Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ce mai face… ANDRA: „Simt că mi-am găsit locul în muzica românească”

„Sunt mândră de rădăcinile mele ardelenești”

– Înainte să vorbim despre muzică şi pro­iectele la care lucrezi, vreau să te felicit pentru prestația ta minunată din juriul emisiunii „Românii au talent”, de la Pro TV. Trei cu­vin­te: frumuseţe, compe­tenţă, firesc. Prezenţa ta umple nu doar ecra­­nul, ci şi sufletul tele­spectatorilor. De unde ai moştenit atâta sola­ritate, Andra, atâ­ta energie molipsi­toare? Ţi-e scrisă în ADN?

Frumusețe molipsitoare

– Mulțumesc mult pentru aprecieri! Cred că bucuria și energia pe care le aduc în ju­riul emisiunii „Ro­mâ­nii au talent” vin din pasiunea mea pen­tru muzică și pentru artă, în general. Sunt recu­nos­cătoare că pot îm­părtăși această bucu­rie cu telespec­ta­torii, că îi inspir să-și urme­ze vi­surile.

– Te-ai născut în Câmpia Turzii, în ini­ma Transilvaniei. Da­torezi ceva din aura pe care o ai și obâr­şiei tale? Care sunt păr­ţile tale „ardelenești”?

– Da, m-am născut în Câmpia Turzii și sunt mândră de rădăcinile mele ardele­neşti. Îmi place să cred că partea mea ardelenească se reflectă în firea mea auten­tică, în perseverența mea și în dragostea pentru tradiții și cultură. În același timp, mă simt foarte conectată cu na­tura, mai ales când mă întorc în acea zonă, dar și în alte părți ale țării. Iar un alt mod în care mă identific ca arde­leancă este pasiunea pentru mâncarea tradițională.

– Vocea e tot o moştenire pe linie de familie? Care e cea mai veche amintire cu tine cântând?

– Da, pasiunea pentru mu­zică și talentul vocal se regăsesc în familia mea. Am început să cânt încă de când eram copilă și am făcut primii pași în lumea muzicală par­ticipând la diferite concur­suri și evenimente locale. Cea mai veche amin­tire cu mine cântând este atunci când am urcat pe scenă într-un spectacol școlar și am inter­pretat o melodie, cu toată emoția și bucuria din lume. Și familia, și publicul, au reacționat cu atâta căldură, încât am prins aripi și am în­ceput să visez la un viitor în care muzica să fie pe primul plan.

„Am o relație specială cu muzica populară”

– Uneori, în timpul concursului „Românii au talent”, când un concurent cântă muzică populară, fredonezi şi tu împreună cu el. Ce voce! Te-ai gândit vreodată să scoţi un album dedicat exclusiv celor mai frumoase cântări ale folclorului transilvănean? Ar fi un regal!

Echipa completă – jurații și prezentatoriiemisiunii ”Românii au talent”

– Muzica populară are o valoare specială pentru mine. Concertele „Tradițional” și „Tra­dițional 2” sunt un mod de a arăta relația mea specială cu acest gen muzical. În trecut am scos două albume de muzică populară, alături de fratele şi de cumnata mea, Săndel și Aurora Mihai, și poate viitorul va mai aduce și altele, dar deocamdată omagiez tradițiile și valorile culturale prin aceste producții muzicale in­titulate „Tradițional”.

– Să rămânem la muzică. În momentul acesta al carierei tale, te simţi împlinită pro­fesional? Simţi că ţi-ai găsit locul în muzica românească? Ai un public pe care poţi conta, care te susţine şi te confirmă în ceea ce faci?

Frumusețe și eleganță, o combinație câștigătoare

– Da, mă simt cu adevărat împlinită pro­fesional în acest moment al carierei mele. Am avut norocul să colaborez cu producători, cu compozitori și cu ar­tiști talentați și să mă bucur de susți­nerea unui public minunat. Simt că mi-am găsit locul propriu în muzica ro­mâ­neas­că și vreau ca și de-acum înainte să aduc emoție și ins­pirație prin muzica mea.

– Care sunt pro­iectele tale imediate?

– Abia am început turneul „Tradițional 2”, o super-producție pe care am pregătit-o intens și în care cred foarte mult. Prima reprezentație, cea din Torino, a fost o ex­periență incredibilă! Concertul a fost pri­mit cu multă căldură și entuziasm și a reu­nit români din toată lumea. De asemenea, am lansat o cola­bo­rare cu o artistă iubită din Spania, In­dia Martinez. Sunt foarte mândră de acest succes și abia aștept să am ocazia să in­terpretez pe scenă noul single!

„Mă las purtată de viteza lui Cătălin și ne distrăm de minune”

– Cu siguranță că realizările tale se explică și prin liniștea sufletească pe care o ai. De ani de zile faci pereche per­­fectă cu Cătălin Măruţă, foarte popu­­larul şi îndrăgitul realizator de emisiuni de divertisment de la Pro TV. Cum arată un mariaj între o arde­lean­că și un oltean? Nu te ameţeşte vi­te­za lui Cătălin?

– Cu siguranță, Cătălin și cu mine formăm o echipă minunată! Suntem diferiți în multe privințe, dar tocmai asta este cheia succesului nostru la nivel de cuplu: ne completăm reciproc și ne susținem în toate proiectele și pasiunile noastre. Sunt atât de fericită că am știut să recunosc în Cătălin perechea potrivită pen­tru mine. În ceea ce privește „viteza” lui, da, uneori mă las purtată de el și ne distrăm de minune în timpul aventu­rilor noastre.

– Despre căsătorie şi me­serie ce crezi? Nu se cal­că pe picioare între ele?

– Cred că meseria și căsătoria pot să meargă mâ­nă-n mână și se pot com­­pleta reciproc. E im­por­tant să existe înțelegere și o comunicare deschisă în­tre parteneri, pentru a se găsi acel echilibru dintre viața personală și profe­sională. Noi ne respectăm și ne susținem reciproc în tot ceea ce facem, iar a­ceasta ne ajută să navigăm cu succes printre provo­că­rile vieții.

– Andra, am fi bucuroşi să aflăm cum arată o zi din viaţa ta. Asta le-ar mai stinge dorul de tine celor ce te iubesc.

Jurat la emisiunea ”Românii au talent”

– Vă împărtăşesc cu drag cum arată o zi tipică din viața mea. Diminețile încep, de obicei, cu timp petrecut alături de familie: îmi pregătesc copiii pentru școală și îmi rezerv câteva momente ca să mă pregătesc şi eu și să mă concentrez înainte de înce­perea activităților zilnice. Pe parcur­sul zilei, lucrez la pro­iectele mele muzicale, particip la în­tâlniri și interviuri, iar sea­ra ne re­unim întreaga familie, ne re­laxăm, mâncăm împreună, stăm de vorbă…

„Îmi place să mă bucur de natură și liniște”

– De la o vreme, viaţa noas­­tră nu e chiar roz. Par­cur­gem o perioadă grea, plină de ameninţări. Tu cum le faci faţă? Cum îţi păstrezi echili­brul? Te temi pentru viitorul copiilor tăi?

O mămică mândră de puii ei

– Într-adevăr, viața noastră poate să fie plină de provocări și de incertitudini, iar în aceste momente, activitatea profesio­nală și petrecerea timpului de calitate cu familia și prietenii mă ajută să-mi păstrez echili­brul. Cu siguranță, mă gândesc și la viitorul copiilor mei, dar încerc să le ofer un mediu sigur și iubitor și să-i învăț care sunt valorile impor­tante ale exis­tenţei, pentru ca ei să poată să-şi construiască propria cale în viață.

– Să încheiem într-o notă mai veselă. A venit vara, îţi permiţi să te gândeşti şi la va­canță? Ce te cheamă mai curând: marea sau muntele?

– Ambele variante sună atrăgător, dar pentru mine, marea are totuşi un farmec aparte. Îmi place să mă bucur de natură și de liniște, iar plajele însorite oferă o oportunitate minunată de a te reconecta cu sinele și de a te relaxa. Așa că vara as­ta e clar: litoralul mă cheamă pentru o escapadă minunată.

Foto: PRO TV

Ines Hristea

S-a născut în Bucureşti. A absolvit prestigiosul liceu de limbă franceză „Şcoala Centrală”, la secţia Bilingvă (Franceză-Engleză); Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, la secţia Engleză-Franceză, cu o lucrare în specialitatea Civilizaţia Angliei, lucrare purtând titlul „Entertainments of the English”; programul de Masterat American Studies, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, cu o dizertaţie purtând titlul „West of Everywhere”, în specialitatea Film Studies; programul doctoral al Facultăţii de Film, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, din Bucureşti, în specialitatea Cinematografie şi Media, cu o teză de doctorat purtând titlul „Imaginea copilului în film”. Este interesată de literatura, istoria şi arhitectura românească, de egiptologie şi arta renascentistă. Este o mare iubitoare de animale şi, implicit, de natură.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian