Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MAI

Foto: Shutterstock

– Cea de-a doua eclipsă a anului se produce pe 5 Mai și este o eclipsă de Lună în Scorpion. În preajma acesteia simțim nevoia de-a ne proteja sănătatea, îndeosebi stomacul. Tot la capitolul sănătate, suntem predispuși în primul rând către probleme circulatorii venoase, deci ar trebui să evităm mișcările prea solicitante. Pe de altă parte, ca urmare a eclipsei (ale cărei efecte durează circa o lună), putem identifica ocazii inedite de-a ne asigura sau păstra bunurile, eventual cu ajutorul unor prieteni. În sensul acesta, ne este de folos și revenirea lui Mercur în mișcare directă, pe 16. Aflându-se într-un semn asociat cu banii, el ne permite să semnăm contracte avantajoase. Altă veste bună e că Marte, guvernatorul acestui an, pleacă pe 20 din Rac, unde s-a simțit cât se poate de ne­lalocul lui. Odată cu intrarea lui în Leu, energicul Marte poate începe în fine să arate cât de priceput e la decizii. În Rac rămâne Venus, căreia îi revine misiunea de-a împăca râcile apă­rute în familie. Marele benefic Jupiter schimbă și el locul pe 16, trecând de partea semnelor de pământ, odată cu intrarea în Taur, pe 17. Nu doar aceștia, ci și Fecioarele și Capricornii vor avea motive de mulțumire, mai ales pe plan material. De pe urma acestei schimbări de poziție vor avea de câștigat și semnele de apă (Racul, Scorpionul și Peștii).

BERBEC

Ocrotiți de Jupiter

Folosiți-vă din plin de ulti­mele săptămâni, cât timp vă bucurați de prezența marelui bene­fic Jupiter în semnul dvs., inițiind sau dezvoltând proiecte personale. Dacă este ceva ce vă doriți din suflet, acestea pot să se desfășoare pe o perioadă de până la 12 ani. În relațiile de familie sau chestiunile legate de gospodărie, stăpânul dvs., Marte, nu v-a fost de folos, deoa­re­ce traversa semnul Racului, arătând dificultăți, eventual stricăciuni sau chiar accidente. Din 21 încolo, aces­­te probleme pot fi înlăturate sau se pot rezolva chiar de la sine.

BANI: Odată cu intrarea lui Jupiter cel prosper în Taur, pe data de 17, mai multe contracte, care dintr-un motiv sau altul nu putuseră fi sem­nate până atunci, încep să se finali­zeze. Și e posibil ca tocmai întâr­zie­rile să ducă la clauze mai fa­vorabile.

CARIERĂ: Este posibil ca un șef care a trebuit să se retragă, poate și din pricina unor acțiuni ale dvs., să vă poarte sâmbetele și să vă pân­deasă greșelile. Atenție mai ales în ultima săptămână a lunii.

DRAGOSTE: Marte în Leu, din 21, e pasionat și iubăreț și câtuși de puțin platonic. Dacă vă doriți copii, e o perioadă propice concepției.

SĂNĂTATE: Atenție ce mâncați în preajma eclipsei de Lună din 5, deoarece tot ceea ce este toxic vă afectează mai puternic ca de obicei. Atenție și la eventuale semne de in­fecții urogenitale.

TAUR

Dragoste de viață

Mulți dintre dvs. au fost preo­cupați serios de spiritualitate, atât pe parcursul anului trecut, cât și de la începutul acestui an. Ați dus o existență mai retrasă, dar acum a venit momentul să luați cu dvs. darurile do­bândite ca urmare a acestor demersuri și să le împărtășiți și altora. Acest lu­cru se va întâmpla ca urmare a intrării lui Jupiter în semnul dvs. în data de 17. Marele benefic în semnul dvs. vă în­zestrează cu o bunăvoință calmă și vă redă dragostea de viață. Lumea ma­­terială își recâștigă farmecul în ochii dvs., mai ales bucatele gustoase, care vă pot rotunji silueta. Cu comu­ni­carea intrați în normal începând din 16, când Mercur în semnul dvs. își reia mișcarea directă.

BANI: Venus în Gemeni vă umple buzunarele fără prea mult efort până pe data de 7. Soarele în același semn din 22 vă dă idei creative, dar vă pune mai serios la treabă.

CARIERĂ: Ambițiosul Marte, intrat pe 21 în Leu, vorbește despre faptul că vă investiți energia mai degrabă în pro­­iecte casnice decât de ordin pro­fe­sio­nal. Aveți însă parte de persoane care vă țin spatele, cel puțin până pe 16.

DRAGOSTE: Perechea vă poate fa­ce fițe în jurul eclipsei de Lună din Scor­­pion, din 5. Ascultați ce are de spus, îna­inte de a o pune la punct.

SĂNĂTATE: Lipsa de măsură la mâncare și băutură poate duce nu doar la kilograme în plus, ci și la tensiune arterială crescută.

GEMENI

Jucăuși și seducători

Micul benefic Venus, care vă traversează semnul până pe 7, vă face și mai jucăuși, și mai se­ducători. Răspândiți voioșie pe unde treceți, iar creativitatea dvs. este crescută. Soarele intră în semnul dvs. pe 21, iar odată cu el, vi se trezește dorința de afir­mare. Vă puteți pune în va­loa­re calitățile sociale alături de Marte, care tot pe 21 intră în Leu. Sub nicio formă nu pu­teți fi trecuți cu vederea la întrunirile cu prietenii. Doar la șofat ar fi bine să renunțați în preajma acestei zile. Vă vine ușor să dați tonul pentru diverse inițiative cu amicii sau prin vecini – acestea vor fi bine primite.   

BANI: Ideile impulsive care vă vin până pe 20 nu sunt neapărat bune. Dar din 8 încolo, unele dintre ele pot fi selectate, cu condiția să vă con­sultați cu cineva obiectiv. Dacă le alegeți pe cele potrivite, banii se pot materializa pe final de lună.

CARIERĂ: Prezența lui Saturn în Pești face ca șefii să nu vă mai trea­că cu vederea greșelile ca în trecut. Corectivele pot in­terveni mai ales la sfârșitul lunii. Relațiile cu colegele pot fi complicate în preajma eclipsei din 5.

DRAGOSTE: Sunteți puși pe flirturi până pe 7 și pre­dis­puși la scurte pasiuni după 20. Acestea sunt de evitat.

SĂNĂTATE: În ciuda accentuatei nevoi de mișcare, după 16 poate apă­rea o tendință de îngrășare. Eclip­sa din 5 vă poate da stomacul peste cap.

RAC

Tandrețe și pasiune

Nu doar dvs. așteptați cu ne­răbdare ca impetuosul Mar­te să vă lase în pace, și reciproca e valabilă. Așa că încercați să suportați cu stoicism stările de irascibilitate pe care vi le mai poate trezi până pe 20 și să nu le descărcați asupra cui se nime­rește. Astfel vă veți bucura de un context mai liniștit, când el se va muta în Leu. Călătoriile și studiile nu merg așa cum v-ați dori, din pri­cina eclipsei de Lună din Scorpion, din data de 5. În cazul în care sunteți la drum, abțineți-vă de la mâncăruri exotice sau altercații cu femeile. Da­că studiați, atenție să nu intrați în sens negativ în vizorul unei pro­fe­soare.

BANI: Așteptați câteva zile după ce Marte intră în Leu (pe 21), pentru a găsi distanța necesară în privința no­ilor inițiative pe care doriți să le pu­neți în practică. Cele de pe final de lună se anunță inspirate.

CARIERĂ: Ar trebui să pu­neți la punct planurile pen­tru dezvoltarea statutului dvs. pro­fesional până pe 16, in­clu­siv. În culise, sunteți vorbiți de bine, mai ales de femei.

DRAGOSTE: Știți să îmbinați tan­drețea și pasiunea mai ales între 8 și 20. Ulterior, predomină roman­tis­mul.

SĂNĂTATE: Ocupați-vă de îngri­jirea corporală până pe 7. Cardiacii ar trebui să se menajeze, începând din 21.

LEU

Evitați capcanele

P ână pe 20, s-ar putea să vă simțiți persecutați. E posibil, ba chiar probabil, ca niște ina­mici ascunși să încerce să vă în­tindă tot felul de capcane. Ca întot­dea­una când con­flic­­tele nu se duc pe față, lupta e mai greu de pur­tat, deci sin­gurul sfat rezo­nabil este să nu re­acționați intem­pestiv la di­verse tipuri de acuze sau alte pro­vocări. Pentru că ele sunt regizate din umbră. Ulterior, lu­crurile se întorc ra­dical în favoarea dvs., căci Marte intră în semnul dvs., iar Venus în Rac neu­tralizează veninul dușmănoșilor.   

BANI: Cei care au început să pună în practică un plan pe termen lung sau au încheiat un contract nu foarte bănos, dar stabil, vor putea beneficia de situa­ții favorabile, datorate prietenilor, în special în preajma datei de 9.

CARIERĂ: Evitați pe cât posibil dis­cuțiile în contradictoriu cu șefii, până pe 16 inclusiv, căci doar du­pă aceas­tă dată vă puteți înțelege ca lumea.

DRAGOSTE: Pluton, retrograd în Vărsător, din data de 2, vine să răs­colească amintiri ale unor si­tua­ții emoționale intense, pe care pe­re­chea dvs. nu a reușit (încă) să le de­pă­șească. Burlacii zodiei fac cu­ceriri în cercurile sociale, până pe 7.

SĂNĂTATE: Migrenele și puseele de tensiune pot fi deosebit de supărătoare la mijlocul lunii, dar se liniștesc după 20, când și problemele de hiperaci­ditate stomacală se calmează.

FECIOARĂ

Tensiuni în cercul de prieteni

În primele zile ale lunii, mai ales în preajma eclipsei de Lu­nă din 5, e important să luați aminte cu strictețe la regulile de circulație. Mai ales partenerii de trafic femei ar putea să provoace încurcături. Tot cu femeile ați putea intra în conflict, da­că fac parte dintre rubedeniile dvs. sau vă sunt vecine. Mai bine le dați dreptate decât să vă lăsați provocați. Tensiunile care există în cercul de prieteni cu anumiți bărbați își pot gă­si o rezolvare diplomatică, odată cu intrarea lui Venus în Rac, pe 8, care vine să-l calmeze pe tempera­men­talul Marte. Dacă sun­teți născuți în primele zece zile ale zodiei, vi se pot oferi ocazii de a vă re­marca public din 16 încolo, sub egida lui Jupiter.

BANI: Ocupați-vă de dezvoltarea controlată a afacerilor dvs. până pe 16. Păstra­ți-vă realismul.

CARIERĂ: Venus în Gemeni vă aju­­tă să comunicați într-o manieră pri­etenoasă și în același timp crea­tivă cu șefii, până pe 7 inclusiv. Din 21, un competitor poate începe să uneltească împotriva dvs.

DRAGOSTE: Mulți dintre dvs. re­câștigă încrederea în perechea lor, care nu mai face atâtea fițe și în­țelege mai bine prioritățile cuplului.

SĂNĂTATE: Începând din 21, ar trebui să vă supravegheați tensiunea și să fiți pregătiți să tratați eventuale migrene.

BALANȚĂ

Copleșiți de iubire

Încă dinainte de eclipsa parțială de Lună din Scorpion, de pe 5 Mai, dvs., care aveți o aple­care naturală către modă și artă, ați putea constata că vi se schimbă preferințele. Puteți alege, de exem­plu, culori mai întunecate decât pastelurile care vă plac de obicei, sau să optați pentru îmbrăcăminte mai sexy. Până pe 7 inclusiv, călătoriile și relațiile cu străinătatea vă pot aduce multiple avantaje. Im­pli­­cați-vă cu curaj în activitățile inițiate în grupul dvs. de prieteni, începând din 21. N-ar strica să ini­țiați chiar dvs. vreun proiect, care va ieși probabil bine.

BANI: Alt efect al eclipsei din 5 este nevoia de a reconsidera felul în care vă folosiți veniturile di­recte. Din 16 încolo, Mercur retrograd avertizează asupra încheierii de înțelegeri contractuale.

CARIERĂ: Tendința de a reacționa impulsiv, marcantă până pe 7, ar trebui controlată, căci de abia în intervalul 8-20 spiritul întreprinzător se îmbină optim cu creativitatea antreprenorială.

DRAGOSTE: E cazul să apreciați din plin nu­meroasele și exuberantele dovezi de dragoste pe care vi le oferă tovarășul dvs. de viață. Balanțele sin­gure pot fi în situația în care încearcă să se des­prindă de o relație pasională, mai mult decât com­plicată.

SĂNĂTATE: Cei cu probleme reumatismale se pot trezi în jurul lui 4 că le scârțâie umerii și îi dor labele picioarelor.

SCORPION

Spor la bani

Eclipsa de Lună din semnul dvs. de pe 5 le afectează în primul rând pe femeile zodiei. Bărbații ar trebui să fie atenți cum se poartă cu femeile din familie, mai ales cu mama. Femeile se pot manifesta cu mai multă asertivitate ca de obi­cei, rămânând totuși rezonabile. Se poate discuta cu ele și se poate cădea de acord asupra unor pro­bleme spinoase, care până acum nu au fost adresate deloc sau au fost abordate doar superficial. Indife­rent de sex, Scor­pionii pot adulmeca anumite ris­curi, ceea ce le permite să se ferească de necazuri.

BANI: Sume mulțumitoare de bani vă intră în cont fără efort până pe 7. Deveniți mai activi la capitolul afaceri din 21, posibil la îndemnul unui personaj autoritar, pe care-l respectați.

CARIERĂ: Intrarea lui Marte în Leu pe data de 21 vă trezește ambiția de a reuși. E însă de preferat să duceți mai departe ideile creative ale șefilor, decât să încecați să le impuneți pe ale dvs. Echipa dvs. vă susține până pe 16.

DRAGOSTE: Comunicarea cu partenerul de cuplu se îmbunătățește semnificativ din 16 încolo, când Mercur iese din mișcarea retrogradă și marele benefic Jupiter își face intrarea în Taur. Partenerul e deschis, cald și cooperant. Poveștile de amor se încheagă.

SĂNĂTATE: În preajma eclipsei, stomacul este deosebit de sensibil la toxine. Venele pot deveni fragile din cauza compoziției sângelui.

SĂGETĂTOR

Geloziți și invidiați

Începând din data de 2, com­portamentul ce­lor din anturaj v-ar putea ridica niște semne de între­bare. Să știți că nu sunteți paranoici. Din diverse mo­tive, unii sau alții dintre ei ar putea fi cuprinși de invidie sau gelozie față de dvs., pe care nu îndrăznesc să le manifeste direct. În­trebați, fără a insista, dacă există motive pentru com­porta­mentul lor schimbat. Motive de bucurie aveți din 21, când Marte vă deschide drumurile, la propriu și la figurat. S-ar putea să plecați în străinătate pe nepusă masă sau să fiți împinși în față la o ocazie oficială.

BANI: Dacă nu v-ați aruncat până pe 7 cu capul îna­inte într-o afacere (cam riscantă), vă puteți lan­­sa, cu șanse de reușită, într-un proiect nou, între 8 și 20.

CARIERĂ: Ocupați-vă de rezolvarea docu­men­telor rămase restante, până pe 16, când Mercur redevine direct în Taur. Odată ajunși la zi, Jupiter vă va propulsa înainte, iar acest avânt vă va sus­ține aproape un an.

DRAGOSTE: Venus aduce tandrețe în cuplurile stabile până pe 7, însă din 21 perechea dvs. poate deveni cam autoritară. Relațiile de iubire se mai potolesc în intensitate după 16.

SĂNĂTATE: Mare grijă la stomac sau la toxi­nele care vă pot afecta circulația venoasă, în preaj­ma lui 5. Contracarați imediat simptomele febri­le, temperatura poate urca brusc. Bolile pot de­buta direct printr-o fază acută.

CAPRICORN

Luna familiei

Tot ceea ce întreprindeți pentru sau împreună cu familia poate reuși cum nu se poate mai bine, până pe 16 inclusiv. Poate fi vorba despre o afacere de familie, achiziții făcute în numele aces­teia sau reușite ale unor membri ai familiei dvs. Anu­mite relații confuze sau ambigue, existente între dvs. și rudele de gradul trei ori vecini, încep să se limpezească, mai ales către mijlocul lunii. Dar dvs. sunteți cei cărora vă revine misiunea de a adu­ce clarificările necesare. În preajma eclipsei de Lu­nă din 5 e bine să evitați dispute cu femeile predis­puse la bârfe din cercurile dvs. sociale.

BANI: Unii dintre dvs. se gândesc la posibilitatea de a schimba ceva cu privire la sursele directe de ve­nituri. Din 21, poate apărea ocazia de a iniția o nouă afacere, alături de cineva energic.

CARIERĂ: Cele mai plăcute interacțiuni cu colegii se întrevăd până pe 7. Sunteți versatili și creativi și din 21 încolo, dar puteți fi și severi.

DRAGOSTE: Ascultați -vă partenerul până pe 16, căci Mercur retrograd îl forțează să își verbalizeze nemulțumirile. Aceasta este premisa de a vă bucura de Jupiter în Taur, din 17, consolidându-vă relația. Evitați certurile.

SĂNĂTATE: Energie armonioasă aveți până pe 7. Din 21 inima și coloana vă pot necăji.

VĂRSĂTOR

Sub imperiul emoțiilor

După data de 2, vă puteți afunda în niște emo­ții pe care nu reușiți să le controlați, de o intensitate cum e posibil să nu o mai fi trăit pâ­nă acum. Responsabil este Pluton, stăpân peste in­conștientul personal, care intră în mișcare retro­gradă în semnul dvs., răscolind traume vechi. Până pe 16, puteți avea discuții deosebit de folositoare cu amicii dvs., dintre care mai cu seamă unul vă poate oferi înțelegerea și explicațiile necesare pentru a pricepe transformările esențiale prin care treceți vrând-nevrând.

BANI: Saturn vă ajută, mai ales până la mijlocul lunii, să aveți o idee mai clară despre felul în care ar fi bine să vă gestionați veniturile directe, mai ales dacă ați cheltuit cam mult pe distracții sau chiar la jocuri de noroc.

CARIERĂ: Să știți că nu obțineți rezultate mai bune din partea colaboratorilor dvs. adoptând un comportament autoritar. Dimpotrivă, efectele pot fi contrare, până pe 7. Ulterior, Venus vă ajută să îi motivați, folosind metode adecvate.

DRAGOSTE: Povești romantice pot fi începute sub auspiciile lui Venus, până pe 7, dar din 21, vă lă­muriți că persoana iubită are și o personalitate puternică. Partenerul de viață vrea să facă regulile în relație, după 20.

SĂNĂTATE: Durerile de cap pot fi surde, dar ne­plăcute până pe 7, după care energia se armoni­zează, iar între 8 și 20 sunteți în formă.

PEȘTI

Toxic și toxine

N-ar trebui să plece la drum lung în preaj­ma eclipsei de Lună din Scorpion, din 5. Dacă n-aveți încotro, aveți mare grijă la ce mân­cați și ce beți, deoarece sunteți mai sensibili la to­xine ca de obicei, iar dacă vă certați cu femei, și acestea se pot dovedi… toxice. Tot acum e o pe­rioadă în care vă e greu să vă concentrați asupra învățăturii și e de asemenea riscant să vă aven­tu­rați în afirmații publice cu tentă puternic emo­țio­nală. Fiți rezervați în discuțiile cu cei din an­turaj, până pe 17. Lăsați-i să se exprime, chiar dacă n-au dreptate, dacă doriți să vă bucurați de o pe­rioadă de liniște de circa un an, începând din 16.

BANI: Există posibilitatea ca până pe 16 inclusiv să vă sporiți sursele de venit. Întrebați-vă însă cu seriozitate dacă vă puteți achita onorabil de toate obligațiile noi.

CARIERĂ: Mai ales din 2, simțiți că unora le displace simpatia de care vă bucurați. Ideal e să vă păstrați modestia și să nu deveniți autoritari cu colegii, după 20.

DRAGOSTE: Persoana iubită vă poate călca pe nervi până pe 7, dar ulterior intervine Venus și aplanează conflictele. Față de perechea dvs., vă purtați mai responsabil, de când cu Saturn în semnul dvs. Acesta atenuează chiauneala în care trăiți de mulți ani sub influența lui Neptun.

SĂNĂTATE: Atenție la orice semn de infecție urogenitală. Capul și coloana vă pot durea din 21 încolo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian