Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Au înflorit Salcâmul și Liliacul

– Două flori transformă luna Mai în regal: Salcâ­mul și Liliacul. Minuni ale naturii, ele își mută frumu­sețea pe chipul femeilor care cred în puterea lor. Magie de primă­vară! –

Flori de Liliac

Loțiune tonică

Foto: Shutterstock – 2

Ingrediente: 2 linguri flori proas­pete de Liliac, o cană de apă.

Se opăresc florile de Liliac cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Lichidul obţinut este o loţiune ideală pentru față şi corp. Curăţă, revigorează şi to­nifică pielea. Se prepară proaspăt sau se păstrează la rece, nu mai mult de patru zile.

Comprese hidratante pentru decolteu

Ingrediente: infuzie de flori de Liliac, comprese din tifon.

Înmuiați bucățile de tifon în cea­iul de flori de Liliac și acoperiți-vă decolteul cu ele bine îmbibate. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi apli­cați o cremă hidratantă. Tonifică pie­lea și o păstrează elastică.

Ulei de Liliac

Ingrediente: flori proaspete de Li­liac, ulei de mig­dale sau măsline.

Umpleţi un bor­can cu flori proas­pete de Liliac desprinse de pe cior­chine şi turnaţi peste ele ulei, cât să le acopere. În­chideţi ermetic va­sul şi puneți-l la soare timp de două săptă­mâni. Filtraţi uleiul și păstrați-l la rece, în recipient de sticlă închis er­metic.

Se aplică pe corp, după duş, cu ma­saj uşor, până intră în piele. Sur­plusul se şterge cu şerveţele.

Scrub cu Liliac

Ingrediente: două linguri flori și frunze de Liliac uscate, transformate în pulbere, două linguri iaurt, o lin­gură argilă.

Amestecaţi ingredientele într-un bol, aplicați pasta umedă pe obraz cu mişcări circulare, timp de câteva mi­nute. Clătiţi apoi cu apă. Se foloseşte imediat după preparare.

Îndepărtează celulele moarte, mă­reşte irigarea cu sânge a pielii, lă­sând-o luminoasă şi suplă.

Flori de Salcâm

Mască cu flori de Salcâm

Ingrediente: o mână de flori de Salcâm proaspete sau uscate, două linguri apă minerală, puțină argilă sau făină de migdale.

Introduceți florile în blender, adă­u­gați apa peste ele și mixați-le, fă­când din ele o pastă. Se poate îngroșa, adăugând puțină argilă sau făină de migdale. Aplicați masca pe față, lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clăti­ți-vă cu apă călduță.

Are efect calmant, antiinflamator şi împotriva îmbătrânirii.

Flori de Salcâm cu miere

Ingrediente: 4 linguri de miere, 4 linguri flori de Salcâm proaspete sau 3 linguri de flori de Salcâm uscate și mărunţite.

Se amestecă mierea cu florile de Salcâm şi se pune la macerat 3-4 zile.

Preparatul obţi­nut se întinde pe faţă şi pe gât, cu ma­saj uşor. Se lasă să acţio­ne­ze o jumătate de oră, apoi se spală.

Dă elasticitate şi supleţe oricărui tip de ten, estompează ri­du­rile, dă cu­loare o­bra­zului palid.

Apă de Salcâm

Ingrediente: 4 lin­guri flori de Sal­câm, apă.

Se pun la mace­rat, de seara până di­mineața, două lin­guri de flori de Sal­câm, în jumătate de ceaşcă de apă. Două linguri de flori de Salcâm se opă­resc, separat, cu jumătate de ceaş­că de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se ames­tecă cu maceratul rece de Sal­câm şi se păstrează la frigider până la 4 zile.

Se loţionează fața, gâtul şi decol­teul proaspăt spălate, în fiecare seară, sau se pot aplica comprese calde pe faţă şi pe gât, timp de 15 minute.

Calmează, tonifică şi catifelează tenul. De asemenea, apa de Salcâm e emolientă şi decongestionantă în ca­zul cuperozei – vinişoare pe nas şi pe pomeţi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian