Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am infecție urinară cu E.coli și Candida” (Răspuns pentru IOANA GH. – Brașov, F. AS nr. 1554)

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021/210.41.64, 0766/56.46.69 e-mail: [email protected] www.focdevara.ro

Cum se manifestă infecțiile urinare și din ce cauze apar?

Acestea pot apărea în principal din cauza unei infecții bacteriene din uretră. De ase­menea, alte cauze pot fi: con­dițiile climatice (dacă se stă în con­diții de frig), dacă sunt consumate băuturi alcoolice, alimente condi­mentate puternic (de exemplu, con­sumul în mod repetat de prăjeli, ardei iute, o alimentație săracă în fructe și consum redus de lichide), din cauza oboselii etc. Această afecțiune se întâlnește în mod frecvent la femei.

Se manifestă prin durere pu­ternică, usturime, arsuri, mi­ros puternic al urinei și uri­nat des.

Ce trebuie să faceți în situația aceas­ta?

* Beți multe lichide, printre care și suc de afine.

* Mâncați cât mai multe legume și fructe.

* Spălați zona genitală la duș, nu în cadă.

* Dacă suferiți de infecție urinară cronică, evitați contac­tele sexuale.

Ce nu trebuie să faceți!

* Nu consumați alimente hiperstimulante (con­dimente, prăjeli).

* Nu consumați cafea sau alcool.

* Nu purtați lenjerie strâmtă sau pantaloni-colanți.

Ceaiuri utile:

* Beți de 3 ori pe zi ceai de Mătase de po­rumb (100 g plantă la 500 ml apă fiartă).

* Beți de 3 ori pe zi ceai verde.

* Suc de țelină. Beți câte 50 de ml de 3 ori pe zi.

* Ceai din soia verde: fierbeți într-un litru de apă 200 g de soia verde, timp de o oră. Beți de 3 ori pe zi.

* Mâncați cât mai mult pepene roșu, afine, roșii, castraveți, cireșe, struguri, dovlecel verde.

* Ceai din Caprifoi (Mâna Maicii Domnului) 30 g în amestec cu 10 g Lemn-dulce. Se toarnă apă fierbinte, se lasă la infuzat, se strecoară și se consumă.

* Ceai de Păpădie, Mușețel sau Sunătoare – o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită. Se bea de 3 ori pe zi.

Tratamente:

* Aplicați pe zona ombilicului comprese calde sau o centură cu un amestec din 10 plante (acționează asupra imunității organismului, echi­librează energiile yin și yang). Purtarea aces­tei centuri combate infecțiile urinare repetate, in­continența urinară, cistita, candidoza, bacteria E.coli și protejează aparatul urinar.

* Acupunctură.

* Produse din plante chinezești: NIAO GAN NING, ceai special, care ajută la tratarea infec­țiilor urinare cu E.coli, tratamentul cistitei, can­didozei, incontinenței urinare, nisip și calculi renali, afecțiuni ale prostatei sau ale vezicii uri­nare.

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

„Sufăr de hiperplazie benignă de prostată” (Răspuns pentru ION ORSAN – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1554)

Stimate domn, prostata este o glandă locali­zată imediat dedesubtul vezicii urinare, în­con­joară tractul urinar, având mărimea unei nuci și cântărind în medie 11 g. Prostata pro­duce lichidul seminal și contribuie la procesul de ejaculare și de retenție a urinei. Hiperplazia benig­nă de pros­tată este o tulburare a țesu­tului pros­tatei, o creș­tere a numărului celulelor, fapt ce duce la pro­bleme în procesul urinar. Nu este același lucru cu carci­nomul prostatei, care este un proces ma­lign, dis­tructiv, totuși hiperplazia be­nignă de prostată în sine poate avea, și ea, complicații grave. Cauzele sunt neclare, dar tes­tosteronul, hormonul care este metabolizat și în prostată, pare să joace un rol foarte im­portant.

Factori de risc:

* Obezitate și sindrom metabolic – sindromul me­ta­bolic este o tulburare ce constă în re­zistență la insu­lină, into­le­ranță la glucoză și obezitate.

* Factorul genetic – joa­că un rol important. Rudele de gradul întâi ale pacienților diag­nosticați cu această boală au un risc de 4 ori mai mare de a o face și ei.

Hiperplazia benignă de pros­tată afectează circa 50% din bărbații cu vârsta de peste 50 ani, crescând până la 80% la cei cu vârste de peste 70 ani și 90% la cei cu vârsta de peste 85 ani. Majoritatea cazurilor sunt asimpto­matice, fiind descoperite doar la autopsie. Totuși, mărirea prostatei poate avea efectul unui clește pe uretră (canalul urinar), obstruând parțial sau total fluxul urinar.

Simptome:

* Nevoia de a urina des, atât ziua cât și noap­tea, cu volum urinar mic.

* Dificultate în inițierea procesului de uri­nare, jet urinar slab sau întrerupt.

* Golirea incompletă a vezicii, senzația că mai rămâne urină în vezică, indiferent de cât ori se urinează.

* Tulburări de dinamică sexuală – disfuncție erectilă și de ejaculare.

Complicațiile bolii includ retenția urinară acută sau cronică, cea din urmă du­când uneori la afec­­tarea rini­chiului; in­fec­ții urinare, uro­litiază (calculi urinari), he­maturie (sânge în urină).

Posibile abordări naturiste:

* Pierdere în greutate – scăderea greutății cor­pului poate împiedica dez­voltarea bolii.

* Renunțare la cafea – care este un posibil iritant pentru vezica urinară și crește pro­ducerea de urină.

* Renunțarea la alcool    – pro­voa­că urinare sporită, ceea ce poate agrava simptomele bolii.

* Evitarea alimentelor condi­mentate – pot irita vezica biliară.

* Dietă bogată în legume și fruc­te, cu mai puține grăsimi ani­male. Elimină inflamația.

* Fără lichide seara – pentru a evita urinarea frecventă în timpul nopții.

* Evitarea băuturilor acidulate.

* Activitatea fizică este importantă în men­ținerea unei greutăți ideale și în reducerea infla­mației în corp. Inflamația poate contribui la pro­blemele prostatei.

* Căldură la picioare și în zona abdominală – frigul provoacă nevoia de urinare.

* Programarea urinării – reținerea prea mult a urinei poate dăuna vezicii și uretrei.

* Plante medicinale – semințe de dovleac (Cucurbita pepo), ace de pin (Pinus pinaster), cireașa africană (Prunus africana), secară sunt de folos în tratamentul acestei afec­țiuni.

* Acupunctura – ajută foarte mult, mai ales din punct de vedere simptomatic.

* Homeopatia – este de mare ajutor în pro­blemele legate de prostată. Agnus castus, Sabal serrulata, Selenium, Thuja sunt câteva remedii de prim ajutor, însă, din experiență proprie vă confirm că un tratament constituțional alcătuit special pentru dvs., în funcție de parametrii fizici și psihici, ar fi ideal.

Vă urez succes!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Nu pot scăpa de bacteria Helicobacter pylori ” (Răspuns pentru FĂNICA D. – Iași, F. AS nr. 1566)

Carmen Ponoran

Pentru că nu au dat rezultate curele cu anti­biotice, vă propun să încercați curele cu extracte gemoterapice. Fiind însă vorba de o gastrită cronică, cu mucoasele stomacului afectate de peste 8 ani, va trebui să aveți răbdare pentru apariția ame­liorării și instalarea stării de bine. Au fost documentate rezultate foar­te bune în tratarea gastritei și chiar a ulcerului gastro-duodenal, cu extractele gemoterapice din muguri de Smochin și muguri de Arin negru, în cure prelungite de cca 6 luni.

De asemenea, Extractul din mlădițe de Iarbă neagră, asociat celorlalte două gemoterapice, poate fi util inclusiv pentru eradicarea Helico­bacter pylori. Vă recomand să luați Extractul din muguri de Smochin dimineața și seara, câte 2 ml, cu 30 de minute înainte de masă, iar Extractul din muguri de Arin negru și Extractul din mlădițe de Iarbă neagră, câte o dată pe zi fiecare, câte 2 ml, la distanță de mese.

Pentru că locuiți în Iași, puteți apela la doam­na dr. Mălina Ciumașu Rîmbu, cu specializare în gemo­terapie și ho­meopatie (homeopatia vă poate ajuta, de ase­menea), care vă poate îndruma în conducerea tratamentului perso­na­li­zat pentru dumnea­voas­tră.

Multă sănătate vă do­resc!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian