Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Trucuri cu gheață

– Când termometrul urcă la 40 de grade, pielea are ne­voie de ocrotire. Pri­mul aju­tor se găsește în frigi­der: ghea­ța! Rețeta e sim­plă: apă, congelator, tăviță pen­tru cu­buri de gheață și câ­teva in­grediente naturale –

Împrospătarea obrazului

Foto: Shutterstock

În fiecare dimineață și seara, înainte de culcare, masați-vă fața cu un cub de gheață, timp de 2-3 mi­nute. Sporește circulația și stimu­lează producerea de colagen. Tenul devine întins și proaspăt.

Fermitatea sânilor

Masaţi zilnic cu un cub de gheaţă decolteul şi sânii, timp de 2-3 mi­nute; o procedură pentru toni­fiere foarte eficientă, care ajută la recă­pătarea fermităţii sânilor şi a decol­teului.

Piele strălucitoare

Puneți la înghețat apă amestecată cu suc de portocale, în cantități ega­le. Când cubul este gata, masați-vă fața cu el timp de aproximativ un minut. Face pielea strălucitoare, cu aspect de sidef.

Cearcăne și ochi umflați

Nu ați dormit bine și noaptea albă v-a lăsat cearcăne sub ochi? Preparați un ceai verde concentrat și congelați-l. Masați delicat zona de sub ochi. Este un remediu foarte eficient.

Zone de piele înroșită

Zonele cu piele înroșită (acnee rozacee) pot fi, și ele, ameliorate cu gheață. Pu­neți la con­ge­lat ceai de Mușețel și de Gălbenele con­centrat. Masați zone­le afectate timp de 2-3 minute.

Arsuri solare

Ați stat prea mult soare și pielea de pe obraz s-a făcut stacojie? Ames­tecați gel de Aloe vera și apă în cantități egale și puneți preparatul la congelat. Treceți un cub de gheață pe zonele afectate și ușurarea va veni imediat. Ulterior, nu uitați să vă hidratați pielea cu o cremă bună.

Machiaj rezistent

După ce v-ați spălat pe față și ați aplicat crema de zi obișnuită, ma­sați-vă tenul cu un cub de gheață și abia după aceea continuați cu ma­chiajul. Fardurile vor rezista mult timp, deoarece gheața creează o ba­rieră între piele și machiaj.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian