea unui gram de Lăptișor de matcă, de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni.

* Afine, mâncate ca atare – 300 g, zilnic.

* EPINERV – 1-2 tablete pe zi (inhibitor al glu­tamatului și oxidului nitric, regenerator al siste­mului nervos central și implicit al vederii).

* Remedii complexe pentru degenerescența maculară, cum ar fi: Vision Optimizer, Alpha Li­poic Sustain – 300 mg, Luthein Eyes Advanced, Gink­go biloba – 60 mg, Caroten – 25000 U.I., Astaxantina – 12 mg, Acetyl L-Carnitina – 500 mg, Methylcobolamina – 5000 mg.

S-a remarcat că administrarea uleiului de Can­na­­­bis, care conține CBD (canabidinol), are pro­prieta­tea de a diminua tensiunea oculară și, im­plicit, de­grevarea maculei de presiunea constantă la care este supusă.

Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă te­le­fonic! Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Fac întruna crize de aritmie cardiacă” (Răspuns pentru LAURENȚIU – București, F. AS nr. 1562)

Stimate domn, aritmiile cardiace, cunoscute și sub numele de tulburări de ritm cardiac, se pro­duc atunci când impulsurile electrice care coordo­nează bătăile inimii nu funcțio­nează în mod cores­punzător, astfel că inima bate ori prea rapid, ori prea încet. O variantă naturală la tratamentul medi­ca­mentos prescis de medicul curant este reprezen­tată de gama de produse Imunyze, cu rol de con­so­li­dare a sistemului imunitar. În plus, produsele din gama Imunyze se pot administra concomitent cu produ­sele de sinteză recomandate de medicul dvs. Con­tactați medicii terapeuți din cadrul Cabi­netului de Medicină Complementară Imunyze, care vă pot recomanda un protocol terapeutic adaptat afecțiunii de care suferiți.

Menționez faptul că produsele din gama Imu­nyze sunt naturale, fără efecte adverse, fiind contra­indicate doar persoanelor cu alergie la ouă.

Multă sănătate!

„Caut leac pentru urticarie demografică” (Răspuns pentru T.A. – București, F. AS nr. 1562)

Stimată doamnă, dermato­gra­fismul sau dermografismul este o afecțiune comună benignă a pie­lii, un tip de urticarie fizică, cu­noscută și sub numele de scrierea pielii sau urticarie dermato­gra­fică. Mecanismul exact al dermo­grafismului rămâne incert. Der­mo­grafismul poate apărea la per­soane de orice vârstă, dar este mai frecvent la adulții tineri. O alter­nativă naturală la tratamentele clasice de tip medicamentos ale acestei afecțiuni este gama de produse naturale Imunyze, care au la bază Imunoglobulina Y de tip aviar, al cărei produ­cător sun­tem. Proteinele imunologic active din gama Imunyze asigură în astfel de patologii imuni­zarea pasivă a organismului și au efect de modulare a funcțiilor sistemului imunitar. Pentru recoman­darea unui protocol adecvat, contactați medicii terapeuți din cadrul Cabinetului de Medi­cină Comple­men­tară Imunyze.

Multă sănătate!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„De doi ani sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru DIANA – București, F. AS nr. 1559)

Ion Bobaru

Cistita este o afecțiune des întâlnită la femei. Durerile, usturimile, arsurile sunt simptomele ca­rac­teristice în cistita bacteriană. Recidivele sunt foarte frecvente, mai ales la bolnavii cu diabet insu­lino-dependent. Multe bacterii care provoacă infec­ții urinare au devenit rezistente la marea majoritate a antibioticelor existente. Hemoragiile și firișoarele de sânge din urină de care va plângeți pot fi cau­zate și de alte boli ale aparatului urinar, de aceea un consult efectuat de un medic urolog este absolut necesar, pentru a afla cauza exactă a acestor sân­gerări.

Ca tratamente adjuvante la medicația clasică alopată vă recomand remedii naturiste, folosind următoarele plante medicinale: Zămoșița, Coada-șoricelului, Coada-calului, Păpădia, Urzica.

* Coada-calului – se folosesc tulpinile ae­riene

Decoct: se beau câte 2 ceşti de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

* Zămoșița – se folosește partea aeriană a plantei.

Decoct: se beau câte 2 ceşti de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

* Coada-șoricelului – se folosesc inflores­cen­țele.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, du­pă masă.

* Păpădia – se folosesc frunzele sau rădă­cinile sub formă de infuzie, dacă sunt frunze, sau decoct, dacă sunt rădăcini.

Infuzie (decoct): se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

* Urzica – se folosesc frunzele uscate.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, în­dulcite după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

Primăvara, sunt indicate cure cu frunze proas­pete de Urzică, sub formă de piureuri. Zeama ră­masă după fierberea urzicilor se poate bea, câte 2 cești pe zi.

Farmacia Faltis prepară capsule cu metenamină și albastru de metilen, două chimioterapice care se foloseau în infecțiile urinare înainte de apa­riția antibioticelor. De asemenea, pen­tru a stopa sân­ge­rarea, se pot folosi capsule cu antipirină.

* Preparatele farmaceutice din flori de Echi­na­cea sunt folositoare pentru creșterea imuni­tății în infecțiile urinare repetate.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndul­cit după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier, cu plata ramburs la pri­mirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian