Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de gușă multinodulară” (Răspuns pentru A. LUCACIU – Timișoara, F. AS nr. 1239)

Foto: Shutterstock

În anumite cazuri este posibilă evitarea opera­ției, cu con­diția să urmați un tratament naturist adecvat și sub su­praveghere medicală permanentă. Efecte foarte bune asu­pra tiroidei au următoarele plante: Roiniță, Lichen de pia­tră, Sânziene, Talpa-gâștei, Ciuboțica-cucului, Coada-șo­ricelului. De­oa­rece prin fierbere foarte multe din prin­cipiile active ale plantelor sunt distruse, vă recomand să amestecați plantele indicate în proporții egale, să le mă­cinați prin mașina de cafea și să luați din 6 în 6 ore câte o linguriță de pulbere, pe care o țineți sub limbă 15 mi­nute, apoi o înghițiți cu apă de izvor sau apă plată. Foarte utile ar fi în paralel și ședințele de acupunctură. Multă sănătate!

MARIA S. – Arad

„Sufăr de diverticuloză sigmoidiană” (Răspuns pentru MARIA R. – București, F. AS nr. 1521)

Dau acest răspuns în spe­ranța că metoda pe care am folosit-o eu, cu foarte bune re­zultate, le-ar putea fi uti­lă și altor persoane. Me­toda este foarte simplă și necostisitoare. Se fierbe de sea­ra 1 sau 1,5 l apă de la robinet și se lasă la răcit, la tem­pe­ratura came­rei, până dimineața. A doua zi de dimi­neață, imediat după trezire, se bea o cană de apă, după care, la intervale diferite (pâ­nă-n două ore), se mai bea apă fiar­tă și răcită, chiar dacă persoa­nei res­pec­tive nu îi este sete. În acest in­ter­val de timp nu se mănâncă nimic, cel mult se bea o cafea. Nu trebuie să se stea la pat, se fac treburile obiș­nuite și, din când în când, se face un ușor ma­saj pe abdomen, de la dreapta spre stânga, în jurul om­bi­li­cu­lui, pornind de la exte­rior spre in­terior. Poate nu se reușește din prima zi, însă din a doua zi lucru­rile se rezolvă cu suc­ces. Prin acest procedeu, se curăță foarte bine in­tes­tinul, se elimină toxinele și chiar se poate slăbi. Fecalele care se elimină au o culoare ne­gri­cioasă și sunt foarte urât mirositoare. Este preferabil să se elimine din ali­men­tație brânzeturile fermentate. Pro­cedeul se repetă mai multe zile la rând. După un timp, când se reglează tran­zitul intestinal, nu mai este ne­­voie de atâta apă. Va fi sufi­cientă o cană de apă rece, ime­diat du­pă trezire, și masajul ușor. Rezolvarea survine în maximum o oră. De­sigur, mai sunt și alte metode, dar ceva mai costisitoare.

* Stafide puse la înmuiat într-o cană de apă, ținute la frigider și dimi­neața următoare băută apa și mâncate stafidele, pe stomacul gol.

* Prune proaspete sau us­cate, în­muiate în apă ca și stafidele.

* Mâncăruri pe bază de ștevie, spa­nac, urzici, stufat, dovlecei, salată, fructe di­verse.

* Se vor evita oțe­tul, Menta, orezul, borșul crud, Su­nătoarea.

Eu folo­sesc procedeul de ani de zile și nu mai am pro­bleme. Mi-am făcut obiceiul să beau o cană cu apă rece în fiecare dimineață, chiar dacă nu e fiar­­tă, mai ales atunci când nu am po­si­bi­litatea să o fierb, aflându-mă în alte locuri decât acasă. Vă doresc mul­tă sănătate!

LUCIA – Pitești

„Mi s-a pus diagnosticul ozenă nazală” (Răspuns pentru MIRELA F., F. AS nr. 1521)

De aceeași boală am suferit și eu până la 30 de ani. Suferința începe încă de la pubertate și se ac­centuează odată cu vârsta: dureri de cap, mucozități pu­rulente și coji uscate de forma nă­rilor, amețeli, din cau­ză că mucoasa nazală este atrofiată, lip­sind posi­bi­li­tatea încălzirii aerului res­pirat (în anotimpul rece) și cu­ră­țirii lui de către mucoasă. Ozena se mai nu­meș­te și rinită atrofică. Vitamina A nu este sufi­cientă. Mie mi-au fost prescrise spălături na­zale cu apă sărată caldă. Pui în palmă această apă, pe care o inspiri puternic și o elimini pe gură. Astfel se curăță nările de coji și secreția puru­lentă. Apoi badijonezi in­te­riorul nărilor cu ulei de că­ti­nă: pe un bețișor de chibrit înfășurat în vată pui ulei de Că­tină și badijonezi fiecare nară. Completezi acest tra­tament cu aerosoli cu un an­ti­biotic indicat de me­dic. Dar trebuie să-ți precizez un lucru: orice tra­ta­ment, de orice natură, doar ameliorează această su­fe­rință. În funcție de tipul de rinită (sau ozenă), medicul poate recurge la operație (cu anestezie lo­cală), care constă în strâm­tarea foselor na­zale (ope­rația aceas­ta nu modifică as­pec­tul exterior al nasu­lui). Eu am făcut această operație; au trecut de atunci 40 de ani și nu am mai avut niciun fel de problemă, dis­părând toate acele simp­tome și ne­plăceri imediat du­pă operație. Nu știu în ce stadiu al bolii te găsești acum, probabil ai pier­dut sim­țul miro­su­lui, care nu mai re­vine, dacă mucoasa nazală este total atrofiată. Îți doresc sănă­tate!

MONICA R. – Galați

„Sufăr de cancer uterin în fază incipientă” (Răspuns pentru MIOARA D. – București, F. AS nr. 1533)

Dragă Mioara, doresc să îți recomand cu toată încrederea cabinetul „Lacrima naturii” – București (tel. 0744/87.01.94). Mătușii mele, după 3 ani de chin, operații și chimioterapie, apoi radioterapie, tocmai când am crezut că scăpase, i-a apărut o meta­stază pe ficat. Apoi s-a dus la plămâni. Dacă eu nu citeam în „Formula AS” despre acest cabinet, mătușa mea era în pământ acum. Iar după 5 luni de tratament naturist, recomandat de la acest ca­binet, mătușa mea este declarată vin­­de­cată din punct de vedere oncolo­gic.

Cu lacrimi vă mulțumesc, dragă redacție, că numai datorită dum­nea­voastră mătușa mea se bucură de viață acum.

Cine dorește amănunte, să îmi  scrie pe adresa de e-mail: [email protected].

Cu drag,

CORNELIA SANDU

„Mă chinuiesc cu o halenă îngrozitoare” (Răspuns pentru PETRE – București, F. AS nr. 1567)

Bună ziua! Doresc să ofer un răspuns cititorului care solicita, într-un număr recent al revistei, un tratament pentru respirație urât mi­rositoare (halenă). Din expe­riență proprie, vă recomand:

Extern: – Extract de propolis spray (soluție hidroglicerică, cea mai adecvată variantă, cea cu ule­iuri esențiale și argint coloidal), pulverizați de câte­va ori pe zi în cavitatea bucală. – Înainte de spălarea dinților, folosiți o racletă (există în magazine, sau o linguriță de lemn), cu care curățați limba, apoi clătiți gura. – Peste pasta de dinți de pe periuță, adău­gați praf de cuișoare, ames­tecați ușor și folosiți la fiecare spălare.

Intern: Frunze de Măslin, capsule (care să con­țină și extract) și tablete efervescente cu zinc – pen­tru stimularea imunității. – Biomicin capsule (A14 sau A15). – Citrosol sau alt preparat cu extract de sâmburi de grepfruit. – După mese, utilizați guma de mestecat cu Xylitol. Să vă fie de folos!

IRINA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian