Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu are adenopatie latero-cervicală” (Răspuns pentru THEODORA D. – Sibiu)

Foto: Shutterstock

Acum 30 de ani, am suferit și eu de această boală. Sal­varea mi-a venit de la un doctor chirurg, care mi-a fă­cut infiltrații cu Penicilină și Strep­to­micină în fiecare gan­glion, la două zile. După acest tratament, ganglionii au început să se mic­șoreze, până la dispariție.

IOAN G. – Buzău

„Doresc un tratament pentru inima bolnavă a tatălui meu” (Răspuns pentru NICOLETA C. – București)

Din ceea ce descrieți, e foarte posibil ca in­somnia să fie cauzată chiar de boală. Vă recomand pentru tatăl dvs. ur­mătoarele.

* O dietă din care să excludă carnea, al­coo­lul, cafeaua, zahărul rafinat, grăsimile, alimentele cu co­lo­ranți și conservanți sintetici.

* Următoarele ames­te­curi de plante medi­ci­nale: Păducel, Talpa-gâștei, Traista-cio­ba­nului, Roiniță, Pătlagină. Plantele se râșnesc pulbere, se amestecă în proporții egale, din amestec se ia câte o lin­guriță de patru ori pe zi, la intervale egale, cu minimum 30 minute înainte de mese, se ține sublingual 15-20 mi­nute și se înghite apoi cu pu­țină apă plată.

* De asemenea, se vor lua: 1 parte Anghinare, 2 părți Păpădie, 2 părți frun­­ze de Mesteacăn, 2 părți petale de Trandafir, 1 parte    Plă­mânărică. Plan­tele se râșnesc pulbere, se amestecă în pro­porțiile date, din amestec se pun două linguri la 1 l apă plată, se lasă la temperatura camerei apro­xi­mativ 7 ore (peste noapte). Se bea 1 l pe zi, pre­fe­rabil nestrecurat, în­tre mese, cu înghițituri mici.

* Se mai pot administra, după pros­pect, Car­dio – Plantextrakt, Tinctură de Pă­ducel și de Măs­lin.

ANDREEA CIUCUR– București

„Cum să împiedic recidiva cancerului la sân?” (Răspuns pentru IOANA E. – Ploiești)

Este foarte bine că v-ați gândit să faceți ceva pentru a împiedica recidiva cancerului la sân, deoarece este po­sibil ca după operație să fi scăpat totuși câteva celule can­ce­roase care să continue să se înmul­țească, iar după un anumit interval de timp în care omul se crede să­nă­tos, constată că de fapt boala a rea­părut. Ce­lulele can­ce­roa­se se în­mulțesc anarhic, de­oa­rece au scăpat de sub in­flu­ența me­canismelor de control și reglare ale or­ga­nis­mu­lui; ele se hrănesc în spe­cial cu produșii metabolici to­xici, care nu mai pot fi neutralizați suficient de un or­ga­nism slăbit. Atunci când a apărut o boală gra­vă, în­seamnă că structurile de reglare ale or­ga­nis­mului sunt depășite, de aceea este obligatoriu să nu mai introducem în organism niciun fel de toxine.

Prin ur­mare, este ne­cesar să nu fumați, să nu consumați al­cool, cafea, nici un fel de carne, gră­simi animale, con­ser­ve, zahăr, cacao, făi­nă albă.

* Consumați preponderent cereale integrale: Grâu, Orez, Mei sub formă de terciuri sau pâinițe, hrișcă în­muiată în apă, fructe și legume, ne­a­­părat o parte din ele consumate crude (în special mor­covi, mere, lămâi), sucuri de fructe și legume, Urzici, cea­pă, praz, semințe de Do­vleac.

* Beți în fiecare dimineață câ­te o cană de apă în care ați amestecat o linguriță de ar­gi­lă.

* Gelul de Aloe conține substanțe citostatice naturale, ar fi foarte util să-l folosiți (se beau cel puțin 50 ml pe zi).

* Faceți macerat la rece din următoarele plante: Angelică, Turiță-mare, Năprasnic, Trifoi roșu, Iarba-șarpelui (se pun 4 lingurițe din ames­tec la macerat în 500 ml apă plată sau de izvor, se lasă la rece 8 ore, se strecoară și se bea în cursul unei zile).

* Se­parat, faceți macerat la rece din ur­mă­toarele plante: Ros­to­pască, Pătlagină, Păpădie, Coada-șoricelului, Traista-cio­banului (se prepară la fel ca mai sus). Rugați-vă zilnic lui Dumnezeu să vă ajute să fiți sănătoasă și să-i puteți iubi cât mai mult pe cei din jur!

IULIA V. – București

„Sufăr de depresie psihică endoreactivă” (Răspuns pentru VICTORIA – Craiova)

Dragă Victoria, îți înțeleg suferința și frustrarea și îți vorbesc de pe poziția uneia care a trecut printr-o stare asemănătoare. La fel ca tine, acum un an, gândurile mele și mintea mea erau nestă­pânite, după ce am trecut printr-o grea încercare. So­lu­ția pentru su­fe­rin­ța mea men­tală și emo­țională a fost ru­gă­ciu­nea către Dumnezeu; am zis mereu: „Doam­ne, ai milă de mine”. Și Dom­nul s-a în­durat de mine: citind Scripturile, mintea mea s-a vindecat și acum merg spre bine. Pen­tru vin­decare ai nevoie de speranță și perseverență, pe care le poți dobândi cu aju­torul celor dragi ai tăi: mamă, tată, frați, su­rori sau prieteni. Și în ca­zul meu, ei au fost de un real folos. Îți do­resc multă să­nătate și Domnul să se în­dure de tine!

LIDIA C. – Sibiu

„Sufăr de veruci plantare” (Răspuns pentru ILEANA PREDA – com. Mihai Bravu, jud. Tulcea)

Vă recomand să folosiți o vaselină care se prepară în far­macie după următoarea rețetă: acid salicilic – 8 g, re­zor­cină – 4 g, vaselină – 38 g. Nu este costisitoare, dar este eficientă. Seara fa­ceți baie la picioare, după care ungeți cu vaselină (cu un bețișor de chibrit) ve­ru­cile și chiar părțile mai întărite de pe talpă sau călcâi. Acoperiți cu o folie de plastic, încăl­țați o șosetă sau puneți un ban­daj. Dimineața, acoperiți cu un ti­fon, ca să nu „ardă” even­tual ciorapii. Un­ge­ți-vă 2-3 seri la rând, apoi faceți din nou baie la picioare. Veți vedea că pielea s-a albit și în­cepe să se des­cua­meze. Radeți cu piatra ponce pie­lea care începe să se des­prin­dă, even­tual tă­iați-o cu o for­fe­cuță. Repetați până ce curățați toată pie­lea care se usucă și se desprinde de pe veruci. Încer­cați să tă­iați cu for­fe­cuța și ră­dăcina, fără să pro­vocați sân­gerare sau durere. Multă sănătate!

MARGARETA M. – Piatra-Neamț

„Am dureri permanente de cap” (Răspuns pentru GABRIELA C. – Brăila)

Răspunzând solicitării dvs. de a vi se indica unele posibile tratamente natu­riste ale migrenei, vă comunic că există o serie de plante medi­cinale care, administrate separat sau com­binate sub diverse forme, v-ar putea ajuta să învingeți sau măcar să diminuați aceste dureri. Printre aceste plante se numără: Iasomia (Philadelphus coronarius), Menta (Folium menthae), Mușe­țelul (Flores chamomillae), De­dițelul (Pulsatila montana) sau florile de Le­vănțică (Flores lavandulae). Rezultate bune se pot ob­ține și prin acupunctură sau presopunctură, cu con­diția ca acestea să fie efectuate de un per­sonal me­dical de specialitate și nu de așa-zi­șii „vin­decători”, care abundă din păcate prin ora­șele noas­tre, în căutare de naivi. Vă doresc multă să­nătate!

VALERIU – Lugoj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian