Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ION DUMITRU – Iași, F. AS nr. 1576: „Există tratament naturist pentru lichenul plan bucal?”

Dr. RAREȘ SIMU – Cabinetul „APIMEDICA”, București, str. C.A. Rosetti nr. 31, tel. 021/317.37.91, 021/317.38.96 Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti, Strada Italiană nr. 13, parter, ap. 3, tel. 0766/29.84.58

Lichenul plan este o afecțiune care vizează pielea și mucoasele. Este o boală cu evoluție cronică, autolimitantă în timp și trebuie știut că nu este o boală infecțioasă și, deci, nu este conta­gi­oa­să. Se presupune că boa­la apare prin­­tr-un mecanism auto­imun. La ni­velul pielii, de obicei, apare o erup­ție roșie violacee, ce provoacă mân­că­rimi intense și care se dezvoltă de-a lun­gul mai multor săp­tă­mâni. Frecvent afectează și mucoasele, în special mucoasa bucală, dar și pe cea genitală și, mai rar, pe cea na­za­lă, eso­fa­giană, a­na­lă sau chiar con­junc­ti­va­lă. La a­cest nivel apar pe­te albe dan­te­late sau le­zi­uni ro­șiatice care evo­lu­ează spre ulce­rații dure­roase.

Cauzele care duc la apa­­­ri­ția acestei a­fecțiuni nu sunt pe de­plin cunoscute. Poa­te fi pre­zen­tă o in­fecție virală cu vi­ru­sul he­patitic C sau alte tipuri de hepa­tită auto­imună. Se aso­cia­ză cu alte boli auto­imune, cum ar fi vitiligo, morfee, rec­to­colită ul­ce­ra­tivă, alo­pe­cie areată, der­­ma­tomiozită, miaste­nia gravis. În apa­riția li­chenului plan sunt impli­cate și anumite medi­ca­mente, cum ar fi: betablo­cante, antihiper­ten­sive (in­­hibitorii en­zi­mei de conversie a angioten­sinei), antiinflamatorii (AINS, săruri de aur), anti­dia­be­tice (sul­foniluree), sedative (fenotia­zide, car­ba­­ma­ze­pi­na, săruri de litiu), diuretice tiazidice, vac­cinuri (vaccin anti-hepatită B). În unele cazuri, poa­te fi implicată o reacție alergică la anumite mate­riale de uz stomatologic – plombe, proteze– în special, dacă se folosesc metale – mercur, plumb, crom, nichel sau anumiți adezivi. Incidența bolii este sub 1% și apare frecvent între 40-60 de ani. Complicațiile aces­tei afecțiuni sunt legate în special de calitatea vieții. Din cauza disconfortului creat de durere sau mân­cărime, pot apărea tul­bu­rări de nutri­ție cu scă­dere în greutate, dar și de­pre­sie, anxietate. Leziunile de lichen oral se pot su­pra­in­fec­ta în spe­cial cu fungi sau, în cazuri rare, pot de­ge­nera în cancer. Din aceste motive, trebuie asi­gurată o igienă locală riguroasă și control me­di­cal periodic.

Tratamentul medicamentos se face, de obicei, cu antihistaminice și corticosteroizi, fie apli­cați lo­cal, fie sistemic. Există și alte posibilități te­ra­­pe­uti­ce: imunosupresoare, retinoizi sau terapia PUVA.

În cazul dvs., pentru că ați menționat că suferiți de hipertensiune și diabet zaharat, poate fi vorba despre un sindrom Grinspan, care se caracterizează prin triada hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2 și lichen plan oral. Având în vedere evoluția înde­lungată (ani de zile), vă sugerez să faceți o reeva­lu­­are a medicației pentru hipertensiune și diabet prin consult de specialitate, pentru a se înlocui me­di­ca­mentele care pot fi implicate în apariția liche­nului plan. De asemenea, un consult stomatologic, pentru a depista posibilele cauze legate de o alergie la plombe sau lucrări dentare. Ca tratament comple­men­tar, vă sugerez să folosiți următoarele extracte de plante, cu efecte imunomodulatoare și antiin­fla­matoare – Coacăz-negru, Trei-frati-pătați, Lemn-dul­ce, Urzică, Curcumin, Boswellia și ulei de Chi­men negru. În plus, următoarele remedii homeopate au efecte foarte bune în afecțiunea cu care vă confruntați: Sulphur ch30, Muriaticum acid ch9, Nitricum acidum ch30, Ignatia ch30.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722/85.12.77, 0314/21.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Caut remediu pentru cangrenă diabetică” (Răspuns pentru MIOARA – Zalău, F. AS nr. 1580)

Piciorul diabetic este o complicație ce poate să apară la persoanele cu diabet za­ha­rat. Este posibil ca la nivel local să se fi grefat un agent patogen (cel mai probabil de tip bacterian) care să suprain­fec­teze plaga şi care să împiedice vindecarea acesteia. Va­rian­ta naturală extrem de eficientă a diferitelor remedii topice exis­ten­te în comerţ sunt produsele Imu­nyze, care conţin anticorpi cu spe­cificitate pen­tru o paletă largă de microor­ga­nisme. În plus, pro­du­sele din gama Imunyze se carac­terizează prin acti­vitate antimi­cro­bi­­ană, antiin­flama­toa­re și imu­no­mo­du­latoare. Terapia în astfel de situații se poate aplica în prima etapă topic și apoi în funcție de evoluție, și pe cale generală. Local, recomandăm so­luția sterilă spray Imu­nyze Skin Repair 100 ml, prin aplicări locale, seara și di­mi­neața, în zo­nele afec­ta­te, minimum 20 de zile. Pro­dusul are ro­lul de a re­duce infla­mația și de a re­face zona afec­ta­tă. Men­ţio­nez faptul că pro­du­sele din gama Imunyze sunt natu­ra­le şi fără efec­te ad­verse, fiind con­tra­indi­ca­te doar per­soanelor cu alergie la ou. Pentru mai multe infor­ma­ții, con­tac­taţi medicii tera­peuţi din cadrul Ca­binetului de Medicină Com­ple­men­tară Imunyze. Multă sănătate!

„Toate articulațiile de pe partea dreaptă a corpului mă dor” (Răspuns pentru TRAIAN – Brașov, F. AS nr. 1580)

Stimate domn, un produs natural care vă poate ajuta este suplimentul alimentar Imunyze Complete 300 g, un produs natural. Acesta conține un anti­in­fla­ma­tor natural și calciu organic, cu rol de refa­ce­re a structurilor osoase. Calciul este extrem de im­por­tant pentru organismul uman, deoarece men­ține să­nă­tatea sistemului osos. Este important de con­știentizat faptul că mai mult de 99% din tot calciul din corp se află în oasele și în dinții noștri. Pentru ca oasele să se poată dezvolta într-un ritm normal, pentru a crește și a se menține sănătoase, calciul este un element esențial. Odată ce procesul de creș­te­re a oaselor se încheie, calciul are rolul de a în­cetini pierderea densității osoase – fenomen care este normal și face parte din îmbătrânirea naturală a organismului. Pe de altă parte, calciul are și rolul de a regla contracția musculară, prin stimularea proteinelor care se află în mușchi. Tot calciul ajută și la o bună funcționare a miocardului, la reglarea presiunii arteriale, la creșterea nivelului de coles­te­rol bun și la coagularea sângelui. Acesta este re­co­mandat a se administra câte 3 doze pulbere/zi, cel puţin 30 de zile consecutiv. În cazul dumnea­voas­tră, cel mai probabil va fi necesară adminis­trarea îndelungată a acestui produs. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze. Multă sănătate!

ELENA SPÂNU – Cabinet ”Lacrima Naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Ajutați-mă să scap de infecția urinară cu E.coli” (Răspuns pentru IOANA GH. – Brașov, F. AS nr. 1554)

Pentru a putea scăpa de această infecție urinară, trebuie întărită imunitatea în zona urogenitală, care este extrem de sen­sibilă. Aceste bacterii de tipul E. coli, stafilococi, streptococi etc., chiar da­că reu­șim să-i distrugem cu un anti­bi­otic, recidivează mereu, pentru că zona rămâne sensibilă.

Deci, primul pas este să întărim imunitatea și anticorpii în zona urogenitală. Apoi, trebuie băut suficient lichid, minimum 2 litri pe zi, care să cu­prin­dă și ceaiuri făcute din următoartele plante: Merișor, Afin, Coada-calului, Coada-șoricelului, Mes­teacăn etc. Iar pentru a distruge bacteriile care provoacă infecția urinară, recomand următoarea schemă de tratament: Antibi (un antibiotic din plan­te și ciuperci, preparat în Finlanda). Candicaps (distruge candidozele care întrețin infecția urinară). Mycelcaps (întărește imunatea din zona uro­ge­nitală). Biiolitabs (distrug infecțiile).

Pentru modul de administrare, mă puteți con­tac­ta telefonic. El este în funcție de vechimea afec­țiunii, de vârstă și de gravitatea bolii. Pentru orice alte întrebări, mă puteți contacta la cabinet!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am nefroangioscleroză și vreau să-mi salvez rinichii” (Răspuns pentru GEORGETA – Slatina, F. AS nr. 1580)

Până la 45 ani, ați suferit mai multe intervenții chirurgicale și ați luat zilnic o cantitate uriașă de medicamente de sinteză. Acestea atacă organele interne și e normal să aveți probleme cu rinichii, hipertensiune arterială, hipoti­roidie, gastrită cronică etc.

Argila „ALGO” nu are efecte se­cundare și vindecă toate aceste afecțiuni. Treptat, du­pă câteva luni, veți renunța la o parte din medi­ca­mentele care vă vor provoca și alte probleme, în timp.

Vă recomand să consumați 150 g de argilă zilnic, timp de 6-9 luni. Efectele ei se fac simțite după câteva zile, ceea ce o să vă încurajeze să continuați cura.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian