Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Turnee de toamnă – MANI NEUMANN și ALEXANDRU ANDRIEȘ

– Muzica e la fel ca și vinul: cu cât mai ve­che, cu atât mai bună. Iar când „pro­ducătorii” sunt clasici în viață, succesul este asigurat –

MOMENTUN – 40 de ani de carieră

Mani Neumann, „Der Teufelsgeiger” (Violo­nis­tul Diavolului), cunoscut la noi în urma colaborării de lungă durată cu formația Phoenix, vine în Ro­mânia, toamna aceasta, cu formația sa, Trio far­farello, pentru un turneu național inedit. Cei doi membri ai trupei, Mani Neumann (vioară, block­flöte) şi Ulli Brand (chitară), au obținut în cei 40 de ani de activitate recunoaştere internaţională, com­binând folclorul est-european cu influenţe con­temporane: muzică tradiţio­na­lă, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până în prezent, formația a lansat 20 de albu­me, 4 dvd-uri şi a participat la peste 4000 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre sim­fonice), nume mari ale ge­nu­lui, precum celebrii toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick şi Chris Thompson (Man­­fred Mann’s Earth Band). Pentru actuala formulă, li s-a alăturat multi-ins­tru­mentistul Urs Fuchs.

În 2021, farfarello a împlinit 40 de ani de carieră. Pandemia a făcut imposibilă o „sărbătoare” complexă, așa cum și-ar fi dorit liderul trupei, Mani Neumann, dar cei trei muzicieni sunt hotărâți să recupereze timpul pierdut. Îndrăgostit de țara noas­tră, vio­lonistul german a în­ceput o colabo­rare pe termen lungă cu orga­nizatorii de e­ve­nimente din România, iar toamna aceas­ta, au pregătit un turneu care-i va purta prin mai multe ora­șe importante.

Intitulat „Momentum”, noul lor turneu își propune să ilustreze la ma­ximum uni­ci­tatea muzicii farfarello. „Am fost întrebat de multe ori în ce gen muzical ne încadrăm sau care este mesajul nostru… În primul rând, eu cred că arta nu este o succesiune de note, de litere sau de culori, ci o stare – asta, dacă vor­bim despre sinceritate și autenticitate, bineînțeles. Dacă este sinceră, reală, muzica are ceva din in­finit, din necreat, din atemporal – este sinonimă cu «oricând». În același timp, are ceva din «aici și acum». Expresia ei, interpretarea, este în acest moment, aici și acum. Contează starea pe care o dăm mai departe acum, momentul în care ne găsim pentru această expresie, pentru acest schimb de energie. Deci, este punctuală… La noi, fiecare concert este di­ferit și nimeni nu știe la ce să se aștepte a doua oară, pentru că ne interesează mai puțin forma (deși o cunoaș­tem și o stăpâ­nim), și mai mult starea. Asta e cheia, aici e scopul”, declara Ma­ni Neumann.

Turneul „Mo­mentum” va debuta în Banat, mai exact la Timișoara și Arad, pe 30 Septembrie, respectiv 1 Octom­brie, și va continua în: Piatra Neamț, pe 5 Oct., Suceava, pe 6 Oct., Iași, pe 7 Oct., Vaslui, pe 8 Oct., Brașov, pe 12 Oct., Câmpulung Muscel, pe 13 Oct., Sibiu, pe 14 Oct., Pitești, pe 15 Oct., București, pe 17 Oct., Ploiești, pe 19 Oct., Balș, pe 20 Oct. și Târgoviște, pe 21 Oct. Biletele se găsesc în rețeaua IaBilet și pe iabilet.ro.

Alexandru Andrieș – Rock’n Roll

Muzicianul născut în Brașov, la poalele Tâmpei, pornește la începutul lunii Octombrie într-un tur­neu prin șase orașe. Muzica lui atât de simplă și pri­etenoasă e numai bună de încălzit sufletul înaintea căderii primelor brume.

Alexandru Andrieș este unul dintre cei mai prolifici artiști de la noi. În cei peste 45 de ani de carieră, a lansat peste 80 de materiale disco­grafice și a susținut peste 3000 de concerte. Mu­zician, arhitect, poet, artist plastic, Alexandru An­drieș este un artist inconfundabil, iar întâlnirile cu el sunt evenimente de neuitat.

Turneul în care pornește la drum toamna aceasta se numește „Rock’n Roll” și nu este un nume ales întâmplător. În anul 1987, Alexandru Andrieș a lan­sat un album cu același titlu, ce cuprindea rit­muri de rock, blues, folk rock și jazz-rock, însoțite de versuri amuzante, cu substrat. „Rock’n’Roll bol­nav”, „Dimineața devreme”, „De vină-i Ioana” și „La Cinema” sunt doar câteva dintre melodiile de pe disc. În cadrul spectacolelor din noul turneu vă veți bucura atât de piese cunoscute din repertoriul lui Alexandru Andrieș (unele chiar din albumul „Rock’n Roll”), dar veți avea parte și de surprize muzicale create special pentru acest eveniment.

„Anul acesta ajungem în toamnă în șase orașe și sper să avem parte de același public entuziast ca de obicei. Dacă dumneavoastră, cei care veniți la concertele noas­tre, n-ați exista, nici noi n-am fi pe scenă. Vă mulțumim pentru prezența constantă de-a lungul anilor, e o onoare să vă cântăm și să petrecem câteva ore îm­preună!!! Deja v-ați obiș­nuit cu formula noastră: Maria Ioana Mîntulescu – voce, Berti Barbera – voce, muzicuță și percuții, Călin Grigoriu – voce și chitară solo, Sorin Roma­nescu – voce și chitară bas și, desigur, Victor Panfilov – sunet. Toți sunt muzicieni de înaltă cla­să și ceea ce e mai important decât asta e că sun­tem prieteni și că e o adevărată plăcere să cântăm împreună. O să avem tot felul de cântece în pro­gram, în mod sigur vor fi și noutăți – abia așteptăm să ne revedem!!!”, declara Alexandru Andrieș.

Turneul „ROCK’N’ROLL” va debuta în orașul natal al lui Alexandru Andrieș, la Brașov, pe 3 Oct., și va continua la Târgu Mureș, 4 Oct., la Iași, 5 Oct., la Cluj, 7 Oct., la Sibiu, 8 Oct. și se va încheia la București, pe 10 Oct.

Biletele se găsesc în rețeaua IaBilet și pe iabilet.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian