Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Arde lumea!

– Sfaturi reci pentru zile clocotitoare –

– Când temperatura atinge 38 de grade la umbră, viața devine un chin. Ca să puteți lupta mai ușor cu vipiile lui Cuptor, vă oferim sfaturi reci, ținute la frigider –

Foto: Shutterstock

1 Duș călduț: În zilele extrem de căl­duroase, prospețimea absolută o puteți obține făcând dușuri călduțe! E drept că apa rece pare să ră­corească mai bine, dar numai în primul mo­ment, pentru că ea sti­mulează cir­culația sanguină. Urma­rea: trans­pi­rație mai abundentă. Du­pă duș, lăsați pielea udă să se usu­ce la aer. Este un plus de ră­coare.

2 Adio palme transpirate: O strângere „ume­dă” de mână este întotdeauna ne­plăcută, dar poate fi evitată. Un sfat bun pentru toți cei care au o asemenea tendință: în zilele călduroase, pulveri­zați-vă în palme un spray antitranspirant. În felul acesta porii se îngustează, iar fluxul de transpirație este stopat.

3 Siesta: Când soarele e sus de tot pe cer, re­duceți „motorul” și treceți la umbră! Pro­gra­mați-vă activitatea fizică dimineața sau seara. Un somn bun (nu lung) după masa de prânz, cu ven­ti­latorul în priză, mobilizează energia consumată și vă face să vă simțiți în plină formă.

4 Șervețele absorbante: Fața transpirată și nasul lucios au neapărată nevoie de șer­vețele absorbante care sug (ca o sugativă) gră­simea și transpirația, menținând tenul mat.

5 Îmbrăcăminte comodă: Nu purtați pe căl­dură haine și lenjerie strâmte – se lipesc foarte ușor de piele. Cu cât e mai largă îmbră­că­mintea, cu atât circulă mai bine aerul de-a lungul cor­pului. Cele mai indicate materiale sunt bum­bacul și inul, pentru că lasă aerul să pătrundă.

6 S.O.S. în caz de inso­lație: Dacă aveți ghi­nio­nul s-o faceți, nu vă codiți – ex­trem de răcori­toare și calmantă este baia în lapte! Turnați în apa de baie (călduță) 2-3 litri de lapte și stați în apă 20 de minute. En­zimele din lapte au un efect antiinfla­ma­tor, iri­ta­țiile pielii calmându-se foarte repede.

7 Mușețel pen­tru ochi: Soa­­rele prea puternic dău­nează ochilor. Dacă sim­­țiți că vă înțeapă sau vă ard, ape­lați la com­presele cu mușețel. Băgați un plic cu mușețel în apă clocotită, aștep­tați să se ră­cească și aplicați tampoanele înmuiate pe pleoape 10 minute.

8 Duș pentru față: Su­per-fresh din sticlă. Apa mi­ne­rală împrospătează și răcorește pie­lea cât ai zice peș­te. Pulve­ri­zați-o pe față la orice oră din zi, chiar și peste ma­chiaj. Țineți-o în frigider ca să fie rece.

9 Masaje reci: Da­că vreți să vă ră­coriți repede, fo­losiți cuburi de gheață din con­­gelator. Ma­­sați-vă ușor obra­­zul și de­col­teul cu gheață. La rece, porii se strâng ime­diat, iar pielea devine roz și proaspătă. După masaj, ungeți-vă cu o cremă hidra­tantă.

10 Prosoape ude: Simple și foarte efi­ciente în zilele extrem de calde sunt pro­soapele ude! Înmuiați două pro­soape în apă rece și stoarceți-le bine. Pu­neți unul pe ceafă, iar celălalt pe frunte. Respirați adânc, și veți simți cum vă re­laxați. Repetați procedeul de câte ori cre­deți că este nevoie.

11 Picioarele sus: Tălpile încinse și picioa­rele obosite trebuie ma­sate bine! Doar astfel sân­gele poate să cir­cule. Apa și oțetul de mere ră­coresc pielea, rela­xea­ză și decon­ges­tio­nează. În plus, stați cât mai mult cu pi­cioa­rele ridicate pe un scaun sau chiar pe birou.

12 Limpezire răcori­toa­re: Din cauza căl­durii, părul se pleoș­teș­te foarte repede, pentru că pielea capului transpiră, iar pe ea se află o mulțime de glan­­de sebacee. Iar când e într-adevăr cald, acestea func­­ționează la turație ma­ximă. Părul se în­gra­șă mai iute decât de obi­cei, de aceea este bine ca, după ce fo­losiți șam­ponul, să vă clătiți cu apă căl­duță (nicio­dată fier­binte) în care să tur­nați infuzie de mentă sau de ace de brad.

13 Geluri hi­dra­tante: Îngri­ji­re + pros­pețime cât ai cli­pi! Gelul pă­trunde ușor în piele, hidra­tând-o, astfel că ea nu devine lipicioasă. O parte din gel se vola­tilizează chiar la suprafață, creând ast­fel o senzație foarte plă­cută de prospețime.

14 Beți, beți, beți! Es­te un im­pe­rativ ab­so­lut atunci când crește tem­­­pe­ratura. În fond, prin trans­pi­ra­ție or­ganismul pierde foarte mult lichid care tre­buie înlo­cuit. Beți apă minerală, ceaiuri de plan­­te sau sucuri de fructe subțiate – cel pu­țin doi litri pe zi. Cei care trans­piră exagerat să încerce cu cea­iuri calde.

15 Șosete răcoritoa­re: Dacă sunt din bum­bac, la frigider cu ele. Nu e nicio glumă! Sunt o adevărată binefacere pentru pi­cioarele încinse. Puneți-vă șosetele astfel răcite și țineți picioarele ridicate pe o mobilă.

16 Parfumuri ușoare, răcoritoare: Va­ra, ele se află la mare preț! Dau o sen­zație de prospețime, iar pielea își păstrează umezeala și suple­țea. Evitați parfumurile grele, puternice.

17 Brațele în apă: Vă simțiți obosiți, fără vlagă și nu vedeți nici o șansă de destindere? Este momentul să folosiți urmă­toa­rea metodă: țineți brațele sub jetul de apă rece. Două minute sunt ultra­suficiente. Pul­sul se potolește, iar dvs. vă simțiți brusc învio­rați.

18 Fitness în apă: Sport în zilele căl­duroase? Bineînțeles! Este mo­men­tul ideal pentru ac­tivități acvatice. Miș­ca­rea în apă rece vă menține forma fizică și, în plus, răcorește și împrospătează ex­traordinar. Dacă n-ați ple­cat la mare, folosiți cu încre­dere cada de-aca­să, practicând zilnic călcatul apei.

19 Atenție la machiaj: Fardurile care curg sunt o adevărată tragedie! Când e cald afară, evitați rimelul sau folosiți mascara și farduri pen­tru pleoape rezistente la apă. Dar, aten­ție: dacă folosiți cremă de plajă, fardul pentru gene – chiar rezistent la apă – s-ar pu­tea să curgă din cauza grăsimii.

20 Mască post-pla­jă: Du­pă expu­ne­rea la soare, măștile (de fruc­te) re­generează pielea, irita­țiile se calmează, iar tenul es­te rehi­dratat.

21 Pudră pentru corp: Pudra ab­soar­be ume­­zeala. Când simțiți că pielea vă arde, aplicați un strat subțire de pudră de talc. Răcorește și dezo­do­rizează.

22 Nu uitați evan­ta­iul: Sună cam spa­niol? Exact! Dar când aerul încremenește, nu există nimic mai bun! Profitați de vântul făcut cu o revistă sau un caiet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian