– Un abdomen bine „alimentat” pierde încet-încet din volum și grăsime, ajutându-ne să slăbim –
1. Luați-vă timp
Înfulecatul în grabă, pe un colț de masă, este strict interzis. Mâncați mereu ca la restaurant: așezați comod pe scaun, cu tacâmul din față complet. Mâncatul cu cuțitul și furculița ne obligă să facem pauze între îmbucături, ceea ce duce la un consum mai scăzut de alimente și la controlul senzației de sațietate.
2. Mestecați!
Mâncatul rapid este o eroare. Se pierde astfel gustul alimentelor. Mestecatul complet sporește savoarea mâncării, îi reduce din cantitate și, deci, contribuie la slăbit.
3. Nu abuzați de crudități!
Sigur, e vară, și piețele sunt pline de vegetale. Totuși, specialiștii ne îndeamnă să nu abuzăm de crudități. Se recomandă legumele fierte, chiar și în salate: fasole verde, sfeclă, țelină etc. Alimentele din farfurie trebuie bine echilibrate, între fierte și crude, între fierbinți și reci. Cruditățile consumate în exces și alimentele reci provoacă crampe, și abdomenul își dublează volumul.
4. Prăjiți ușor pâinea
Astfel devine mai digestă, pentru că umiditatea ei, redusă prin prăjit, diminuează secreția enzimelor salivare. Și iarăși slăbim…
5. Alegeți cu grijă leguminoasele. Umflă burta!
Cea mai digestă e lintea. Cele mai puțin digeste sunt mazărea și fasolea uscată. Ritmul de consum ideal: o singură dată pe zi, între 2-3 linguri. Înainte de a le prepara, lăsați-le să se înmoaie bine în apă.