Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Să nu uităm Trandafirii…

– Rețete pentru piele matură –

Foto: Shutterstock

Din puzderia de flori lăsate de Dumnezeu pe pământ, Tran­da­firii au fost dedicați frumuseții femeilor aflate la vârstă matură. Un dar minunat, pe care cine îl folosește la timp își prelungește tinerețea obra­zului. Prima recomandare este să nu vă lipsească din casă Apa de Tran­dafiri, pe care o găsiți în parfumerii. Se prepară în distilerii și este cel mai bun tonic pentru obraz.

Loțiunea cu Trandafiri a reginei Maria

– Pe lângă frumusețea ei naturală și eleganța cu care cucerea pe oricine, regina României avea și rețete secrete de tinerețe veșnică. Una dintre ele este cea de mai jos –

Ingrediente: o mână plină de petale uscate de Trandafir, 250 ml vin alb natural, un vârf de cuțit de pulbere de alaun (potassium alum – se găsește la farmacie).

Mod de preparare: Se culeg pe­tale de Trandafir (ne­­stro­pite cu in­secticid) și se pun să se usuce la um­bră câteva zile. – Se încăl­zește ușor vinul, se pun în el petalele flo­rilor și se acoperă va­sul cu un capac. Se lasă pe fla­cără mică vreme de 10 minute, dar fără să dea în clo­cot. Apoi se pune totul într-un vas de porțelan și se lasă la macerat pes­te noapte. – A doua zi se stre­coară lichidul și petalele se storc bine în el. – O lin­gură de macerat se în­fier­bântă bine și se dizolvă în el praful de alaun. – Se amestecă to­tul, se pune într-o sticlă de cu­loare închisă și se scutură bine.

Se curăță fața de două ori pe zi, cu un tampon. Lo­țiunea de Tran­dafiri are efect pu­ternic de îm­prospătare a pielii și de toni­fiere.

Mască revitalizantă, cu petale de Trandafiri

Ingrediente: un pumn plin de petale de Trandafiri (netratați cu în­grășăminte sau substanțe anti-dău­nă­tori), câteva picături de apă de Tran­dafiri.

Mod de preparare: – Pisați pe­talele de flori într-o piuliță și adăugați apă de Trandafiri, picătură de pică­tură, până ce amestecul are consis­tența unei măști nu prea subțiri. – În­tindeți-vă pe pat și aplicați petalele pe obraz, inclusiv pe pleoapele închise. – Apăsați ușor cu degetele, pentru ca substanțele conținute în petale să pătrundă în piele și stați relaxate 15 minute. Clătiți-vă apoi fața cu apă. Apa de Trandafiri poate fi înlocuită cu suc proaspăt de castraveți.

Notă: se folosesc, obligatoriu, doar petale de Trandafiri netratați, culeși din grădină. Florile cumpărate din comerț conțin pesticide.

Pudră din flori de Trandafiri și Lavandă

Ingrediente: 100 g amidon de porumb, 50 g bicarbonat de sodiu, 25 g petale uscate de Trandafiri, 25 g flori uscate de Lavandă, 2 picături ulei esențial de Trandafiri și 2 pică­turi de ulei esențial de Lavandă.

Mod de preparare: Puneți într-un mixer petalele uscate de flori, amidonul și bicarbonatul, și transfor­mați-le într-o pudră fină. Adău­gați uleiurile esen­ția­le, pică­tură de pică­tură și mi­xați din nou. – Cerneți pudra printr-o sită fină și puneți-o într-un re­cipient curat (cutie din plastic cu ca­pac). Pudrați-vă fața, gâtul și de­colteul, cu ajutorul unui disc de vată.

Notă: pudrele cosmetice din co­merț conțin adeseori aluminiu, o sub­stanță care poate crea probleme de să­nătate. Alternativele vegetale sunt la fel de eficiente, în plus, colorează obra­zul în nuanțe de roz.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian