Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

5 sfaturi contra pântecului umflat

– Un abdomen bine „alimentat” pierde încet-încet din volum și grăsime, ajutân­du-ne să slăbim –

1. Luați-vă timp

Foto: Shutterstock

Înfulecatul în grabă, pe un colț de masă, este strict interzis. Mâncați mereu ca la restaurant: așezați comod pe scaun, cu tacâmul din față com­plet. Mâncatul cu cuți­tul și furculița ne obligă să facem pauze între îm­bucă­turi, ceea ce duce la un consum mai scăzut de alimente și la controlul senzației de sațietate.

2. Mestecați!

Mâncatul rapid este o eroare. Se pier­de astfel gustul alimentelor. Mes­tecatul complet sporește savoarea mân­cării, îi reduce din cantitate și, deci, contribuie la slăbit.

3. Nu abuzați de crudități!

Sigur, e vară, și piețele sunt pline de vegetale. Totuși, specialiștii ne în­deam­nă să nu abuzăm de crudități. Se reco­man­dă legumele fierte, chiar și în salate: fasole verde, sfeclă, țelină etc. Alimen­tele din farfurie trebuie bine echili­brate, între fierte și crude, între fierbinți și reci. Cruditățile consumate în exces și ali­men­­tele reci provoacă crampe, și abdo­menul își dublează volumul.

4. Prăjiți ușor pâinea

Astfel de­vine mai di­ges­tă, pentru că umiditatea ei, redusă prin prăjit, diminuează secre­ția enzi­melor salivare. Și iarăși slăbim…

5. Alegeți cu grijă leguminoasele. Umflă burta!

Cea mai digestă e lintea. Cele mai pu­­țin digeste sunt mazărea și fasolea us­cată. Ritmul de consum ideal: o sin­gură dată pe zi, între 2-3 linguri. Înainte de a le prepara, lăsați-le să se înmoaie bine în apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian