Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Oțetul de toaletă

Foto: Shutterstock – 2

Nimic mai ușor de preparat decât oțe­tul de toaletă, care neutralizează cal­carul din apă, fă­când pielea și pă­rul mătăsoase și fine.

Ingrediente: –    Un pumn de plante aro­ma­te (Lavandă, Roz­marin, Mărar, Lă­mâiță, Tran­dafir, Ia­somie etc.) ames­tecate sau luate în parte. –    Un litru de oțet de mere.

Mod de prepa­ra­re: –    Puneți oțe­tul la fiert. Când dă în clocot, pu­neți plantele în el și stin­geți focul. –    Vărsați con­ți­nutul într-un bor­can și lă­sați-l la ma­cerat vreme de 15 zi­le. –    Strecurați prin tifon și puneți li­chi­dul într-o sticlă. O jumătate de pahar e suficient pentru o baie.

Săpun de pe vremea bunicii

Ingrediente: 100 g săpun de bu­nă calitate, 10 g esență de migdale, rom, lă­mâie sau portocale, 3 linguri de apă de Trandafiri sau apă distilată.

Mod de prepa­ra­re: –    Dați săpunul pe răzătoare. –    Amestecați fulgii ob­ținuți cu celelalte ingredi­ente. Adău­gați apa distilată și vărsați totul într-o crăti­cioa­ră. –    Puneți-o pe foc mic, până la di­zol­varea completă a săpunului. –    Văr­sați lichidul fier­binte în for­me pregătite di­na­inte, unse cu unt­delemn. Pu­neți-le la re­ce, până ce să­pu­nul se în­chea­­gă. Pu­teți adă­uga la re­țeta de bază mie­re (100 g la 100 g de să­pun).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian