Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu miere, pentru îngrijirea obrazului

Cremă cu miere și ulei de nucă de cocos

– Pentru piele uscată și normală –

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 70 ml ulei de nucă de cocos, 20 ml ulei de măsline, 2 lin­gu­rițe apă distilată, 1/2 linguriță mie­re lichidă.

Mod de preparare: Pu­neți să se încălzească uleiul de nucă de cocos și cel de măs­­line într-un vas pe baie de aburi. Nu-l lăsați să se înfierbânte prea tare. Trageți vasul deoparte. Pu­neți să se încălzească mierea și apa dis­tilată la aceeași temperatură. – Văr­­­sați în­cet apa și mierea în ames­tecul de uleiuri, a­mestecând până ce pi­că­turile de apă sau miere dis­par com­plet. Lăsați să se ră­ceas­că, apoi bateți bine prepa­ratul cu o furculiță, ca să se trans­for­me în emulsie. Pu­neți-l în­tr-un re­ci­pient.

Gel cu miere și mentă

– Pentru piele normală, grasă și mixtă –

Ingrediente: 1 linguriță plină cu praf de gelatină, 135 ml apă distilată caldă, 2 lingu­rițe de miere lichidă, 55 ml glicerină vege­tală, 70 ml să­pun de gli­ce­rină ras, 20 pi­cături ulei e­sențial de mentă.

Mod de preparare: puneți praful de gelatină în apă caldă, până ce se dizolvă. Adăugați restul ingredien­telor. Vărsați amestecul într-un reci­pient, cât este încă fier­binte. Agitați gelul din când în când, până se ră­cește.

Mod de utilizare: aplicați gelul pe pielea umedă. Masați bine, apoi clă­tiți-vă abundent. Uscați-vă fața cu un prosop.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian