
Pentru că îmi amintesc cât am fost de afectată într-o perioadă a tinereții de aceste inestetice și dureroase urcioare (chalazion), nu pot să fiu pasivă la solicitarea cuiva care în prezent se confruntă cu această problemă. Au fost ani buni în care am luptat cu boala, fără nici un rezultat. Creionări cu azotat de argint, aplicarea diverselor creme preparate pe bază de antibiotice, săruri de argint, hidrocortizon etc., chiar și o spitalizare la „Sf. Spiridon” din Iași nu au produs decât o ameliorare temporară a bolii. Vindecarea s-a realizat în baza unui tratament simplu și deloc costisitor. În primul rând, am făcut un tratament cu anatoxină stafilococică, o singură dată, la recomandarea și sub supravegherea medicului. Concomitent, am luat o serie de măsuri care, deși par banale, sunt de ajutor în vindecarea bolii. Acestea sunt: spălatul feței dimineața și seara cu apă și săpun; spălarea mâinilor cu apă și săpun cât mai des și evitarea atingerii ochilor; comprese cu soluție de acid boric 3% la ambii ochi, de trei ori pe zi câte 3-5 minute. Durata tratamentului este de circa o lună. Soluția de acid boric se folosește rece și se aplică după spălatul feței. Când se simte apariția unui nou abces (acele mâncărimi la nivelul pleoapei) se aplică imediat o compresă cu acid boric și se îndesesc spălările (ochilor) cu acid boric. Se va evita expunerea la frig atunci când există un abces la ochi. Se poate ieși afară doar cu un bandaj pe ochiul bolnav. În caz contrar, chalazionul se închistează și nu se mai elimină puroiul. Înlăturarea chistului trebuie făcută chirurgical. Pentru că cei care au suferit de această afecțiune rămân cu o oarecare sensibilitate a pleoapelor, e bine să nu lipsească din casă soluția de acid boric 3% și să fie folosită ori de câte ori este nevoie. Cu speranța că sfaturile mele vă vor fi de folos, îi doresc însănătoșire grabnică fiicei dvs.!
ELENA – Botoșani
„Caut urgent tratament pentru cancer de colon” (Răspuns pentru R. F. – București, F. AS nr. 1548)
Bună ziua, sunt un fidel cititor al re vistei „Formula AS”, și doresc să-mi ajut și eu semenii, răspunzând d-nei R.F. , aflată în suferință, exact așa cum am fost și eu în urmă cu 3 ani. Din cauza durerilor, al disconfortului cauzat de constipație și de diaree, nu mă puteam odihni, respiram greu, oboseam, nu aveam poftă de mâncare, slăbisem, iar starea mea generală era foarte proastă. Așa am ajuns la medic. În urma controlului, am fost diagnosticat cu tumoră de colon. La recomandarea lui, am făcut un RMN, rezultatul a fost mai rău decât mi-a spus inițial doctorul. Diagnosticul final a fost: tumoră de colon.
Menționez că nu am urmat niciun fel de procedeu medical prescris de doctori, am avut încredere în sfatul unui cititor al revistei „Formula AS” care, ca și în cazul meu, s-a dovedit a fi salvator. Este vorba despre Digestton Canadian Sweet Extract, niște preparate naturale din plante și fructe de pădure.
Vă recomand să luași și dvs. acest tratament, sunând la numărul de telefon 0748/11.24.22 (dr. Himovitch) și care mi-a adus înapoi sănătatea.
Îmbunătățiri am simțit încă din primele luni, nu mai eram obosit, digestia începuse să se regleze. Nu am întrerupt deloc tratamentul, iar situația mea a devenit tot mai bună, încât, la controlul medical făcut după 8 luni, medicii au fost surprinși. Nu mai aveam nici o formațiune tumorală la colon – boala intrase în remisie.
Mulțumesc lui Dumnezeu că a avut grijă de mine și mi-a scos în cale, la timp, aceste remedii din plante.
MARIAN C. – București
„Am colon iritabil și steatoză hepatică” (Răspuns pentru OVIDIU B. – Constanța, F. AS nr. 1571)
Colonul sau intestinul iritabil este o boală care poate fi ameliorată cu un regim adecvat, fără prea multe crudități, fără alimente care să fermenteze repede, un regim care să aibă la bază cereale (orez, ovăz, mei, grâu, hrișcă), stafide, iaurturi. Renunțați la varză, fasole boabe și păstăi, înlocuiți pâinea albă cu cea integrală sau graham. Nu consumați nimic crud pe o perioadă mai mare de timp; fără tutun, alcool, alimente superprocesate, sucuri din comerț, dulciuri în exces, grăsimi, prăjeli, mezeluri. Beți ceaiuri din următoarele plante: Coada-calului, Coada-șoricelului, Gălbenele, Mușețel, Salvie, Urzică, în amestec sau separat (infuzie): o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită. Ceaiul se bea neîndulcit sau adăugați o linguriță de miere polifloră sau de salcâm. Se beau trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
* Ca tratament naturist, luați Redigest, conform prospectului. Faceți acest tratament până la restabilirea normală a funcțiilor colonului.
Steatoza hepatică (ficat gras) se tratează cu produse apicole, pe care le găsiți la plafar sau la magazinele apicole: lăptișor de matcă, polen (o linguriță de trei ori pe zi), miere, propolis 30%.
* Lăptișorul de matcă se ține sub limbă, după care se înghite.
* Polenul se macină în râșnița electrică de cafea până se obține o pastă fină, care se amestecă cu miere polifloră sau de salcâm, și se ia câte o linguriță (20 g) zilnic, sau se ia și fără miere, câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
* Tinctura de propolis 30%: se pun pe o bucățică de pâine 20 de picături, apoi o mâncați. Acestea se iau înainte de masa de prânz.
* Un regim alimentar fără carne roșie, grăsimi, mezeluri, alcool, tutun, cafea, dulciuri.
* Tratamentul fitoterapeutic al acestei boli încetinește evoluția bolii și restabilește funcțiile hepatice.
* Consumați cereale integrale.
* Beți câte doi litri de lichide pe zi, constând în apă plată sau de izvor, ceaiuri din următoarele plante: Gălbenele, Roiniță, Păpădie, Lemn-dulce, pe care le găsiți la farmacie sau plafar.
* Dacă vreți, puteți face o cură cu ouă de prepeliță, timp de 50 de zile: în primele două zile beți dimineața, pe stomacul gol, câte trei ouă crude, a treia zi – patru ouă crude, apoi de la a cincea zi, câte cinci ouă crude, iar masa o luați după o oră. Ouăle de prepeliță rezolvă și alte afecțiuni. Datorită faptului că nu conțin colesterol, reglează tensiunea și alte afecțiuni.
În acest caz nu trebuie ținut un regim sever, doar fără cafea, alcool și tutun.
Vă doresc multă sănătate!
O. M. STANCU – Balș, jud. Olt