Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

29 de trucuri pentru slăbit

• Dacă vreți să nu transformați vremea rece din pragul iernii în depozit de kilograme, e cazul să acționați de pe acum! Recomandările de mai jos sunt câteva măsuri simple și eficiente •

Foto: Shutterstock – 3

1. Mâncați peste zi. La micul dejun ni­mic, la prânz doar o sa­la­tă, și seara vă nă­pus­tiți asupra fri­gi­derului pentru a vă potoli foa­mea. Așa nu merge. Reînvățați să mâncați nor­mal dimi­neața și la prânz (chiar dacă v-ați dez­obiș­nuit și nu simțiți nevoia). Sco­pul: să mân­cați peste zi cât tre­bu­ie pentru a nu avea seara sen­zația de foame.

2. Fibrele satură. Mân­­­cați un măr în loc să beți suc de mere. Și cum­părați întot­dea­una pâi­ne in­tegrală, în loc de franzelă.

3. Mergeți cu pas vioi, în loc să aler­­gați. Este mai bine să mer­geți întins 30 de minute (=186 kcal), decât să alergați 3 minute (=43 kcal) și să vă dați sufletul.

4. Felii subțiri. Pentru sandviciuri, tăiați sa­la­­mul felii cât mai subțiri și nu le așezați pe pâine straturi-straturi! Este mai bine să savurați gustul pâinii.

5. Televizorul – interzis! Obișnuiți să mâncați în timp ce vă uitați la tele­vi­zor? Înseamnă că în curând, odată cu emisiunea pre­fe­rată, se va instala automat și senzația de foame. Sin­gura șansă: renunțați tem­porar la televizor!

6. Zeamă de lămâie în loc de ulei. Ideal pentru sa­late: înlocui­rea uleiu­lui cu zeamă de lămâie sau cu iaurt din lapte degresat.

7. Un măr seara. Cei ce se trezesc noap­­tea din cauza unei senzații vio­len­te de foame ar trebui să mă­nân­ce un măr înainte de cul­­care. Menține stabil nivelul glice­miei.

8. Ienupărul este diure­tic. Vă sim­­țiți umflați? Cea­iul de ienupăr (sau capsu­lele) elimină apa din organism, fără însă să elimine și sărurile impor­tante.

9. Sosuri ușoare. Legați sosurile mân­că­­rurilor cu cartofi pasați în loc de smântână.

10. Muștar în loc de maio­ne­ză. Da­că puneți peste sandviciuri muștar în loc de maioneză, faceți „loc” pentru doi biscuiți la cafea.

11. Nu înghițiți aer. Cei ce mă­nân­că agi­tați sau vorbesc repede în­ghit mult aer. Urmarea: crește burta.

12. Stres + mân­care = grăsime. La stres, ficatul este mai slab iri­gat cu sânge și des­compune mai puține gră­simi. Nu mâncați, deci, în si­tuații de stres. Mai bine beți un pahar mare cu apă.

13. Urcați pe jos. 20 de mi­nute de urcat pe scări consumă 120 de calorii. Iar dacă urcați în pas alergător – 200!

14. Mâncați când vă este foa­me. Chiar da­că a sosit ora cinei, gân­diți-vă bine înainte da­că chiar vă este foame. Mulți mă­nâncă regulat, de trei ori pe zi, doar din obișnuință.

15. Învățați can­ti­tă­ți­le. Cân­tă­riți o dată „gus­tările” dvs. pre­fe­ra­te – chips-uri, sără­țele, covrigei etc. – pentru a vedea cum „arată” limita de 50 g, pe care nu trebuie s-o depă­șiți.

16. Ciocolată… sup­­tă. În loc să ron­țăiți un baton în­treg de cio­colată, sugeți liniștiți o bucă­țică de cio­co­lată cu lapte sau amă­ruie. Durează la fel de mult, dar eco­no­misiți 300 de calorii.

17. Cât mai pu­ți­nă gră­­si­­me. Pen­tru gulaș sau ru­la­dă, prăjiți carnea – la foc iute – în unt to­pit, du­pă care scurgeți untul. Stingeți car­nea cu zeamă de carne (slabă) și lă­sați-o să fiarbă până ce se în­moaie.

18. Sosurile – se­­pa­rat. Sa­la­te­le ca­re plu­tesc în ulei sau sos îngrașă. De aceea: la res­taurant comandați so­su­rile sepa­rat, pentru a le putea doza după gustul dvs.

19. Turnați ule­iul în ti­ga­ia în­cin­să. Se împrăștie cu mult mai bine și folo­siți mult mai puțin.

20. Renunțați la unt. Un­geți pâi­nea cu muș­tar sau ketchup în loc de unt (sub salam sau brânză). La o linguriță, faceți o „econo­mie” de 30 de calorii.

21. Mâncați fără muzi­că. De ce la res­taurant cântă muzica în­continuu? Pen­tru atmo­sferă și pentru ca dvs. să mâncați mai mult! Mai ales muzica săltăreață stimulează ape­titul (vă adap­tați ritmului). De aceea: acasă opriți radioul!

22. Lichide pe stomacul gol. Beți ime­diat ce vă sculați – 2 pa­hare cu apă pla­tă amestecată cu zeama unei lămâi. Stimulează me­tabolismul și digestia în mod optim.

23. Puține albumine sea­­ra. Du­pă ora 16 re­nun­țați la alimen­tele cu multe albu­mine (de ex. lapte și produse lactate). Pentru că albu­minele consumate seara, în mod re­gu­lat, împie­dică buna funcțio­na­re a meta­bolis­mului și provoa­că îngrășarea.

24. Atenție la „cap­ca­ne­le” calo­ri­ce! Tot ce ciugu­liți între mese se de­pune: 1 pumn de drajeuri cu cio­colată: 165 kcal; 2 lin­gurițe de în­ghe­țată: 65 kcal etc.

25. Multă vi­ta­mi­nă C. Iar­na, meta­bo­lis­mul devine mai lent și de aceea este bi­ne să con­sumați cât mai multe fruc­te și legume bo­ga­te în vi­tamina C (por­tocale, grep­fruit, ardei gras) care sti­­mulează ar­de­rea gră­si­milor.

26. Sculați-vă de­­­vre­­­me. Ade­vă­rul es­te că dacă vreți să slă­­biți, trebuie să faceți miș­­care. Și dacă până acum nu ați avut timp, pu­neți ceasul să sune cu o oră mai de­vre­me dimineața.

27. Cappuccino în loc de de­­­­sert. Pu­teți ter­mi­na foar­­te bine masa cu o ceașcă de capu­ccino, eco­nomisind ușor 200-300 de calorii.

28. Provizii deștepte. Oțet bal­samic (ze­ro gră­simi), lapte degre­sat (con­ține mult calciu și puține gră­simi), orez și paste inte­grale (hi­drații de carbon satură și îm­piedică in­stalarea foamei vio­lente), tofu (proteine mul­te, gră­simi puține).

29. De aruncat. Limonada (prea mult za­hăr), supele-cremă, chip­suri­le, ma­ioneza, înghețata, lap­­tele ne­degresat (toate con­țin o cantitate prea mare de grăsimi).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian