Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Slăbiți în condiții optime – O foame de lup? Trimiteți-o la plimbare!

Foto: Shutterstock – 3

De obicei, ea își arată colții tocmai când v-ați hotărât să țineți o dietă, ca să mai dați jos câteva kilograme. Iată aici sfa­turile noastre, care vă vor ajuta s-o înfrun­tați cu sorți de izbândă.

N-aveți vreme pentru sport și gătit?

În zilele noastre, cu greu mai găsim pe cineva care să nu se plângă de criză de timp. Dar dacă vreți cu tot dinadinsul să vă schimbați stilul de viață, veți rupe din programul dvs. încărcat o fărâmă de timp ca să pregătiți o mâncare sănă­toasă și să faceți mișcare. 10 minute de exerciții pot însemna startul perfect, căci vor fi cele dintâi minute în care biruiți sedentarismul. Iar în ce privește bucătăritul: nu e musai ca el să devină o ocupație zilnică. Puteți să vă preparați felurile de mân­care preferate într-o cantitate mai mare și să le țineți la frigider.

Nu vă înfometați!

Foamea coboară mora­lul, împovărează nu nu­mai trupul, ci și sufletul. Re­nun­țarea la hrană dez­lăn­țuie la un moment dat o adevărată „orgie ali­men­tară”, căci flămândul se va strădui cu dispe­rare să-și potolească răzmerița din stomac. Soluția e simplă: mâncați regulat.

Sărbătoriți succesele

Există zile triste, când pur și simplu aveți ne­voie de o consolare, cum ar fi o tabletă de cio­co­lată sau un desert. Stați liniștiți, e în ordine! Nu evaluați fiecare zi separat, ci priviți în urmă, ceva mai departe. Din ce punct ați pornit? Ce ați reali­zat între timp? De care deprinderi greșite v-ați despărțit definitiv? Mândriți-vă cu reușitele dvs.

Mizați pe efortul în echipă

Fie că e vorba de atingerea greutății ideale, reducerea stresului sau practicarea unui sport, căutați pe cineva care urmărește aceleași scopuri. Alături de un partener suntem întotdeauna mai motivați și rezistăm mai bine la provocările ine­rente. Discutați săptă­mâ­nal despre micile dvs. succese, susține­ți-vă re­ciproc dacă ați dat greș și a­veți grijă să vă fixați obiective rea­liste.

Țeluri clare

Stabilirea fermă a unor scopuri și prezența lor neîncetată în minte reprezintă motorul ce vă va furniza energia necesară pentru înfăptuirea schim­bărilor la care visați. Lipiți la marginea oglinzii poza unei rochii sau a unui costum de haine care nu vă mai încape de o bună bucată de vreme, însă doriți nespus să le purtați din nou. Sau o foto­gra­fie mai veche a dvs., care vă place în mod deo­sebit.

Pas cu pas

Când vă întoarceți acasă după o zi de muncă, nu vă aruncați direct pe canapea, ci mai faceți puțină mișcare. Coborâți din autobuz cu două stații mai devreme, aranjați frumos masa pentru cină sau gătiți ce veți mânca în zilele următoare    –    și iată că deja sunteți activ, în loc să leneviți.

Schimbați-vă obiceiurile

Fiecare dintre noi are un loc, aproape de casă, unde s-a obișnuit să-și facă perio­dic cumpără­turile. Și cum ar fi să căutați ceva nou? Vizitați un supermarket sau treceți pragul unei prăvă­lioare de cartier. Însă cel mai distractiv este să dați o raită, la sfârșit de săptămână, pe la piețele de produ­cători din vecinătatea orașului dvs.

Plăcerea de a face sport

Exercițiul fizic nu trebuie să devină un chin, ci să vă creeze o stare bună, pentru a vă motiva să continuați. Alegeți-vă un sport care vă face într-adevăr plăcere: înot, gimnastică, tenis sau dans – principalul este să vă simțiți bine, iar pro­gramul dvs. sportiv să nu fie o obligație, ci o bu­cu­rie.

Ajutor, mi-a slăbit voința!

Nu e sfârșitul lumii. Oricine își poate permite, din când în când, să mănânce exact ce are poftă, la restaurant sau la o sărbătoare în familie. Impor­tant este ca a doua zi să vă concentrați iarăși pe scopul dvs. Calculați-vă caloriile săptămânal, nu pe fiecare zi în parte. De exemplu, dacă în șase zile din săptămână ați înregistrat câte un minus de 200 de calorii și într-o singură zi un plus de 500, rezultă în final un deficit de 700 de calorii    –    prin urmare, veți pierde în greutate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian