Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CONSTANȚA M. – Râmnicu-Vâlcea, F. AS nr. 1572: „Tatăl meu a fost diagnosticat cu o formațiune tumorală pulmonară”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Dată fiind gravitatea afecțiunii de care suferă tatăl dvs., voi lăsa de data asta expli­cațiile care privesc particularitățile bolii și voi trece la recomandarea tra­tamentului naturist propriu-zis. To­tuși, câteva amănunte consider că tre­buie știute. Astfel, cancerul pul­mo­nar este responsabil pentru unul din cinci decese cauzate de bolile neoplazice la nivel mondial, fiind mai agresiv decât cancerul de sân, colon și de pros­tată, la un loc. Majoritatea cancerelor de plămâni sunt diagnosticate la pacienți de peste 65 de ani, și mai puțin de 2% sunt mai tineri de 45 de ani. Cunoscut și sub denumirea de carcinom bronho-pulmonar, a­ceastă condiție patologică apa­re în celu­lele din plămân, care prezintă o creștere anormală și se în­mul­țesc, ceea ce duce la for­ma­rea unui nodul sau a unei tu­mori. Din nefericire, boala în­cepe să se manifeste când deja este într-un stadiu avansat, ast­fel încât tratamentul curativ nu este posibil în 90% dintre ca­zuri. Originea cancerului bron­ho-pulmonar nu este cu­nos­cu­tă, însă există mai mulți factori de risc asociați cu apa­riția tu­morilor maligne primare la acest nivel. Așa cum proba­bil bănuiați, fumatul este cauza principală a cancerului pulmo­nar, în peste 80% dintre cazuri. Un alt factor de risc este rado­nul (contaminare profesio­na­lă), el reprezintă a doua cauză de cancer pulmonar, după fumat. Niveluri periculoase de radon se pot acumula atât la locul de muncă, cât și în orice lo­cuință. Alți factori de risc posibili sunt fumul de căr­bune, expunerea la az­best, poluarea, antece­dentele familiale, radio­terapia din zona toracică, dieta săracă în fructe și legume, abuzul de alcool sau alte boli ale apara­tului respirator, precum boa­la pulmonară obstruc­tivă cronică, fibroza pulmo­nară post TBC. Infecții pulmonare repetate, cance­rul esofagian, la gât sau cap, limfomul și, bineîn­țeles, factorii genetici, ereditari. Mai trebuie adău­gat că neoplasmul pul­monar este de două tipuri: cancerul pulmonar cu celule mici, extrem de agre­siv, care apare mai ales la fumători, și cancerul pulmonar fără celule mici (non microcelular), cel mai frecvent tip de tumoră malignă pulmonară (85% din cazuri). Dintre simp­tomele cancerului pulmonar aș aminti tusea persis­tentă, hematemeză (expectorația cu sânge), răgu­șeală, subfebrilitate, pierderea inexplicabilă a greutății, oboseala mar­cată, infecții respiratorii joase repetate. Și, un alt aspect notabil, cancerul pul­monar poate metastaza la ficat, creier, oase, glan­de suprarenale. Odată diag­nosticat, pacientul cu cancer pulmonar are ne­voie de o echipă pluri­disciplinară, pentru a stabili planul de tratament indi­vidualizat. Principalele for­me de tratament sunt intervenția chirurgicală, chi­mio­terapia, radiotera­pia, imunoterapia și terapia țin­tită. Acestea fiind zise, putem trece la trata­men­tul naturist, care cu­prinde următoarele remedii:

* Graviola – se găsește sub formă de suc și se administrează conform prospectului.

* Casinovita (vit B17) – 1 capsulă, de trei ori pe zi.

* Seleniu Organic 400 mcg, zilnic. Se poate lua într-o singură administrare, dimineața, pe stomacul gol.

* 10-HDA (acid 10 hidroxidecenoic) – are efecte profilactice și curative.

* Năpraznicul – citostatic natural, anihilează fumul de țigară și gudroanele.

* Răchitan – galiul conținut în plantă împiedică vascularizarea tumorală și chiar o degradează.

Desigur, mai sunt și alte remedii naturale (ciu­percile antitumorale Cordyceps, Reishi, Shitake, Maitake, Coriolus etc.), Ultimate Imunity, Resve­ratrol Synergy. Aceste remedii se pot lua, dacă este cazul, alături de tratamentul descris mai sus.

În speranța că tratamentul prescris îi va fi de folos tatălui dvs., aștept să-mi comunicați telefonic mai multe amănunte referitoare la starea actuală a pacientului!

Să auzim numai de bine!

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

„Sufăr de pareză de nerv sciatic drept” (Răspuns pentru ALEXANDRU D., F. AS 1567)

Într-adevăr, urmărind des­crie­rea dumneavoastră, aș spune că o afecțiune a nervului sciatic a fost probabila cauză a tulbu­rării dumneavoastră neurolo­gice. Totuși, în loc de „pareză nerv sciatic drept”, aș sugera „pareză din cauza lezării rădă­cinii L5 a nervului sciatic”, afla­tă în relație cu nervul peroneal comun, care controlează mișca­rea de flexiune în sus a picio­rului și a degetului mare.

Simptome: dureri, slăbiciu­nea gambei, dificultăți în mers, atrofie musculară, incapacitate de a flexa dorsal (în sus) picio­rul și degetul mare. Pot apărea și echimoze (vânătăi), ulcere și calus (bătături).

Posibile abordări naturiste includ:

* Evitarea fumatului – duce la tulburările fluxului sangvin, ducând astfel la neuropatie.

* Alcool în moderație – excesul de alcool duce la neuropatii toxice și metabolice.

* Fizioterapie – menține tonusul muscular, fiind­că atrofia musculară face mult mai grea recu­perarea.

* Obiecte de mobilier potrivite – acasă, co­voarele trebuie să fie fixe pe podea, pentru a pre­veni îm­piedicarea. Scă­rile interioare să aibă mar­gini de sprijin.

* Ordine în locuință – trebuie evitată răspân­direa de obiecte cas­nice (jucării, cabluri etc.) în casă, care pot duce la împiedicare.

* Orteze – sunt dispozitive me­dicale care ajută să fie ținut piciorul în poziția potrivită, făcând mersul mai ușor.

* Dietă – o dietă echilibrată este de folos, căci va conține elemente, în special vitamine, care ar putea fi de folos în refacerea nervului.

* Stimularea electrică – stimularea transcu­tanată electrică a fibrelor nervoase este o metodă arhi­cunoscută. Ea ajută nervii să se refacă mai repede.

* Acupunctură – produce stimularea funcțiilor fibrelor nervoase.

* Homeopatie – unele medicamente, cum sunt Causticum, Gelsemium, Plumbum metallicum, dar și cele constituționale, sunt de mare folos.

Fiindcă boala poate fi manifestarea unor tulbu­rări serioase, este bine să consultați medicul cât mai repede! Vă urez succes!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Ajutați-mă să mă vindec de osteoporoză” (Răspuns pentru DANIELA S. – București, F. AS nr. 1573)

Stimată doamnă, un produs natural care vă poa­te ajuta este suplimentul alimentar Imunyze Com­plete 300 g, produs natural. Acesta conține anti­inflamator natural și calciu orga­nic, cu rol de refacere a structu­rilor osoa­se. Calciul este extrem de important pentru organismul uman, deoarece menține sănătatea sistemului osos. Este important de conștientizat fap­tul ca mai mult de 99% din tot cal­ciul din corp se află în oasele și în dinții noștri. Pentru ca oasele să se poata dezvolta într-un ritm normal, pentru a crește și a se menține sănătoase, calciul este un element esențial. Odată ce procesul de creștere a oaselor se încheie, calciul are rolul de a încetini pierderea densității osoase – fenomen care este normal și face parte din îmbătrânirea na­turală a organismului. Pe de altă parte, calciul are și rolul de a regla contracția musculară prin stimu­larea proteinelor care se află în mușchi. Tot calciul ajută și la o bună funcționare a miocardului, la reglarea presiunii arteriale, la creș­terea nivelului de    colesterol bun și la coagularea sânge­lui. Imunyze Complete este recomandat a se admi­nistra câte 3 doze de pulbere pe zi, cel puţin 30 zile consecutive. În cazul dumneavoastră, cel mai pro­babil va fi ne­cesară ad­ministrarea îndelungată a acestui produs. Pentru mai multe informații, con­tactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară Imunyze.

Multă ­sănă­­tate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de erizipel recidivant” (Răspuns pentru OANA F. – București, F. AS nr. 1549)

Erizipelul este o o maladie infecțioasă prezentă în organism, în stadiu latent, ani de zile, care se acutizează sau dis­pare în funcție de starea de imu­­nitate. Or, ca să aveți o imunitate optimă, este necesar să faceți schimbări majore în stilul dvs. de alimentație și de viață. În acest sens, trebuie să scoateți definitiv din alimentație carnea de porc și derivatele sale, carnea tocată, afumăturile, untul, smântâna, produsele de patiserie și dulciurile de cofetărie. Știu că vă sugerez lucruri greu de înde­plinit, dar nimic nu e imposibil! Hrana dvs trebuie să fie preponderent vegetariană, compusă din nu­me­roase legume și fructe proaspete, lactate degre­sate, carne albă (pasăre sau pește) foarte rar, maxim o dată pe lună, dacă se poate și mai rar. De ase­menea, pentru întărirea imunității, vă va ajuta mult „postul”, dar nu cel bisericesc, ci cel medical, în care o zi sau două pe săptămână nu mâncați decât dimineața (post de dimineață până a doua zi dimi­neață), iar în intervalul dintre cele două mese de dimineață, nu mâncați nimic, dar beți multă apă plată. Mișcarea, de asemenea, vă va ajuta mult în eradicarea erizipelului. Alături de aceste metode, vă recomand două produse preparate în laboratorul farmaciei „Aroma-tis” din loc. Coșna, jud. Suceava, și anume: Complex imunitar, compus numai din componente naturiste, și un extras de Propolis glicolic 40%. Contactați-ne !

(Răspuns valabil și pentru SMARANDA, „Su­făr de o boală autoimună: penfigus vulgar”, F. AS nr. 1549)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian