Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi de pe vremea bunicii

Cochetăria nu este o invenție prea recentă… Parfumurile, far­­durile, săpunurile fine, cremele me­nite să asigure tinerețea veșnică a obra­zului au figurat totdeauna printre cele mai importante elemente de se­duc­ție ale femeilor. Și, în ciuda ino­va­țiilor de ultimă oră din industria cos­me­ticelor, care promit o frumusețe ra­pidă și fără cusur, multe din secre­tele străbunicilor noastre sunt mai rezis­ten­te la vreme, decât „super-pro­du­se­le”, adesea cu prețuri exorbitan­te, care ne scutură buzunarele. Un mo­tiv te­mei­nic pentru a căuta prin ser­tarele par­fumate cu Levănțică, re­țete stră­vechi…

* Gălbenușul de ou aplicat pe obraz, fără alte adao­suri, curăță pie­lea în profunzime și o netezește.

* Pielea grasă se curăță foarte bine cu mie­re (li­chidă sau so­lidă) ca înlocuitor pen­tru cremele de gomaj. Ungeți-vă fața cu miere și masați-o cu degetele. Lăsați-o câteva minute să acționeze, apoi clă­tiți-vă fața cu multă apă.

* Mierea se poate amesteca cu apă de Trandafiri, în cantități egale. Acest ames­tec dă o loțiune cu parfum foarte agreabil, ideală pentru tenul cu ten­dință grasă.

* O jumătate de iaurt bătut bine cu 2-3 picături de untdelemn de măsline dă o cremă excelentă, care poate fi uti­lizată pentru demachiaj sau chiar ca produs de bază pentru întreținerea te­nului.

Baia

* Apa de la robinet conține ade­sea prea mult calcar. Ea poate fi îm­blân­zită adăugând oțet de toaletă sau un mănunchi de fân proaspăt, pus într-un săculeț.

* Un pumn de bicarbonat, adău­gat în apa din baie, reprezintă mijlo­cul cel mai simplu de a reduce aspe­ritatea cal­caroasă a apei.

* Fermenții lactici au un efect exce­lent asupra pielii. Așa se explică obi­ceiul împărătesei Poppaea, soția lui Ne­ro, care își întreținea tinerețea epi­der­mei făcând zilnic baie în lapte de măgăriță. Pentru că astăzi e greu să-i practicăm rețeta, să ne mulțumim în a vărsa în baie fie lapte la sticlă, fie un amestec de lapte praf, com­bi­nat cu câ­te­va pi­că­turi de ulei aro­mat.

* Amidonul și făi­na de porumb au, de asemenea, însuși­rea de a face pielea moa­le și mătăsoasă. Um­pleți câte un să­culeț cu unul din cele două produse și scu­fundați-le în apă, în timp ce vă îmbăiați.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian